Lediga jobb som Webbansvarig/Webbstrateg i Sollefteå

Se lediga jobb som Webbansvarig/Webbstrateg i Sollefteå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sollefteå som finns hos arbetsgivaren.

Webbadministratör till Sollefteå kommun

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv. För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro! I rollen som ... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro!

I rollen som webbadministratör kommer du att tillhöra Sollefteå kommuns kommunikationsavdelning vilka består av ett litet team som har i uppdrag att ansvara för och samordna kommunövergripande kommunikation. Avdelningen ska också bistå med råd och stöd för verksamhetsspecifik kommunikation. En välfungerande kommunikation är grundläggande i ett demokratiskt samhälle och i vårt kommunala uppdrag.

Vill du vara med och bidra? Är du driven, nyfiken, strukturerad och går igång på att hitta lösningar? Då kan vi vara rätt för varandra!

Välkommen till oss!


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som webbadministratör består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att utveckla och driva den externa webben och kommunens intranät, vilka du också är systemförvaltare för på en central nivå i kommunen. Målsättningen är att kommunen ska ha en informativ och användarvänlig hemsida samt en effektiv webbkommunikation med sina invånare och andra intressenter. Du kommer också att ingå i kommunens digitaliseringsråd och representera kommunen i olika regionala nätverk.

Vidare kommer tjänsten att innefatta utveckling och förvaltning av kommunens e-tjänster. Du ansvarar för design av webb, sökmotors optimeringar, användbarhet, tillgänglighet och statistikanalyser för webbverksamheten samt administrerar kommungemensamt webbinnehåll vad gäller struktur och innehåll.

Du arbetar främst självständigt i din roll men har många kontakt- och samarbetsytor, såväl interna som externa. Du, tillsammans med verksamheterna, arbetar nära varandra för att nå kommunens mål för digitalisering. Som webbadministratör spelar du en viktig roll när det kommer till att stötta och utbilda våra olika verksamheters webbredaktörer och underredaktörer.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant utbildning inom information, kommunikation och/eller webb, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Kanske har du jobbat inom likande roll tidigare? Vi ser gärna att du har jobbat med liknande arbetsuppgifter i en större organisation, gärna inom offentlig verksamhet.

För att trivas och bidra i rollen ser vi att du har:

• Erfarenhet av att arbeta med CMS-verktyg, gärna SiteVision
• Erfarenhet från HTML och CSS. Meriterande om du har erfarenhet i JavaScript och PHP
• Arbetat med sökmotors optimering och statistikanalyser
• Kunskap i Adobeserien, t ex. Photoshop, InDesign, Illustrator samt Adobe Acrobat
• Erfarenhet och kunskap av tillgänglighetsfrågor för webb
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Arbetet kräver att du är strukturerad, det är en självklarhet för dig att arbeta enligt en tydlig process, organisera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du slutför det som påbörjats och håller deadlines. Du har en god analytisk förmåga och är duktig på att lösa problem utan att för den delen missa de långsiktiga strategierna.

För att trivas hos oss, i såväl arbetsgruppen som organisationen som helhet, är det viktigt att du uppskattar och bidrar till goda samarbeten. Detta gör du genom att ha ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet, vara lyhörd och kommunicera med lätthet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag. Visa mindre