Lediga jobb som Naturbruk i Sollefteå

Se lediga jobb som Naturbruk i Sollefteå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sollefteå som finns hos arbetsgivaren.

Parkarbetare till Sollefteå kommun

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv. För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro! Inom kommunens... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro!

Inom kommunens tekniska verksamhet jobbar ett 60-tal medarbetare inom gata/park, avfall samt vatten & avlopp vilka samarbetar i den dagliga driften. Vårt arbetsområde är hela kommunen och vi svarar för några av samhällets mest grundläggande funktioner. Enheterna stöds därutöver av ett antal ingenjörer, utredare och handläggare.

Nu söker vi en medarbetare till vårt team till gata- & parkenheten, välkommen till oss!


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som parkarbetare har du hela kommunen som din arbetsplats, du kommer att ingå i ett sammansvetsat team om fyra personer inom samma enhet, men arbeta och samarbeta med dina kollegor som arbetar inom andra enheter när det kommer till den dagliga driften.

Under sommartid består arbetet i huvudsak av parkskötsel i form av plantering och skötsel av sommarblommor, ogräsrensning, trimning, lövblåsning, renhållning och klippning av såväl häckar som gräs. Under vintertid arbetar du främst med beskärning, röjning samt halkbekämpning och snöröjning.

Oavsett säsong eller väder är det utomhusarbete som gäller och även visst helg- och kvällsarbete förekommer.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en händig mångsysslare, du uppskattar att arbeta utomhus och räds inte arbetsuppgifter som kan vara fysiskt krävande. Det är önskvärt, men inget krav, om du har utbildning med inriktning mot jord, skog, trädgård, park eller motsvarande erfarenhet som är relevant. Om du även har maskinvana och/eller körkort för motor- och röjsåg är det meriterande, men inget krav. Det viktigaste är att du har ett intresse för utomhusskötsel, att du uppskattar ett rörligt arbete utomhus och att du tar ansvar för att lära dig det du behöver.

Under dina arbetsdagar kommer du att arbeta såväl självständigt som i grupp, det är därför viktigt att du har förmåga att kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ, men också att du uppskattar goda samarbeten vilka du bidrar till genom god kommunikation och ett prestigelöst förhållningssätt.

Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter och du har stora möjligheter att planera och lägga upp din dag själv, det är därför viktigt att du är självgående och tar ansvar för din arbetsdag. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten. Du behärskar svenska i tal och skrift och har B-körkort (manuell).


ÖVRIGT
I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag. Visa mindre

Djurskötare mm

Ansök    Sep 4    Normark, Anna    Djurskötare, mjölk
Vi har ett familjeföretag inom mjölkproduktion i det natursköna Junsele. Boende finns att hyra innom 3 km. Du bör kunna jobba ensam, kunna jobba med stora djur samt tjur, gärna ha ett så kallat djuröga, kunna ta ansvar, vara positiv och våga ta i när det behövs. Kunna se, höra och åtgärda problem innan de blir för stora. Du ska vilja jobba och INTE dra benen efter dig. Du kommer att mjölka våra kor , utfodra, ha allmän djurvård, lättare rep, service och un... Visa mer
Vi har ett familjeföretag inom mjölkproduktion i det natursköna Junsele. Boende finns att hyra innom 3 km. Du bör kunna jobba ensam, kunna jobba med stora djur samt tjur, gärna ha ett så kallat djuröga, kunna ta ansvar, vara positiv och våga ta i när det behövs. Kunna se, höra och åtgärda problem innan de blir för stora. Du ska vilja jobba och INTE dra benen efter dig. Du kommer att mjölka våra kor , utfodra, ha allmän djurvård, lättare rep, service och underhåll av ladugård, inventarier. Lite traktorkörning förekommer. Arbetstiden är delad tur eftersom korna mjölkas morgon och kväll.
Tjänsten tillsätts 20231101 Visa mindre

Kursledare Jägarexamen

Kursledare Jägarexamen Studieförbundet Vuxenskolan Västernorrland Brinner du för jakt och vill lära ut dina kunskaper till andra? Att vara kursledare: Vi söker dig som vill hålla i teoridelen i kursen Jägarexamen. Vi använder studiematerialet: Din väg till jägarexamen, lanserat av Jägarnas Riksförbund. I kursen ingår teori, pedagogiska diskussioner och ett avslutande teoriprov. Som ledare hos oss är din roll att stödja och inspirera. Du är själv en i gru... Visa mer
Kursledare Jägarexamen
Studieförbundet Vuxenskolan Västernorrland
Brinner du för jakt och vill lära ut dina kunskaper till andra?
Att vara kursledare:
Vi söker dig som vill hålla i teoridelen i kursen Jägarexamen. Vi använder studiematerialet: Din väg till jägarexamen, lanserat av Jägarnas Riksförbund. I kursen ingår teori, pedagogiska diskussioner och ett avslutande teoriprov.
Som ledare hos oss är din roll att stödja och inspirera. Du är själv en i gruppen, men har också det övergripande ansvaret för kursens genomförande. Dina uppgifter blir bland annat att planera kursen tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan, förbereda sammankomster, skapa en bra gruppmiljö och ansvara för närvarolistan.
Vi erbjuder en grundläggande ledarskapsutbildning som ger dig kunskaper i gruppdynamik, pedagogik och konsten att leda en grupp.
Anställningen är en timanställning och timarvode utgår. Det är vanligast att cirkelledare har annan försörjning som bas. Arbetstiden är förlagd till kvällstid och helg. Arbetsort kan variera i hela Västernorrlands län, beroende på var kurser anordnas.
Vem är du?
Vi söker dig med goda kunskaper om jakt och att du själv tagit jägarexamen. Du har god pedagogisk förmåga. Du gillar att inspirera andra och trivs med att arbeta projektledande.
Vilka är vi:
Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund som varje år engagerar närmare 250 000 personer i fler än 50 000 studiecirklar och kurser. Dessutom har SV över 40 000 kulturarrangemang per år. SV hävdar alla människors lika värde och rättigheter. Vår bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön.
Hur ansöker jag?
Skicka e-post till [email protected]
Skriv kursledare jägarskola i ämnesraden.
Vi vill ha din ansökan senast 15 oktober.
Varmt välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss kontakt med annonsförsäljare och övriga media i den här rekryteringen. Visa mindre

Fiskeritekniker

Ansök    Aug 9    Vattenfall AB    Fiskodlingsarbetare
Som anställd på Vattenfall blir du en del av ett större mål: Att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vi vill visa vägen mot en hållbar framtid och stimulera till ett klimatsmartare liv på alla plan. Nu söker vi en fiskeritekniker till Vattenfalls fiskodling i Forsmo, 15 km nordväst om Sollefteå. Vattenfall är en av Sveriges största fiskodlare. Varje år sätts omkring 1,5 miljoner lax/havsöring ut i älvarna. Miljöfrågor är i fokus för v... Visa mer
Som anställd på Vattenfall blir du en del av ett större mål: Att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vi vill visa vägen mot en hållbar framtid och stimulera till ett klimatsmartare liv på alla plan.
Nu söker vi en fiskeritekniker till Vattenfalls fiskodling i Forsmo, 15 km nordväst om Sollefteå. Vattenfall är en av Sveriges största fiskodlare. Varje år sätts omkring 1,5 miljoner lax/havsöring ut i älvarna. Miljöfrågor är i fokus för verksamheten och Vattenfall arbetar kontinuerligt med åtgärder för att minska utsläpp eller annan miljöpåverkan.
Vattenfalls arbete handlar om att odla och sätta ut lax, havsöring, sik, harr och ål. Men också om skötsel av fisktrappor, åtgärder för fiskarnas vandring och fiskmärkning. Vi har sex fiskodlingar i Sverige. Orsaken till att Vattenfall odlar fisk är att kraftbolag är ålagda att kompensera fisket och fiskbestånd som skadats i samband med kraftverksutbyggnad.
Om arbetet som fiskeritekniker
På fiskodlingen i Forsmo arbetar vi med kompensationsodling av lax, havsöring och sik för utsättning i främst Ångermanälven enligt vattendomar.
Arbetet bedrivs utifrån fiskens behov och vi strävar mot bästa möjliga fiskvälfärd och djuromsorg. Som fiskeritekniker har du en central roll i daglig skötsel av fisk och anläggning, där arbetet sker både inom- och utomhus. Vi rör oss mycket till fots inom anläggningen och mellan byggnader.
Exempel på ansvar/arbetsuppgifter:
Daglig skötsel av fisk
Drift- och skötsel av anläggningen
Avelsfiske och avelsarbete
Utveckla arbetssätt och teknik inom fiskodlingsområdet
Helgarbete och beredskapstjänstgöring kommer att ingå. Arbete på Vattenfalls andra fiskodlingar eller anläggningar kan i perioder vara aktuellt.

Vi använder flera IT-/datasystem som även du kommer att arbeta med, de är till exempel system för utfodring, journalföring, larmhantering och fiskräkning. Det förekommer administrativa inslag som till exempel rapportskrivning och uppdatering av instruktioner.
Vi har både tekniskt och biologiskt fokus och höga krav på ansvarstagande, samarbetsförmåga och engagemang. Arbetet är flexibelt och fritt i sin karaktär, men även mer monotona uppdrag som till exempel fiskmärkning kommer att ingå.
Din bakgrund
Du har gymnasial eller eftergymnasial utbildning med inriktning på biologi, teknik och/eller el. Erfarenhet av djurskötsel är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ett liknande praktiskt och ansvarsfullt arbete där noggrannhet är avgörande för resultatet.
Vi söker dig som är mångsidig, har öga för detaljer och som tar tag i vad som behöver göras. Du är säkerhetsmedveten och van vid att lösa olika typer av problem som kan uppstå i en tekniskt komplex anläggning som måste fungera tryggt och säkert dygnet runt, året runt. Du arbetar lösnings- och resultatorienterat och delar gärna erfarenheter med dina kollegor. Arbetsgruppen i Forsmo är liten och vi måste komplettera varandra.
Arbetet kräver IT-vana, erfarenhet av Word och Excel samt goda kunskaper i svenska och engelska. Du har B-körkort, ytterligare körkortsbehörigheter kan vara meriterande.
Placeringsort
Tjänsten är placerad i Forsmo som ligger cirka 15 km nordväst om Sollefteå.
Kontaktpersoner
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mikael Lidström, 076-133 22 29. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Samuel Jernlif Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00
Känns det här som ett jobb för dig?
För att förverkliga målet om ett fossilfritt liv behöver vi ta vara på olika perspektiv, erfarenheter och färdigheter. Vi behöver tänkare, skapare, utvecklare, problemlösare och en lång rad andra roller med en sak gemensamt - att alla bidrar med sin unika talang och frigör just sina superkrafter i teamet. Vi arbetar mot vårt gemensamma mål i en förstklassig arbetsmiljö där alla ska få känna sig jämlika och inkluderade.
Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 4 september, 2023.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning.
Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet! Visa mindre

Virkesköpare

Om SCA Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt ... Visa mer
Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Nu söker vi en engagerad virkesköpare som vill ingå i vårt redan framgångsrika team och växa med oss på SCA Skog. Vi söker dig som vill jobba med utgångspunkt ifrån vårt kontor i Sollefteå.
Är du intresserad av människor, affärer och skog och trivs i ett varierande arbete med många kontaktytor? Då kan det här vara en tjänst för dig.
Varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning

Som virkesköpare för SCA ansvarar du för kontakten och affären med enskilda skogsägare till vilka du erbjuder råd och tjänster som utvecklar skogsägandet. Du är skogsägares kontakt inom ditt geografiska område. I det är en viktig del att arbeta uppsökande mot skogsägares nuvarande och kommande behov av att bruka sin skog. Utöver detta innefattar rollen att delta i marknadsaktiviteter och att du aktivt planerar ditt arbete mot uppsatta mål.

Tjänsten innebär stor möjlighet till frihet då du själv med stöd av din chef lägger upp ditt arbete. Dagarna är väldigt varierande och innebär att såväl i skogen så som på kontoret träffa skogsägare.

Vem är du?

Vi söker dig som har känsla för såväl människor, affärer som skog. Vi lägger stort värde på din sociala förmåga, ditt sätt att kommunicera och ditt genuina intresse för att göra affärer ur ett långsiktigt perspektiv. Intresse för och kunskap om skog är en förutsättning för att möta våra kunder och vi ser till att du får rätt kompetens inom området för att kunna göra ett högklassigt jobb.

Vidare tycker du som vi att arbetsglädje på arbetsplatsen är viktigt samt motiveras av att nå nya mål. Du tar egna initiativ, är självgående och engagerad. Du har förmågan att söka kontakt med för dig nya människor och lägga upp dina dagar på ett fokuserat sätt då arbetet innebär dagliga kontakter och uppsökande verksamhet. Som virkesköpare kommer du arbeta både inne på kontoret samt ute i fält, därav krävs B-körkort för denna roll.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna, varje dag, året runt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Stationering vid kontoret i Sollefteå. 

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Andreas Winterqvist, Gruppchef Virkesköp, [email protected]  062 - 025731

För mer information om rekryteringsprocessen:Elin Eriksson, HR specialist rekrytering, [email protected] 060-193398

Fackliga företrädare:
Petter Huuva, Ledarna, 0920-259932
Erik Forsberg, Akademikerna, 060-193323
Tony Öman, Unionen, 0612- 881 09
Sista ansökningsdag är 1/8.
Urval och intervjuer kommer att genomföras under augusti. Visa mindre

Virkesköpare

Om SCA Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt ... Visa mer
Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Nu söker vi en engagerad virkesköpare som vill ingå i vårt redan framgångsrika team och växa med oss på SCA Skog. Vi söker dig som vill jobba med utgångspunkt ifrån vårt kontor i Sollefteå.
Är du intresserad av människor, affärer och skog och trivs i ett varierande arbete med många kontaktytor? Då kan det här vara en tjänst för dig.
Varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning

Som virkesköpare för SCA ansvarar du för kontakten och affären med enskilda skogsägare till vilka du erbjuder råd och tjänster som utvecklar skogsägandet. Du är skogsägares kontakt inom ditt geografiska område. I det är en viktig del att arbeta uppsökande mot skogsägares nuvarande och kommande behov av att bruka sin skog. Utöver detta innefattar rollen att delta i marknadsaktiviteter och att du aktivt planerar ditt arbete mot uppsatta mål.

Tjänsten innebär stor möjlighet till frihet då du själv med stöd av din chef lägger upp ditt arbete. Dagarna är väldigt varierande och innebär att såväl i skogen så som på kontoret träffa skogsägare.

Vem är du?

Vi söker dig som har känsla för såväl människor, affärer som skog. Vi lägger stort värde på din sociala förmåga, ditt sätt att kommunicera och ditt genuina intresse för att göra affärer ur ett långsiktigt perspektiv. Intresse för och kunskap om skog är en förutsättning för att möta våra kunder och vi ser till att du får rätt kompetens inom området för att kunna göra ett högklassigt jobb.

Vidare tycker du som vi att arbetsglädje på arbetsplatsen är viktigt samt motiveras av att nå nya mål. Du tar egna initiativ, är självgående och engagerad. Du har förmågan att söka kontakt med för dig nya människor och lägga upp dina dagar på ett fokuserat sätt då arbetet innebär dagliga kontakter och uppsökande verksamhet. Som virkesköpare kommer du arbeta både inne på kontoret samt ute i fält, därav krävs B-körkort för denna roll.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna, varje dag, året runt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Stationering vid kontoret i Sollefteå. 

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Andreas Winterqvist, Gruppchef Virkesköp, [email protected]  062 - 025731

För mer information om rekryteringsprocessen:Elin Eriksson, HR specialist rekrytering, [email protected] 060-193398

Fackliga företrädare:
Petter Huuva, Ledarna, 0920-259932
Erik Forsberg, Akademikerna, 060-193323
Tony Öman, Unionen, 0612- 881 09
Sista ansökningsdag är 1/8.
Urval och intervjuer kommer att genomföras under augusti. Visa mindre

Säsongsarbetare i Sollefteå pastorat

Gillar du utomhusarbete, service och trädgård? Svenska kyrkan Sollefteå, består av tolv församlingar i samverkan. Till ytan utgör vi samma geografiska område som Sollefteå kommun. Vi söker nu ett flertal säsongsmedarbetare till våra tre arbetslag och närmare 15 kyrkogårdar och begravningsplatser. Är du intresserad av trädgård, service och att arbeta ute i alla väder? Då är detta något för dig! Du blir ett viktigt ansikte utåt för Svenska kyrkan och ky... Visa mer
Gillar du utomhusarbete, service och trädgård?
Svenska kyrkan Sollefteå, består av tolv församlingar i samverkan.

Till ytan utgör vi samma geografiska område som Sollefteå kommun.

Vi söker nu ett flertal säsongsmedarbetare till våra tre arbetslag och närmare 15 kyrkogårdar och begravningsplatser. Är du intresserad av trädgård, service och att arbeta ute i alla väder? Då är detta något för dig!

Du blir ett viktigt ansikte utåt för Svenska kyrkan och kyrkogårdsförvaltningen. Vårt, och ditt, fokus är att visa upp välskötta kyrkogårdar och ge ett professionellt bemötande till våra besökare. Tjänsterna har olika placeringsorter men vi hjälper och stöttar varandra i de olika arbetslagen. Det kan hända att du får arbeta, tillfälligt, på ett annat ställe i pastoratet.

Vi erbjuder:

- 4 tjänster i 6 månader, maj till och med oktober.
- 6 tjänster i 4 månader, maj till och med augusti.

Arbetsuppgifter
- Skötsel av grönytor och gravar på kyrkogårdar, så som klippning av gräsytor, plantering av blommor och rensning av grusgångar.
- Markskötsel kring pastoratets övriga fastigheter.
- Inre tjänst vid gudstjänster, begravningar, dop och vigslar kan förekomma.
- Lokalvård

Här ingår att köra olika typer av maskiner, till exempel gräsklippare, hjullastare. Arbetet kan innebära tunga lyft och krävande kroppsarbete förekommer, därför är det viktigt att du är vid god fysik. Du har en god samarbetsförmåga och bidrar med trivsel och din kompetens på arbetsplatsen. Vi förväntar oss att du självständigt agerar och löser uppgifter utifrån instruktioner och arbetsledning.

Då du i den här rollen blir en viktig kontaktyta gentemot kyrkogårdens besökare och till viss del arbetar utifrån skriftliga instruktioner är goda kunskaper i svenska – i såväl tal som skrift – en förutsättning. Du är ansvarstagande, samarbetsvillig och noggrann.

Du som arbetar hos oss blir en representant för Svenska kyrkan och det är därför viktigt att du delar dess värderingar och människosyn. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet och tillämpar fri prövningsrätt.

Kvalifikationer
- Körkort B och tillgång till egen bil.
- Goda kunskaper i svenska, tal och skrift.
- God fysik.
- God social kompetens, samarbetsförmåga och serviceinriktad.

Meriterande
- Erfarenhet av liknande arbete.
- Körkortsbehörighet BE
- Vana av maskiner för park- och trädgårdsskötsel.

Intervjuer kommer att ske den 15 mars i Sollefteå församlingsgård. Visa mindre

Röjning under ledning

Multrå trädgård och fastighet. Arbetsbeskrivning: Vi söker duktiga och drivna medarbetare till kraftledningsröjning. I arbetet kommer du framför allt arbete med motormanuell röjning. Arbete med motorsåg kommer även att förekomma. Vi söker personer som inte är rädd för att arbeta i alla typer av väder, samt gillar att jobba i skog och mark. Vara samarbetsvillig och van i att jobba i team. Du ska vara flexibel i din roll när du arbetar. Du ska vara öppen ... Visa mer
Multrå trädgård och fastighet.

Arbetsbeskrivning:
Vi söker duktiga och drivna medarbetare till kraftledningsröjning. I arbetet kommer du framför allt arbete med motormanuell röjning. Arbete med motorsåg kommer även att förekomma.
Vi söker personer som inte är rädd för att arbeta i alla typer av väder, samt gillar att jobba i skog och mark. Vara samarbetsvillig och van i att jobba i team. Du ska vara flexibel i din roll när du arbetar. Du ska vara öppen för att arbeta på annan ort, samt trivas med att jobba fysiskt.
Arbetsteamen består av ca 3-5 personer.

Placering
Företaget är placerat i Graninge bruk som ligger strax utanför Sollefteå.
Vi utför de flesta arbeten i Västernorrland. Dvs Sundsvall, Sollefteå, Kramfors, Härnösand osv. Men även delar av Jämtland.
Under vintern när snön sätter stop för denna typ av arbete. Förflyttar vi oss ner till Skåne. Perioden vi arbetar där är från januari-april. Observera att detta kan förändras, beroende på snöförhållanden mm. Detta för att kunna erbjuda jobb året runt.

Vad erbjuder vi dig
Vi erbjuder dig bra arbetsvillkor enligt skogsavtalet och svensk lag. Vi är även fackligt anslutna.
Utrustning så som bra arbetskläder, skyddsutrustning samt fordon som tillhandahålls av företaget.
Vi erbjuder även boende, beroende på vart arbetet utförs.Övrigt
· Tillträde: Omgående
· Placering: Företaget Graninge Bruk – Sollefteå
· Omfattning: Heltid 100 %, 40h/v eller 48 h/v (Vi erbjuder även arbete på lördagar)
· Anställningsform: Tillsvidare
· Lön: Enligt överenskommelse

Meriterande
· Tidigare erfarenhet inom röjning
· RA/RB
· Motorsågskörkort A.B (A.B.C.D ett stort plus)
· ESA-utbildning
· Hjärt och lungräddning
· Första hjälpen utbildning
· Behärska svenska språket (om inte är engelska ett krav)
· Körkort B

Ansökan:
Låter detta arbete intressant för dig. Tveka inte att höra av dig till oss.
Ansökan sker via mejl. ([email protected])
Vid frågor om tjänsten mejla eller ring.
Vi finns även på Facebook samt www.multra.se
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Plantskolearbetare till Kilåmons plantskola

Vill du skapa framtidens skogar? Då finns en grön värld av möjligheter hos oss. Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. För att lyckas behöver vi jobba med drivna och kompetenta människor som är nyfikna, har mod och är redo att ta ansvar - och som vill vara med och hjälpa oss att bli ledande inom h... Visa mer
Vill du skapa framtidens skogar? Då finns en grön värld av möjligheter hos oss. Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. För att lyckas behöver vi jobba med drivna och kompetenta människor som är nyfikna, har mod och är redo att ta ansvar - och som vill vara med och hjälpa oss att bli ledande inom hållbart skogsbruk. Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog. Läs mer på www.skogsplantor.se

På Kilåmons plantskola strax utanför Näsåker utvecklas verksamheten ständigt. Vi odlar årligen cirka 50 miljoner gran- och tallplantor. Vi söker nu en plantskolearbetare med fokus på odling. Detta är ett spännande och viktigt uppdrag.

Vi är en modern arbetsplats där den praktiska arbetsmiljön är prioriterad för oss men också samarbetet mellan oss som medarbetare. Trivs du att följa årstiderna och längtar efter att kunna få jobba mer med händerna och vara ute mer – då är vi något för dig! Välkommen till oss på Kilåmon!

Dina arbetsuppgifter och kompetenser

Du behöver tycka om att odla - Du kommer att ingå i vår odlingsgrupp som ansvarar för att ge frön de allra bästa förutsättningar att utvecklas till planta så att den sedan kan växa sig stark ute i skogen.

Du följer plantorna från groning i växthus via sommaren på friland fram till dess att de packas för att levereras till kunden. Vi söker dig som trivs med varierande arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta med daglig skötsel av plantor, bevattning, rensning av ogräs, behandlingar, uppföljningar och försök. Odlarens vardag är en kombination av praktiskt och teoretiskt arbete. Därför söker vi dig som både kan lösa praktiska problem och kan arbeta vid datorn. Under perioder kan även annat plantskolearbete förekomma.

Arbetet är till stora delar fritt, och jag som ledare uppskattar därför om du är självgående, grundlig och har god initiativförmåga. Våra plantor är det viktigaste i vår verksamhet, odlingsgruppen har ett stort ansvar för våra odlingar och du behöver trivas med det ansvaret.

Vi gillar att arbeta tillsammans och att utvecklas tillsammans. Vi arbetar tillsammans för att hela tiden hitta smartare lösningar på arbetssätt och problem.

Du jobbar i ett team där odlingsledaren samordnar arbetet och din chef kommer vara Sven-Erik Zimmer, platschef. Tjänsten är främst en dagtidstjänst men förskjuten arbetstid kan förekomma och beredskapstjänstgöring ingår.

B-körkort är ett krav och erfarenhet av skogsplantodling är meriterande.

Låter detta som något för dig? Perfekt – Sök!

Om oss

På plantskolan är vi ett litet arbetsteam med god sammanhållning som värderar varandras åsikter, och som vet att trivsel är grunden för att resultatet ska bli bra på jobbet. Vi arbetar utifrån våra gemensamma värderingar som innebär att vi visar varandra respekt, vi är positiva och försöker se det bästa i situationen. Vi pratar med varandra, inte om varandra och vi hjälps åt så att vi får en rättvis arbetsbelastning.

Vill du veta mer om tjänsten?

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta platschef Sven-Erik Zimmer, 072-205 75 32 eller odlingsledare Kristina Kondén, 070-139 49 88.

Facklig företrädare
GS-facket, Mikael Karlsson, 072 – 526 26 04.

Ansökan

Välkommen med cv och ett personligt brev senast den 14 mars 2023

Sveaskog eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget. Visa mindre

Skogsröjning och skogsplantering 2023

Edlunds skogsvård AB är ett mindre skogsvårdbolag och arbetar som entreprenör mot både stora skogsföretag och mindre privata ägare. Företaget arbetar med skogsvård, framförallt plantering och röjning men även manuellfällning. Vi söker nu arbetare inom skogsröjning och -plantering till barmarkssäsongen 2023. Erfarenhet av liknande arbete är meriterande. Som person ska du vara i god form då arbetet är fysiskt krävande. Du trivs med att arbeta självständig m... Visa mer
Edlunds skogsvård AB är ett mindre skogsvårdbolag och arbetar som entreprenör mot både stora skogsföretag och mindre privata ägare. Företaget arbetar med skogsvård, framförallt plantering och röjning men även manuellfällning.
Vi söker nu arbetare inom skogsröjning och -plantering till barmarkssäsongen 2023. Erfarenhet av liknande arbete är meriterande.
Som person ska du vara i god form då arbetet är fysiskt krävande. Du trivs med att arbeta självständig men är även en bra lagspelare.
Vi behöver kunna kommunicera på svenska eller engelska. I arbetsuppgifter ingår skogsplantering samt skogsröjning främst i Västernorrland
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Växtodlingsrådgivare & Teamledare

Nu letar vi efter en kombinerad växtodlingsrådgivare och teamledare till vår station i Lännäs i Västernorrland. Brinner du för det svenska lantbruket, har tidigare erfarenhet av växtodling samt trivs i en flexibel roll med möjlighet att påverka ditt och andras arbete? Då kan det vara dig vi söker! Det här kommer du att göra I rollen som Växtodlingsrådgivare och teamledare kommer du ha en delad roll och tillhöra två team. Du ingår dels i det team som arbe... Visa mer
Nu letar vi efter en kombinerad växtodlingsrådgivare och teamledare till vår station i Lännäs i Västernorrland. Brinner du för det svenska lantbruket, har tidigare erfarenhet av växtodling samt trivs i en flexibel roll med möjlighet att påverka ditt och andras arbete? Då kan det vara dig vi söker!

Det här kommer du att göra
I rollen som Växtodlingsrådgivare och teamledare kommer du ha en delad roll och tillhöra två team. Du ingår dels i det team som arbetar med rådgivning till växtodlingssäljare, produktchefer och Lantmännens kunder i hela landet men med en specialisering på Norrland samt norrländsk växtodling. Du arbetar med att ta fram upptaktmaterial inför säljstarter och skriver växtodlingsbrevet VäxtRåd Norr.

Vidare kommer du att vara delaktig i våra strategiförsök, från start till mål, genom planering, utförande, utvärdering och rapportskrivning. Du får vara med och se till att Lantmännens säljare har de bästa sorterna att erbjuda våra kunder samt att odlingen utvecklas och anpassas efter sorterna, klimatet och miljön så att lantbrukarna får ut mesta möjliga av sin odling. Tillsammans med de andra växtodlingsrådgivarna på Växtråd (Lantmännens odlingsrådgivning) kommer du att ta fram nya koncept, prova nya idéer och föra ut dessa till lantbrukarna.

Vi är på en spännande utvecklingsresa vad gäller precisionsodling där du kommer att vara delaktig i att utveckla konceptet Smart Farming. Genom drönare och styrfiler vill vi öka våra skördar och få ett mer hållbart jordbruk. Här kan du läsa mer om precisionsodling i praktiken: https://www.lantmannenlantbruk...

Du ingår dessutom i teamet på vår försöksgård i Lännäs där vi bedriver växtförädling av främst korn och foderväxter. Vi jobbar med stort fokus för att förbättra våra odlade växtslag och odlingsstrategierna i fält. Här är du med i början av spannmålskedjan från Jord till Bord. Som en del i teamet på Lännäs får du vara med och ta fram sorter anpassade för jordbruk i hela Sverige och du hjälper till att möta utmaningarna med klimatförändringar.

Tillsammans med den ansvariga stationschefen kommer du dessutom att driva stationen och lantbruket på Lännäs samt ha en arbetsledande roll för personalen. Din roll blir viktig för att motivera och engagera medarbetarna samt få dem att känna sig delaktiga i olika processer.

Du är placerad på Lännäs förädlingsstation i Västernorrland och rapporterar till Chef Odlingsrådgivning.
Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

- Erfarenhet från en liknande roll som Växtodlingsrådgivare/säljare, meriterande inom norrländsk växtodling och/eller en försöksverksamhet
- Kunskap om användning av teknologier och metoder inom modernt lantbruk
- En eftergymnasial utbildning inom den agrara näringen, t.ex. Agronom, Lantmästare eller Agrotekniker. Akademisk utbildning är meriterande.
- Förmåga att kommunicera obehindrat på svenska samt behärska engelska i tal och skrift
- B-körkort

Du är:

- Intresserad av det svenska lantbruket och växtodling
- Nytänkande, kreativ och modig som vågar testa samt driva nya vägar framåt
- Relationsskapande och samarbetsinriktad – du utvecklar med enkelhet positiva relationer och innehar vana av flera kontaktytor, såväl internt som externt
- Van vid att organisera, prioritera och arbeta självständigt

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 26/2. Urval sker löpande. I rekryteringsprocessen ingår både tester och intervjuer. Som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Talent Acqusition Specialist Malin Johansson, [email protected]. Vi ser fram emot din ansökan!

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 19 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 55 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se. Visa mindre

Kraftlednings röjning

Söker 4 st skogsarbetare med vana på röjsåg inför säsongen 2023 som kommer att pågå i mellannorrland .Bra röjning och kommer själv att deltaga med röjsågen så att allt fungerar perfekt under arbetets gång och då blir alla nöjda och glada .Kommer att ge instruktioner så att arbetet blir smidigare och mera lättarbetat samt jag har 40 års erfarenhet bakom röjsågen . Visa mer
Söker 4 st skogsarbetare med vana på röjsåg inför säsongen 2023 som kommer att pågå i mellannorrland .Bra röjning och kommer själv att deltaga med röjsågen så att allt fungerar perfekt under arbetets gång och då blir alla nöjda och glada .Kommer att ge instruktioner så att arbetet blir smidigare och mera lättarbetat samt jag har 40 års erfarenhet bakom röjsågen . Visa mindre

Hållbarhets- & landsbygdsutvecklare till Sollefteå kommuns Tillväxtavd.

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv. För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro! Sollefteå kommuns Til... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad? Då är det dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro!

Sollefteå kommuns Tillväxtavdelning ingår i huvudenheten Samhällsutveckling vars främsta uppdrag är just det - Samhällsutveckling! Tillsammans satsar vi inför framtiden och arbetar för att vara en attraktiv kommun att besöka, bo och leva i.
Nu söker vi dig som vill vara med och påverka, utveckla och göra skillnad i rollen som hållbarhets- & landsbygdsutvecklare, välkommen till oss!

Vill du veta mer om hur det är att leva och bo i Sollefteå kommun? Läs & se mer här:

https://www.solleftea.se/Go-Solleftea

https://www.youtube.com/watch?v=HnL0Jc-MmvY


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som Hållbarhets- & landsbygdsutvecklare tillhör du kommunens Tillväxtavdelning där du, som titeln hintar om, kommer att arbeta brett med såväl hållbarhets- som landsbygdsfrågor på operativ och strategisk nivå.

Du spelar en viktig roll när det kommer till kommunens hållbarhetsarbete, där ditt största fokus av de tre hållbarhetsperspektiven kommer att ligga på det miljömässiga och kommunens arbete med att minska sin klimatpåverkan. Du ansvarar för befintligt miljöarbete och arbetar med vidareutveckling av detta. Du genomför utrednings-, planerings- och utvärderingsarbete, sätter och följer upp strategiska mål och indikatorer inom klimat- och miljöområdet.

Sollefteå är en kraftfull kommun tack vare platsen och människorna som bor här, det vill vi ta tillvara och vidareutveckla. Som hållbarhets- & landsbygdsutvecklare är du en nyckelperson i arbetet med att fortsätta utveckla HELA kommunen genom att stödja och samordna kommunens arbete med landsbygdsutveckling. Du ansvarar för att driva utveckling, tillvarata idéer och vara initiativtagare i landsbygdsfrågor men framför allt stötta andra landsbyggare i våra bygder. En hållbar landsbygdsutveckling förutsätter bred samverkan och utveckling från ett lokalt perspektiv, du kommer att jobba i nära samarbete med såväl interna som externa samarbetspartners.


KVALIFIKATIONER
Du som söker har givetvis ett stort intresse och kunskap inom landsbygdsutvecklings- och hållbarhetsområdet. Du har relevant utbildning för tjänsten, med inriktning mot samhällsplanering, hållbarhet, miljöekonomi, klimat-, och naturfrågor. Kanske har du studerat landsbygdsutveckling? Och/eller har jobbat inom liknande roll tidigare? Tidigare arbetslivserfarenhet inom liknande roll är önskvärt, men inget krav.

Arbetet kräver dock att du är en handlingskraftig doer! Du får saker att hända genom att driva på och stötta, ta initiativ och ibland våga tänka utanför boxen i syfte att hitta de bästa, långsiktiga lösningarna. Du har en god förmåga att skapa struktur och kunna driva parallella aktiviteter, det är en självklarhet för dig att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt och slutföra det du påbörjat.

Du trivs med att arbeta självständigt och ta ett stort eget ansvar, men uppskattar och bidrar till goda samarbeten genom att vara lyhörd och tydlig i din kommunikation i såväl tal som skrift. I din roll har du många kontaktytor och agerar i många fall (ursäkta klyschan) spindel i nätet mellan företag, medborgare, interna och externa samarbetspartners och politiken. Det är därför av stor vikt att du stimuleras av och gillar utåtriktat arbete, att du aktivt tar initiativ i sociala sammanhang och har lätt för att skapa nya relationer.

Självklart har du grundläggande IT-kunskaper och är en van användare av Officepaketet. I och med att hela Sollefteå kommun är ditt arbetsområde så har du B-körkort.

Välkommen till oss på Sollefteå kommun!


ÖVRIGT
I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag. Visa mindre

Djurskötare, mjölk

Ansök    Sep 8    Normark, Anna    Djurskötare, mjölk
Arbetet ligger i det natursköna Junsele. Arbetet innebär att du bör vara ansvarstagande, kunna lösa problem. Du kommer att jobba delade turer. Du kommer att jobba ensam men ibland är ni två. Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mer
Arbetet ligger i det natursköna Junsele. Arbetet innebär att du bör vara ansvarstagande, kunna lösa problem. Du kommer att jobba delade turer. Du kommer att jobba ensam men ibland är ni två.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Linjeröjning (vid kraft- och elledningar)

Multrå Trädgård och fastighetsservice söker så fört som möjlight personal som klarar hårda/tuffa arbetsdagar. Skogsarbetet innebär manuell röjning, kvistning och manuell fällning i kraftledningsgator. Arbete med röj- och motorsåg. Det är viktigt att du fungerar i gruppen. Vi förväntar oss att du är engagerad och arbetsvillig och tål väder som regn och snö. Du pratar svenska och engelska bra. Skicka din ansökan med referens till: [email protected]... Visa mer
Multrå Trädgård och fastighetsservice söker så fört som möjlight personal som klarar hårda/tuffa arbetsdagar. Skogsarbetet innebär manuell röjning, kvistning och manuell fällning i kraftledningsgator. Arbete med röj- och motorsåg. Det är viktigt att du fungerar i gruppen. Vi förväntar oss att du är engagerad och arbetsvillig och tål väder som regn och snö. Du pratar svenska och engelska bra. Skicka din ansökan med referens till: [email protected] Visa mindre

Jaktvårdskonsulent till Region Norr (Sollefteå)

Svenska Jägareförbundet bildades 1830 och är en av Sveriges största medlemsorganisationer med ca 160 000 medlemmar. Förbundet har ca 110 anställda med ett flertal kontor från Luleå till Kristianstad och det Nationella kansliet på Öster Malma i Sörmland. Nu söker vi: Jaktvårdskonsulent till Region Norr med placering i Sollefteå (vikariat) Tjänsten är verksam i de fyra nordligaste länen men huvudsakligen inom Västernorrlands och Jämtlands län. Vi är ett lit... Visa mer
Svenska Jägareförbundet bildades 1830 och är en av Sveriges största medlemsorganisationer med ca 160 000 medlemmar. Förbundet har ca 110 anställda med ett flertal kontor från Luleå till Kristianstad och det Nationella kansliet på Öster Malma i Sörmland. Nu söker vi:
Jaktvårdskonsulent till Region Norr med placering i Sollefteå (vikariat)
Tjänsten är verksam i de fyra nordligaste länen men huvudsakligen inom Västernorrlands och Jämtlands län.
Vi är ett litet arbetsteam vilket medför att alla, utöver egna ansvarsområden, även arbetar med allmänna jaktliga frågor. Arbetstiden är oregelbunden, vilket även innebär att du ibland kommer att arbeta både kvällar och helger. Arbetsuppgifterna består bland annat av att utbilda och informera om praktisk jakt och viltförvaltning samt att ha kontakter med medlemmar och förtroendevalda. Samverkan och samarbete med myndigheter och andra organisationer ingår som en naturlig del av verksamheten. På arbetsplatsen finns hundar.
Lämplig utbildning och bakgrund är viltmästare, biologisk, skoglig eller agrar högskoleutbildning, eller att du skaffat dig efterfrågad kunskap på annat sätt.
Vi ser också att du har social kompetens, är utåtriktad samt har en god förmåga att kommunicera genom skrift och tala inför grupp. Du har också förmågan att samordna verksamheten och har administrativa färdigheter. Arbetet kräver också att du kan arbeta såväl självständigt som i ett team. Det är meriterande om du har erfarenhet inom föreningsteknik, Pedagogisk erfarenhet eller har god förmåga att tala och skriva på engelska.
Tjänsten kräver Körkort B samt tillgång till egen bil. Goda data/IT-kunskaper och Jaktlig kompetens är ett krav.
Placeringsort: Sollefteå.
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse och varar till och med 13 oktober 2023.
Vi lägger stor vikt i att du delar Svenska Jägareförbundets värdegrund, ÖRA = Öppenhet, Respekt och Ansvar.
Facklig kontaktperson för Unionen: Björn Sundgren 010-584 76 77, kontaktperson för Akademikerna Niklas Lundberg 010-584 73 44.
För mer information angående tjänsten kontakta Regionchef Norr:
Jimmy Nyman, 010-584 73 50, [email protected]
Ansökan med CV och personligt brev sänds snarast möjligt via mejl till: [email protected]. Senaste ansökningsdag är den 15 oktober 2022
Inkomna ansökningar hanteras löpande. Visa mindre

Skogsmaskinförare

Ansök    Jun 9    SCA Skog AB    Skogsmaskinförare
Vill du vara en viktig del av vår hållbara och effektiva värdekedja från skog till industri? Då kanske det är du som blir vår nästa skogsmaskinförare. Välkommen med din ansökan senast den 30  juni! SCA Skog förvaltar SCAs skogsinnehav på 2,6 miljoner hektar skogsmark i norra Sverige, varav 2,0 miljoner hektar används för virkesproduktion, samt SCAs skogsinnehav i Estland, Lettland och Litauen. Vår uppgift är att sköta om SCA skogar och försörja våra indust... Visa mer
Vill du vara en viktig del av vår hållbara och effektiva värdekedja från skog till industri? Då kanske det är du som blir vår nästa skogsmaskinförare.
Välkommen med din ansökan senast den 30  juni!
SCA Skog förvaltar SCAs skogsinnehav på 2,6 miljoner hektar skogsmark i norra Sverige, varav 2,0 miljoner hektar används för virkesproduktion, samt SCAs skogsinnehav i Estland, Lettland och Litauen. Vår uppgift är att sköta om SCA skogar och försörja våra industrier med virkesråvara från egen skog och genom virkesköp från privata skogsägare. 
SCA skogs verksamhet består av fem funktioner: Marknad, Skog och skötsel (inklusive NorrPlant och Kross och Väg), Produktion, Industriförsörjning och Baltikum, samt fem stödjande staber: HR, Verksamhetsledning, Ekonomi, Markjuridik samt Teknik och digitalisering.

Inom funktion produktion ansvarar vi för planering och avverkning av skog, oavsett om det är privat skog eller SCAs egen skog. Funktionen har cirka 160 medarbetare och omfattar all produktion från Norrbotten i norr till Hälsingland i söder.

En hållbar arbetsplats – en renare värld


Din nästa utmaning
Vi söker dig som vill jobba som skogsmaskinförare, skördarförare i vårt gallringslag Graninge som har sitt huvudsakliga arbetsområde runt Graninge i Sollefteå kommun.  

Med moderna maskiner och utrustning utförs uppdrag både på egen skog och hos privata markägare. Du och dina kollegor i laget arbetar mot fastställda mål och ansvarar i stor utsträckning för att själva planera och utföra arbetet. SCA fokuserar på att vara skogsägarens bästa val och har höga ambitioner att minimera vår miljöpåverkan.
Som skördarförare i vårt gallringslag utför du ett säkert och effektivt avverkningsarbete utifrån ett produktions-, kvalitets,- och kostnadsperspektiv. Rollen innefattar att ansvara för att maskiner kalibreras, används och servas på ett korrekt sätt samt att rapportera resultat, driftstatistik och avvikelser. Du är en förebild gällande säkerhet i det dagliga arbetet och du är SCAs ambassadör gentemot markägare och andra intressenter.

Vem är du?

Tillsammans med dina kollegor vill du vara med och bidra till vår framgång. God kommunikation och laganda inom arbetslaget är viktigt för dig likväl som fokus på säkerhet, ordning och reda. Ensamarbete förekommer och det är viktigt att du känner dig trygg med det.

B-körkort är ett krav och vi värdesätter erfarenhet från branschen. Skogsmaskinvana är meriterande.
Ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden Respekt, Högklassighet och Ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett arbete mitt i naturen med frihet under ansvar i en utvecklande och kvalitetsinriktad miljö med stort fokus på hållbarhet. Du kommer att få en introduktionsutbildning och stöd för att kunna möta kraven i tjänsten som skogsmaskinförare.
Vi strävar efter en hälsosam och säker arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv. Vi jobbar också medvetet för att i övrigt skapa ett högt värde för varje individ och att vi ska känna en stolthet över det vi gör tillsammans.
Inom SCA Skog verkar vi för att skapa en attraktiv arbetsplats med ett inkluderande arbetsklimat för alla våra anställda. Vi vill uppnå en mångfald såväl i våra skogar som bland våra anställda. Med en bred kompetens som bidrar till bättre beslutsfattande stärker vi vår konkurrenskraft.
Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt

Vill du veta mer?

Kontakta Ingrid Levin, gruppchef Produktion, telefon 073-393 22 22, mail: [email protected]
Frågor kring rekryteringsprocessen besvaras av:
Catarina Thunström, HR-Business Partner mail: [email protected]
Facklig kontaktperson för GS är Emil Flordal, telefon 070-312 51 05.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning och tillträde sker enligt överenskommelse. Visa mindre

Rundvirke Skog söker virkesinköpare till Kälarne och Sollefteå

Rundvirke Skog AB ingår i Sveriges största specialvirkeskoncern - Rundvirke Industrier AB. Rundvirke Skog förser bolagen inom koncernen med högkvalitativ råvara som förädlas i produktionsenheterna i Dalarna, Hälsingland och Jämtland. Koncernen präglas av ett högt kvalitetsfokus från råvaruanskaffning till försäljning. Vill du jobba med ett självständigt jobb i en privatägd koncern med korta beslutsvägar och engagerade kollegor? Som virkesinköpare på Ru... Visa mer
Rundvirke Skog AB ingår i Sveriges största specialvirkeskoncern - Rundvirke Industrier AB. Rundvirke Skog förser bolagen inom koncernen med högkvalitativ råvara som förädlas i produktionsenheterna i Dalarna, Hälsingland och Jämtland. Koncernen präglas av ett högt kvalitetsfokus från råvaruanskaffning till försäljning.


Vill du jobba med ett självständigt jobb i en privatägd koncern med korta beslutsvägar och engagerade kollegor? Som virkesinköpare på Rundvirke Skog ansvarar du för hela kedjan från inköp av virkesråvara från privata skogsägare, till fältplanering, produktionsledning och ekonimisk redovisning. Låter det intressant? då är det kanske dig vi söker!Som virkesinköpare på Rundvirke Skog ansvarar du för hela kedjan från inköp av virkesråvara från privata skogsägare, till fältplanering, produktionsledning och ekonimisk redovisning. En betydande del i ditt arbete innebär att optimera uttaget av specialsortiment i dina affärer. Arbetet är självständigt med möjlighet att själv planera dina arbetsdagar med stöd av närvarande kollegor och ledare.

Vi söker dig som älskar att leda projekt. Du har en förmåga att skapa goda affärer för såväl Rundvirke Skog som för skogsägaren. För att lyckas med det tror vi förutom att du har ett affärsmässigt driv, har du också ett stort intresse för människor och en social förmåga att bygga långsiktiga relationer och nätverk i de bygder du verkar. Du är förtroendeingivande, kommunikativ, självständig, engagerad, strukturerad och ansvarstagande. Din skogliga kompetens kan du ha tillgodosett dig genom utbildning eller på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du bör ha kunskap och vana av att använda relevanta IT-hjälpmedel. Meriterande för tjänsten är tidigare arbete med planläggning, produktionsledning, skogstaxering och virkesköp. B-körkort ett krav.
Vi ser gärna kvinnliga sökande till denna tjänst!

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder ett självständigt jobb i en privatägd koncern med korta beslutsvägar och engagerade kollegor. Tjänsten som virkesköpare ger dig möjlighet att arbeta i skogen i ett ansvarsfullt och fritt arbete, där vi tillsammans verkar för en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och utvecklande arbetsliv.
Tjänsten är tillsvidareanställningar och tillträde sker efter överenskommelse.

Plats
Eftersom vi söker två medarbetare är det viktigt att du tydliggör i ansökan vilket område du vill verka på.
Område 1: Kälarne - Bräcke
Område 2: Sollefteå

Vill du veta mer?
Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av
Regionchef Jonas Zwahlen
073-048 66 94
[email protected]

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringsansvarig
Rosmari Hagström
073-028 70 40
[email protected]

Facklig kontakt är för Ledarna,
Håkan Semb
070-205 31 15
[email protected]

Din ansökan
Du söker tjänsten genom att registrera dina kontaktuppgifter och laddar upp ditt svenska CV (innehållande personligt brev och meritförteckning) senast den 28 augusti 2022.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan! Visa mindre

ALFA Skogsservice söker en nytänkande projektledare inom skog

ALFA Skogsservice AB är ett ungt, modernt och snabbväxande företag. Vi levererar skogliga tjänster till skogsägare och infrastrukturägare i Norden genom kompetent personal och innovativa lösningar. ALFA Skogsservice är ett av de största skogsvårdsföretagen i Sverige med cirka 150 anställda. Vi har haft rejäl tillväxt sedan starten 2011, vi blev utsedda till ett Gasellföretag av Dagens Industri, Årets Företagare i Ragunda kommun och blivit tilldelade utmärk... Visa mer
ALFA Skogsservice AB är ett ungt, modernt och snabbväxande företag. Vi levererar skogliga tjänster till skogsägare och infrastrukturägare i Norden genom kompetent personal och innovativa lösningar. ALFA Skogsservice är ett av de största skogsvårdsföretagen i Sverige med cirka 150 anställda. Vi har haft rejäl tillväxt sedan starten 2011, vi blev utsedda till ett Gasellföretag av Dagens Industri, Årets Företagare i Ragunda kommun och blivit tilldelade utmärkelsen The Silviculture Award. Våra tre ledord är kvalitet, effektivitet och ansvar. Vår vision är att vara den bästa arbetsgivaren i skogsbranschen. Läs mer om oss www.alfaskog.se
ALFA Skogsservice söker en nytänkande projektledare inom skog
Är du intresserad av att jobba i ett spännande och prisbelönt tillväxtföretag? Just nu söker vi en projektledare som brinner för att utveckla hållbara personal- och kundrelationer.
Rollen
Vi söker en projektledare till vårt kontor i Hammarstrand i Jämtland där du kommer att ha helhetsansvar för våra skogliga projekt och cirka 20 medarbetare som jobbar med röjning, plantering och avverkningsplanering. Ditt uppdrag är att tillsammans med dina medarbetare skapa goda förutsättningar för att lyckas med våra projekt och att leverera mervärde till våra kunder.
Vi söker dig som vill arbeta på ett strategiskt och hållbart sätt med utveckling och förnyelse. Samtidigt ska du säkerställa att det som fungerar bra idag förvaltas på ett lönsamt sätt. Arbetsområdet är Jämtland och västra Västernorrland vilket innebär att resor förekommer i tjänsten. Rollen innebär även en del kontakt med övriga inom organisationen där du med andra projektledare och arbetsledare ingår i ett team inom Region Norr. Du rapporterar till operativ chef.
Vem är du?
Vi tror att du idag är en ledare alternativt har goda ledarerfarenheter. Du har ett coachande förhållningssätt mot kollegor och anställda och är bra på att skapa och bygga relationer. Vi söker dig som är målmedveten, resultatinriktad, med god ekonomisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du föredrar att arbeta med frihet under ansvar och har god självinsikt. Vi uppskattar om du är en positiv person med sinne för humor och en riktig lagspelare.
Din profil
· Ledarerfarenhet, att leda sig själv och andra
· Erfarenhet med kundrelationer eller affärserfarenhet
· Flytande svenska i tal och skrift
· Grundläggande kunskaper engelska i tal och skrift
· MS Office, goda datorkunskaper
· Körkort B
Meriterande
· Erfarenhet av skogsvård
· Erfarenhet av arbete med utländska medarbetare
· Tidigare personalansvar
Villkor
Sysselsättningsgrad: Heltid, förtroendearbetstid.
Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Placeringsort: Vi är flexibla vad gäller placeringsort, dock förutsätter rollen att du är på plats på vårt kontor i Hammarstrand ett antal dagar per vecka.
Ansökan
På ALFA Skogsservice arbetar vi med mångfald och tar därför gärna emot ansökningar från kandidater med olika etnicitet, kön, bakgrund och nationalitet. Intervjuer sker löpande och därför kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdatumet.
Har du några frågor eller funderingar kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår Operativa chef, Armin Draganovic på [email protected], 072-201 31 53 alternativt HR-Generalist, Lina Ambjörnson på [email protected], 072-200 40 53.
Ansökningar skickas till [email protected] senast den 26/6.
Vill du vara med att utveckla och förändra skogsvårdsbranschen tillsammans med oss?
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

röjning under elledningar

söker dig som vill jobba i skogen och va del av mitt team .röjning under kraftledning .vi jobbar hela året och om viljan finns så hör av dig till oss. Visa mer
söker dig som vill jobba i skogen och va del av mitt team .röjning under kraftledning .vi jobbar hela året och om viljan finns så hör av dig till oss. Visa mindre

arbetare till skogen

söker efter personer med vilja och erfarenheter av jobb under kraftledning. du som söker måste ha nån erfarenheter för att veta vad jobbet handlar om .de mesta kan man komma överens om så om du har kunskap och kompetenser som står i annonsen hör av dig till oss å du kommer inte ångra dig Visa mer
söker efter personer med vilja och erfarenheter av jobb under kraftledning. du som söker måste ha nån erfarenheter för att veta vad jobbet handlar om .de mesta kan man komma överens om så om du har kunskap och kompetenser som står i annonsen hör av dig till oss å du kommer inte ångra dig Visa mindre

Rundvirke Skog söker affärsdriven virkesköpare i Västernorrland

Rundvirke Skog AB ingår i Sveriges största specialvirkeskoncern - Rundvirke Industrier AB. Rundvirke Skog förser bolagen inom koncernen med högkvalitativ råvara som förädlas i produktionsenheterna i Dalarna, Hälsingland och Jämtland. Koncernen präglas av ett högt kvalitetsfokus från råvaruanskaffning till försäljning. Vill du jobba med hela kedjan från bearbetning av marknaden till genomförande, fältplanering och redovisning av uppdragen? Då är det kans... Visa mer
Rundvirke Skog AB ingår i Sveriges största specialvirkeskoncern - Rundvirke Industrier AB. Rundvirke Skog förser bolagen inom koncernen med högkvalitativ råvara som förädlas i produktionsenheterna i Dalarna, Hälsingland och Jämtland. Koncernen präglas av ett högt kvalitetsfokus från råvaruanskaffning till försäljning.

Vill du jobba med hela kedjan från bearbetning av marknaden till genomförande, fältplanering och redovisning av uppdragen? Då är det kanske dig vi söker!

Som virkesinköpare på Rundvirke Skog ansvarar du för inköp av virkesråvara från privata skogsägare i ditt tilldelade marknadsområde. En betydande del i ditt arbete innebär att optimera uttaget av specialsortiment i dina affärer. Ditt uppdrag omfattar hela kedjan från bearbetning av marknaden till genomförande, fältplanering och redovisning av uppdragen. Arbetet är självständigt med möjlighet att själv planera dina arbetsdagar med stöd av närvarande kollegor och ledare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
En viktig del i arbetet är marknadsbearbetning inom ditt tilldelade geografiska område. Det innebär bland annat att ta initiativ till kontakt med skogsägare, ge skoglig rådgivning och köpa virkesråvara i form av avverkningsrätter.

Utöver detta innebär uppdraget också:

* löpande dialog med skogsägare, entreprenörer, myndigheter och samarbetspartners
* göra skogliga bedömningar, fältplanering av skogliga åtgärder, samt upprättande av kart- och informationsunderlag
* löpande arbeta med ajourhållning i operativa IT- och kartsystem
* administrativt hantera uppföljningar och redovisa skogliga och ekonomiska utfall

Kompetens
Vi söker dig som älskar att göra affärer. Du har en förmåga att skapa goda affärer för såväl Rundvirke Skog som för skogsägaren. För att lyckas med det tror vi förutom att du har ett affärsmässigt driv, har du också ett stort intresse för människor och en social förmåga att bygga långsiktiga relationer och nätverk i de bygder du verkar. Du är förtroendeingivande, kommunikativ, självständig, engagerad, strukturerad och ansvarstagande. Din skogliga kompetens kan du ha tillgodosett dig genom utbildning eller på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du bör ha kunskap och vana av att använda relevanta IT-hjälpmedel. Meriterande för tjänsten är tidigare arbete med planläggning, skogstaxering och virkesköp. B-körkort ett krav.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder ett självständigt jobb i en privatägd koncern med korta beslutsvägar och engagerade kollegor. Tjänsten som virkesköpare ger dig möjlighet att arbeta i skogen i ett ansvarsfullt och fritt arbete, där vi tillsammans verkar för en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och utvecklande arbetsliv.
Tjänsterna är tillsvidareanställningar och tillträde sker efter överenskommelse.

Plats
Eftersom vi söker två medarbetare är det viktigt att du tydliggör i ansökan vilket område du vill verka på.
Område 1: Östersund - Lit - Stugun
Område 2: Bispgården - Sollefteå - Kramfors

Vill du veta mer?
Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av
Regionchef Jonas Zwahlen
073-048 66 94
[email protected]

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringsansvarig
Rosmari Hagström
073-028 70 40
[email protected]

Facklig kontakt är för Ledarna,
Håkan Semb
070-205 31 15
[email protected]

Din ansökan
Du söker tjänsten genom att registrera dina kontaktuppgifter och laddar upp ditt svenska CV (innehållande personligt brev och meritförteckning) senast den 14 mars 2022. Visa mindre

Skogsvårdare

Vi hjälper dig in på arbetsmarknaden. • Klarar du av att gå uppåt 2 mil om dagen i varierande terräng? • Vill du kombinera jobb och fysisk träning? • Är du uthållig och kan utföra likartade uppgifter under en hel sommar? • Vill du ”slippa” ha en chef som styr och ställer? • Vill du ha möjlighet att själv bestämma hur mycket du skall tjäna? • Är du beredd att spendera några månader ute i skog och mark och är flyttbar? Om du svarat JA på de flesta ... Visa mer
Vi hjälper dig in på arbetsmarknaden.

• Klarar du av att gå uppåt 2 mil om dagen i varierande terräng?
• Vill du kombinera jobb och fysisk träning?
• Är du uthållig och kan utföra likartade uppgifter under en hel sommar?
• Vill du ”slippa” ha en chef som styr och ställer?
• Vill du ha möjlighet att själv bestämma hur mycket du skall tjäna?
• Är du beredd att spendera några månader ute i skog och mark och är flyttbar?

Om du svarat JA på de flesta av dessa frågor är du den person vi söker!

Vårt samarbetsföretag Stepin Bemanning söker dig som av någon anledning varit borta, eller ej kommit in på den svenska arbetsmarknaden. Vi är inte intresserad av varför och kommer ej att önska något CV eller personligt brev i din ansökan! OM du tror dig klara av jobbet och tror på oss som bolag, då är vi beredda att ta ett samtal med dig och det finns sen mycket goda möjligheter till ett jobb.

Just i detta fall gäller det arbete med skogsplantering och vi söker personal i hela Sverige. Du kommer att hyras ut till skogsbolag och får vara beredd på ett hårt arbete och även vara öppen för att jobba en del borta från hemmet. I gengäld står vi för resor, boende och marknadsmässiga löner (som du kan påverka själv genom hårt arbete).

Sök jobbet här, vi lovar att återkoppla inom 48 timmar!

Ps

Det kan hända att vi önskar ”bygga” på dig med några utbildningar innan anställning, detta är naturligtvis kostnadsfritt. Om vi väljer ut just dig, kommer mer info ske vid ett personligt samtal!

Ds

Läs mer om företaget på www.stepinbemanning.se Visa mindre

Skogsmaskinförare

Ansök    Mar 7    SCA Massa AB    Skogsmaskinförare
Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Skogsbolaget SCA hade 2020 ca 4 000 anställda och en försäljning på 18,4 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt h... Visa mer
Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Skogsbolaget SCA hade 2020 ca 4 000 anställda och en försäljning på 18,4 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. För mer information, besök www.sca.com

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.
Din nästa utmaning

Vi söker dig som vill jobba som skogsmaskinförare i området kring Sollefteå, vi söker i första hand skotarförare till vårt arbetslag Paljakka samt Sollefteå och skördarförare till vårt arbetslag Helgum.
Med moderna maskiner och utrustning utförs uppdrag både på egen skog och hos privata markägare. Du och dina kollegor i laget arbetar mot fastställda mål och ansvarar i stor utsträckning för att själva planera och utföra arbetet. SCA fokuserar på att vara skogsägarens bästa val och har höga ambitioner att minimera miljöpåverkan i vår verksamhet.

Som skogsmaskinförare utför du bland annat ett säkert och effektivt avverkningsarbete utifrån ett produktions-, kvalitets,- och kostnadsperspektiv. Rollen innefattar att ansvara för att maskiner kalibreras, används och servas på ett korrekt sätt samt att rapportera resultat, driftstatistik och avvikelser. Du är en förebild gällande säkerhet i det dagliga arbetet och du är SCAs ambassadör gentemot markägare och andra intressenter.

Vem är du?

Du vill, tillsammans med kollegor, vara med och bidra till ett framgångsrikt team. God kommunikation och laganda inom arbetslaget är viktigt för dig likväl som fokus på säkerhet, ordning och reda. Du känner dig trygg med ensamarbete.
B-körkort är ett krav och vi värdesätter erfarenhet från branschen. Skogsmaskinvana kan vara meriterande.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden Respekt, Högklassighet och Ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett arbete mitt i naturen med frihet under ansvar i en utvecklande och kvalitetsinriktad miljö med stort fokus på hållbarhet. Du kommer att få en introduktionsutbildning och stöd för att kunna möta kraven i tjänsten som skogsmaskinförare.

Vi strävar efter en hälsosam och säker arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv. Vi jobbar också medvetet för att i övrigt skapa ett högt värde för varje individ och att vi ska känna en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt
Hos SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. När våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Vill du veta mer?

Kontakta:
Ingrid Levin, gruppchef Produktion (Paljakka), telefon: 073-393 22 22 mail: [email protected]
Mikael Blomkvist, gruppchef Produktion (Helgum, Sollefteå) telefon:070-626 50 89 mail: [email protected]

Frågor kring rekryteringsprocessen besvaras av :
Malin Westrin, HR-Business Partner, telefon 060-19 35 60 mail: [email protected]


Facklig kontaktperson för GS är Emil Flordal, telefon 070-312 51 05.


Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning och tillträde sker enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan via www.sca.com, sista ansökningsdag är 2022-04-03.
Ange gärna om du föredrar att köra skotare eller skördare samt vilket arbetslag du i första hand är intresserad av att tillhöra. 

Observera att urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Växtförädlingsarbetare

Ansök    Feb 18    Lantmännen Ek För    Växtskötare
Brinner du för växtodling och växtförädling? Vill du vara en del av framställningen av nya sorter av lantbruksgrödor som är precis i början av vårt arbete från jord till bord? Då har vi ett spännande jobb för dig. På förädlingsstationen i Lännäs utanför Sollefteå utvecklar vi nya sorter av rödklöver och tidigt vårkorn för norra Sverige samt har andra grödor i fältförsök. Stationen brukar 110 ha åker till förädling, fältförsök, utsädesodling och eldningshav... Visa mer
Brinner du för växtodling och växtförädling? Vill du vara en del av framställningen av nya sorter av lantbruksgrödor som är precis i början av vårt arbete från jord till bord? Då har vi ett spännande jobb för dig. På förädlingsstationen i Lännäs utanför Sollefteå utvecklar vi nya sorter av rödklöver och tidigt vårkorn för norra Sverige samt har andra grödor i fältförsök. Stationen brukar 110 ha åker till förädling, fältförsök, utsädesodling och eldningshavre. Vi har en modern maskinpark och arbetar för ett hållbart lantbruk.

Det här kommer du att göra

Du kommer att delta i allt förekommande arbete på stationen. Detta innebär sådd, skötsel och skörd samt torkning och rensning av förädlingsmaterial. Skötsel innebär allt från gödsling och behandling med kemiska bekämpningsmedel och manuell ogräsrensning i fält till underhålls- och reparationsarbete av jordbruksmaskiner. Arbetet kan också innebära mätningar i fält och datahantering av försöks- och analysresultat. Ditt arbete kommer att vara intensivt under sådd och skördeperiod. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som består av stationschef, förädlare och förädlingsarbetare. Som förädlingsarbetare rapporterar du till stationschefen.
Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

- Grundläggande eller högre lantbruksutbildning samt pratar flytande svenska
- Maskin- och arbetslivserfarenhet inom växtodling
- Datorkunskaper
- B-körkort
- Truckvana, betnings- och/eller sprutcertifikat är meriterande

Du är:

- En person som tycker om att arbeta praktiskt
- Genuint intresserad av lantbruk och maskiner
- Noggrann och ansvarstagande
- Positiv lagspelare som vill jobba tillsammans med andra
- Lätt att samarbeta med
- Uthållig och flexibel
- Handlingskraftig

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde under våren 2022. Vi kan erbjuda bostad på stationen om så önskas. Stationen ligger nära naturen intill Ångermanälven och Höga Kusten så det finns goda möjligheter till friluftsliv, fiske och skidåkning. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du söker till tjänsten online senast den 16 februari. Urval kommer att ske löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Stationschef Elin Lindén, [email protected]

Vi ser fram emot din ansökan!

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 20 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 50 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se. Visa mindre

Växtförädlingsarbetare

Ansök    Jan 24    Lantmännen Ek För    Växtskötare
Brinner du för växtodling och växtförädling? Vill du vara en del av framställningen av nya sorter av lantbruksgrödor som är precis i början av vårt arbete från jord till bord? Då har vi ett spännande jobb för dig. På förädlingsstationen i Lännäs utanför Sollefteå utvecklar vi nya sorter av rödklöver och tidigt vårkorn för norra Sverige samt har andra grödor i fältförsök. Stationen brukar 110 ha åker till förädling, fältförsök, utsädesodling och eldningshav... Visa mer
Brinner du för växtodling och växtförädling? Vill du vara en del av framställningen av nya sorter av lantbruksgrödor som är precis i början av vårt arbete från jord till bord? Då har vi ett spännande jobb för dig. På förädlingsstationen i Lännäs utanför Sollefteå utvecklar vi nya sorter av rödklöver och tidigt vårkorn för norra Sverige samt har andra grödor i fältförsök. Stationen brukar 110 ha åker till förädling, fältförsök, utsädesodling och eldningshavre. Vi har en modern maskinpark och arbetar för ett hållbart lantbruk.

Det här kommer du att göra

Du kommer att delta i allt förekommande arbete på stationen. Detta innebär sådd, skötsel och skörd samt torkning och rensning av förädlingsmaterial. Skötsel innebär allt från gödsling och behandling med kemiska bekämpningsmedel och manuell ogräsrensning i fält till underhålls- och reparationsarbete av jordbruksmaskiner. Arbetet kan också innebära mätningar i fält och datahantering av försöks- och analysresultat. Ditt arbete kommer att vara intensivt under sådd och skördeperiod. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som består av stationschef, förädlare och förädlingsarbetare. Som förädlingsarbetare rapporterar du till stationschefen.
Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

- Grundläggande eller högre lantbruksutbildning samt pratar flytande svenska
- Maskin- och arbetslivserfarenhet inom växtodling
- Datorkunskaper
- B-körkort
- Truckvana, betnings- och/eller sprutcertifikat är meriterande

Du är:

- En person som tycker om att arbeta praktiskt
- Genuint intresserad av lantbruk och maskiner
- Noggrann och ansvarstagande
- Positiv lagspelare som vill jobba tillsammans med andra
- Lätt att samarbeta med
- Uthållig och flexibel
- Handlingskraftig

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde under våren 2022. Vi kan erbjuda bostad på stationen om så önskas. Stationen ligger nära naturen intill Ångermanälven och Höga Kusten så det finns goda möjligheter till friluftsliv, fiske och skidåkning. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du söker till tjänsten online senast den 16 februari. Urval kommer att ske löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Stationschef Elin Lindén, [email protected]

Vi ser fram emot din ansökan!

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 20 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 50 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se. Visa mindre

Skogskonsulent sökes till Västernorrlands distrikt

Arbetsuppgifter Västernorrlands distrikt söker dig som vill vara med och utveckla Skogsstyrelsens verksamhet i vårt län. Du kommer främst att arbeta med inventering av tagen hänsyn till kända skogliga forn- och kulturlämningar samt inmätning av områdesskydd med högprecisions-gps i fält. Det senare ingår i vår uppdragsverksamhet. Även andra på distriktet förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella. Arbetet innebär kontakter med såväl skogsägare, skog... Visa mer
Arbetsuppgifter

Västernorrlands distrikt söker dig som vill vara med och utveckla Skogsstyrelsens verksamhet i vårt län.

Du kommer främst att arbeta med inventering av tagen hänsyn till kända skogliga forn- och kulturlämningar samt inmätning av områdesskydd med högprecisions-gps i fält. Det senare ingår i vår uppdragsverksamhet. Även andra på distriktet förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Arbetet innebär kontakter med såväl skogsägare, skogsbruk och allmänhet som andra myndigheter.

 

Kvalifikationer

För tjänsten krävs att du har en skoglig högskoleexamen med minst 30 hp inom kulturmiljövård eller har en högskoleexamen som arkeolog samt erfarenhet av mätning med GNSS eller RTK-GPS. Vi värdesätter utöver relevant arbetslivserfarenhet, god pedagogisk förmåga och en förmåga att bemöta folk i olika situationer. 

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör vara flexibel och utåtriktad med vana att arbeta självständigt samt ha ett gott ordningssinne. Samarbetsförmåga och förmåga att på ett pedagogiskt sätt föra dialog externt med skogsägare och skogliga tjänstemän är viktiga egenskaper.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Körkort för bil är ett krav.

 

Villkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Tillsvidareanställningen inleds med provanställning. Stationeringsort är Sollefteå.

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se Visa mindre

Parkarbetare till Sollefteå kommun

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv. För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro! Inom kommunens... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro!

Inom kommunens tekniska verksamhet jobbar ett 60-tal medarbetare inom fyra enheter; gata/park, VA och avfall. Vårt arbetsområde är hela kommunen och vi svarar för några av samhällets mest grundläggande funktioner. Verksamheten är indelad i fyra enheter vilka samarbetar med varandra i den dagliga driften. Enheterna stöds av ett antal ingenjörer, utredare och handläggare.

Nu söker vi en medarbetare till vårt team till gata- & parkenheten, välkommen till oss!


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som parkarbetare har du hela kommunen som din arbetsplats, du kommer att ingå i ett sammansvetsat team om fyra personer inom samma enhet, men arbeta och samarbeta med dina kollegor som arbetar inom andra enheter när det kommer till den dagliga driften.

Under sommartid består arbetet i huvudsak av parkskötsel i form av plantering och skötsel av sommarblommor, ogräsrensning, trimning, lövblåsning, renhållning och klippning av såväl häckar som gräs. Under vintertid arbetar du främst med beskärning, röjning samt halkbekämpning och snöröjning.

Oavsett säsong eller väder är det utomhusarbete som gäller och även visst helg- och kvällsarbete förekommer.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en händig mångsysslare, du uppskattar att arbeta utomhus och räds inte arbetsuppgifter som kan vara fysiskt krävande. Det är önskvärt, men inget krav, om du har utbildning med inriktning mot jord, skog, trädgård, park eller motsvarande erfarenhet som är relevant. Om du även har maskinvana och/eller körkort för motor- och röjsåg är det meriterande, men inget krav. Det viktigaste är att du har ett intresse för utomhusskötsel, att du uppskattar ett rörligt arbete utomhus och att du tar ansvar för att lära dig det du behöver.

Under dina arbetsdagar kommer du att arbeta såväl självständigt som i grupp, det är därför viktigt att du har förmåga att kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ, men också att du uppskattar goda samarbeten vilka du bidrar till genom god kommunikation och ett prestigelöst förhållningssätt.

Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter och du har stora möjligheter att planera och lägga upp din dag själv, det är därför viktigt att du är självgående och tar ansvar för din arbetsdag. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten. Du behärskar svenska i tal och skrift och har B-körkort (manuell).


ÖVRIGT
I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag. Visa mindre

Förman

Ansök    Dec 21    Sollefteå Pastorat    Kyrkogårdsförman
Är du tydlig ledare och vill ha ett varierat arbete. Här finns en tjänst som innebär både kropps-och kontorsarbete. Arbetsfältet sträcker sig från fastighetsskötsel till tjänstgöring i gudstjänst. Kärnverksamheten inom Svenska kyrkan är att fira gudstjänst, bedriva undervisning, diakoni och mission. Vi förvaltar också kyrkobyggnader och andra lokaler samt ansvarar för begravningsverksamheten i tolv församlingar. DU BLIR ARBETSLEDARE Du arbetsleder och sch... Visa mer
Är du tydlig ledare och vill ha ett varierat arbete. Här finns en tjänst som innebär både kropps-och kontorsarbete. Arbetsfältet sträcker sig från fastighetsskötsel till tjänstgöring i gudstjänst.
Kärnverksamheten inom Svenska kyrkan är att fira gudstjänst, bedriva undervisning, diakoni och mission. Vi förvaltar också kyrkobyggnader och andra lokaler samt ansvarar för begravningsverksamheten i tolv församlingar.
DU BLIR ARBETSLEDARE
Du arbetsleder och schemalägger ett av tre vaktmästararbetslag inom Sollefteå pastorat. Ditt arbetslag består av fyra tillsvidareanställda kyrkvaktmästare med mångårig erfarenhet och rutin samt sju säsongsanställda kyrkogårdsarbetare, även många av dessa är återkommande och har god rutin.
Du ska leda och instruera ditt arbetslag i arbetet med daglig skötsel, drift och underhåll av kyrkogårdar, kyrkor och fastigheter samt tjänstgöring vid gudstjänster och kyrkliga handlingar. Du deltar själv i det praktiska arbetet men behöver även ha god administrativ förmåga och vana att arbeta med digitala verktyg. I arbetsledningen ingår även att hålla utvecklings- och lönesamtal.
DIN PLATS I ORGANISATIONEN
Du är direkt underställd kyrkogårdschefen men arbetar även nära fastighetschefen. Tillsammans ser ni till att kyrkogårdar, parkområden och byggnader hålls i ordnat och värdigt skick. Som kollegor och bollplank har du ytterligare två förmän och deras respektive arbetslag samt all övrig personal inom administration och församlingsverksamhet, ett brokigt och härligt gäng.
ETT VIKTIGT ANSIKTE UTÅT
Du som person är en tydlig och kommunikativ ledare. Detta är en verksamhet som ger stöd och service till besökare och medlemmar och du blir ett viktigt ansikte utåt för Svenska kyrkan Sollefteå. Ett formellt krav är medlemskap i Svenska kyrkan.
Dokumenterad erfarenhet av arbetsledning, gärna inom liknande område, liksom datavana, minst körkort B och tillgång till egen bil är ett krav. Vi ser gärna att du har kompetens när det gäller fastighetsskötsel, liksom kunskap inom anläggnings- och trädgårdsarbete.
Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
Tillträde april 2022.
Tjänsteställe är församlingsgården i Sollefteå
Som anställd inom Svenska kyrkan får du tjänstepension. Vi månar om din professionella utveckling och uppmuntrar kompetensutveckling. Du får friskvårdsförmåner och tillgång till företagshälsovård.
Välkommen med din ansökan samt sedvanliga ansökningshandlingar senast 10 januari till
Svenska kyrkan Sollefteå, Kyrkvägen 18, 881 34 Sollefteå
Vi tar gärna emot ansökan via e-post [email protected]
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Skogsmaskinförare

Om SCA Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för tryck och förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. En hållbar arbetsplats – en renare värld På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop m... Visa mer
Om SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för tryck och förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.
Din nästa utmaning

Vi söker dig som vill jobba som skogsmaskinförare på skördaren i vårt slutavverkningslag, Paljakkalaget, med arbetsområde kring Sollefteå, Bispgården och Liden.
Med moderna maskiner och utrustning utförs uppdrag både på egen skog och hos privata markägare. Du och dina kollegor i laget arbetar mot fastställda mål och ansvarar i stor utsträckning själva för att planera och utföra arbetet. SCA fokuserar på att vara skogsägarens bästa val och har höga ambitioner att minimera miljöpåverkan i vår verksamhet.

Som skogsmaskinförare utför du bland annat ett säkert och effektivt gallringsarbete utifrån ett produktions-, kvalitets- och kostnadsperspektiv. Rollen innefattar att ansvara för att maskiner kalibreras, används och servas på ett korrekt sätt samt att rapportera resultat, driftstatistik och avvikelser. Du är en förebild gällande säkerhet i det dagliga arbetet och du är SCAs ambassadör gentemot markägare och andra intressenter.

Vem är du?

Du vill, tillsammans med kollegor, vara med och bidra till ett framgångsrikt team. God kommunikation och laganda inom arbetslaget är viktigt för dig likväl som fokus på säkerhet, ordning och reda. Du känner dig trygg med ensamarbete.
B-körkort är ett krav och vi värdesätter erfarenhet från branschen. Skogsmaskinvana är meriterande.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden Respekt, Högklassighet och Ansvar 

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett arbete mitt i naturen med frihet under ansvar i en utvecklande och kvalitetsinriktad miljö med stort fokus på hållbarhet samt en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans.
Du kommer att få en introduktion och stöd för att kunna möta kraven i tjänsten som skogsmaskinförare. 

Vill du veta mer?

Kontakta:
Ingrid Levin, gruppchef Produktion, telefon 073-3932222 mail: [email protected]


Frågor kring rekryteringsprocessen besvaras av :
Catarina Thunström, HR Business Partner, telefon 060-19 40 15  mail: [email protected]

Facklig kontaktperson för GS är Emil Flordal, telefon 070-312 51 05, mail: [email protected].

Välkommen med din ansökan senast 31 dec 2021

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.Skogsbolaget SCA hade 2020 ca 4 000 anställda och en försäljning på 18,4 miljarder kronor.SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. För mer information, besök www.sca.com Visa mindre

Plantskolearbetare till Kilåmons plantskola

Vill du vara med där framtiden växer? Då finns en grön värld av möjligheter hos oss. Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. För att lyckas behöver vi jobba med drivna och kompetenta människor som är nyfikna, har mod och är redo att ta ansvar - och som vill vara med oss och visa vägen till ett håll... Visa mer
Vill du vara med där framtiden växer? Då finns en grön värld av möjligheter hos oss. Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. För att lyckas behöver vi jobba med drivna och kompetenta människor som är nyfikna, har mod och är redo att ta ansvar - och som vill vara med oss och visa vägen till ett hållbart samhälle. Läs mer på www.skogsplantor.se

På Kilåmons plantskola strax utanför Näsåker utvecklas verksamheten ständigt. Vi odlar årligen 52 miljoner gran- och tallplantor. Vi söker nu en plantskolearbetare med fokus på odling. Detta är ett spännande och viktigt uppdrag.

Vi är en modern arbetsplats där den praktiska arbetsmiljön är prioriterad för oss men också samarbetet mellan oss som medarbetare.

Trivs du att följa årstiderna och längtar efter att kunna få jobba mer med händerna och vara ute mer – då är vi något för dig!

Välkommen till oss på Kilåmon!

Dina arbetsuppgifter och kompetenser

Du behöver tycka om att odla - Du kommer att ingå i vår odlingsgrupp som ansvarar för att ge frön de allra bästa förutsättningar att utvecklas till planta så att den sedan kan växa sig stark ute i skogen.

Du följer plantorna från groning i växthus via sommaren på friland fram till dess att de packas för att levereras till kunden. Vi söker dig som trivs med varierande arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta med daglig skötsel av plantor, bevattning, rensning av ogräs, behandlingar, uppföljningar och försök. Odlarens vardag är en kombination av praktiskt och teoretiskt arbete. Därför söker vi dig som både kan lösa praktiska problem och kan arbeta vid datorn.

Arbetet är till stora delar fritt, och jag som ledare uppskattar därför om du är självgående, grundlig och har god initiativförmåga. Våra plantor är det viktigaste i vår verksamhet, odlingsgruppen har ett stort ansvar för våra odlingar och du behöver trivas med det ansvaret.

Vi gillar att arbeta tillsammans och att utvecklas tillsammans. Vi arbetar tillsammans för att hela tiden hitta smartare lösningar på arbetssätt och problem.

Du jobbar i ett team där odlingsledaren samordnar arbetet och din chef kommer vara Sven-Erik Zimmer, platschef. Tjänsten är främst en dagtidstjänst men förskjuten arbetstid kan förekomma och beredskapstjänstgöring ingår.

B-körkort är ett krav och erfarenhet av skogsplantodling är meriterande.

Låter detta som något för dig? Perfekt – Sök!

Om oss

På plantskolan är vi ett litet arbetsteam med god sammanhållning som värderar varandras åsikter, och som vet att trivsel är grunden för att resultatet ska bli bra på jobbet. Vi arbetar utifrån våra gemensamma värderingar som innebär att vi visar varandra respekt, vi är positiva och försöker se det bästa i situationen. Vi pratar med varandra, inte om varandra och vi hjälps åt så att vi får en rättvis arbetsbelastning.

Vill du veta mer om tjänsten?

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta platschef Sven-Erik Zimmer, 072-205 75 32 eller odlingsledare Kristina Kondén, 070-139 49 88.

Facklig företrädare

GS-facket, Kenneth Andersson, 070-563 33 74.

Ansökan

Välkommen med cv och ett personligt brev senast den 8 december 2021.

Sveaskog eftersträvar etnisk mångfald samt en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget. Visa mindre

Skogsmaskinförare

Ansök    Apr 16    SCA Skog AB    Skogsmaskinförare
SCA Skog AB En hållbar arbetsplats – en renare värld Vill du vara en viktig del av vår hållbara och effektiva värdekedja från skog till industri? Då kanske det är du som blir vår nästa skogsmaskinförare. Varmt välkommen med din ansökan! Hos SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas,... Visa mer
SCA Skog AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld


Vill du vara en viktig del av vår hållbara och effektiva värdekedja från skog till industri? Då kanske det är du som blir vår nästa skogsmaskinförare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Hos SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. När våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.


Din nästa utmaning


Vi söker dig som vill jobba som skotarförare i vårt arbetslag i Ramsele. Med moderna maskiner och utrustning utförs uppdrag både på egen skog och hos privata markägare. Du och dina kollegor i laget arbetar mot fastställda mål och ansvarar i stor utsträckning själva för att planera och utföra arbetet. SCA fokuserar på att vara skogsägarens bästa val och har höga ambitioner att minimera miljöpåverkan i vår verksamhet.

Som skotarförare utför du bland annat ett säkert och effektivt avverkningsarbete utifrån ett produktions-, kvalitets-, miljö- och kostnadsperspektiv. Rollen innefattar att ansvara för att maskiner kalibreras, används och servas på ett korrekt sätt, samt att rapportera resultat, driftstatistik och avvikelser. Du är en förebild gällande säkerhet i det dagliga arbetet och du är SCA:s ambassadör gentemot markägare och andra intressenter.

Vad erbjuder vi dig?


Vi erbjuder dig ett arbete mitt i naturen med frihet under ansvar i en utvecklande och kvalitetsinriktad miljö med stort fokus på hållbarhet samt en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans.

Du kommer att få en introduktion och stöd för att kunna möta kraven i tjänsten som skotarförare. Tjänsten innebär skiftgång, 2-skift.

Vem är du?


Du vill, tillsammans med kollegor, vara med och bidra till ett framgångsrikt team. God kommunikation och laganda inom arbetslaget är viktigt för dig likväl som fokus på säkerhet, ordning och reda. Du känner dig trygg med ensamarbete.
B-körkort är ett krav och vi värdesätter erfarenhet från branschen. Skogsmaskinvana är meriterande.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vill du veta mer?


Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av:
Joakim Östling, Gruppchef egna lag, telefon: 072-141 93 78, mail: [email protected]

Facklig kontaktperson för GS är Emil Flordal 070-312 51 05.

Frågor kring rekryteringsprocessen besvaras av :
Catarina Thunström, HR-Business Partner, telefon 070-269 76 69 mail: [email protected]

Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är den 2021-04-18
Observera att urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.


Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för tryck och förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Visa mindre

Djurskötare mm

Ansök    Jun 22    Normark, Anna    Djurskötare, mjölk
#jobbjustnu Vi har ett familjeföretag inom mjölkproduktion och slaktdjur i det natursköna Junsele. Vi söker mer arbetskraft pga utökning av produktion. Du bör kunna jobba ensam, kunna jobba med stora djur samt tjurar, gärna ha ett så kallat djuröga, kunna ta ANSVAR, kunna ta och ge information från och till dina medarbetare, vara positiv och våga ta i när det behövs. Kunna se och höra, samt åtgärda problemen innan de blir för stora. Du ska vilja jobba och ... Visa mer
#jobbjustnu
Vi har ett familjeföretag inom mjölkproduktion och slaktdjur i det natursköna Junsele. Vi söker mer arbetskraft pga utökning av produktion. Du bör kunna jobba ensam, kunna jobba med stora djur samt tjurar, gärna ha ett så kallat djuröga, kunna ta ANSVAR, kunna ta och ge information från och till dina medarbetare, vara positiv och våga ta i när det behövs. Kunna se och höra, samt åtgärda problemen innan de blir för stora. Du ska vilja jobba och INTE dra benen efter dig. Du kommer att sköta om våra kor, kvigor och tjurar, mjölka, utfodring, ev. bära fram balar med traktor, ströa, ha allmän djurvård, rep, service och underhåll av ladugård, inventarier och maskiner mm. Arbetstiden är delvis delade turer eftersom djuren behöver utfodras, mjölkas och skötas om morgon och kväll.
Anställningen börjar 2021-09-01 Visa mindre

Djurskötare mm

Ansök    Feb 8    Normark, Anna    Djurskötare, mjölk
#jobbjustnu Vi har ett familjeföretag inom mjölkproduktion och slaktdjur i det natursköna Junsele. Vi söker mer arbetskraft pga utökning av produktion. Du bör kunna jobba ensam, kunna jobba med stora djur samt tjurar, gärna ha ett så kallat djuröga, kunna ta ANSVAR, kunna ta ock ge informatiot från och till dina medarbetare, vara positiv och våga ta i när det behövs. Kunna se och höra, samt åtgärda problemen innan de blir för stora. Du ska vilja jobba och... Visa mer
#jobbjustnu
Vi har ett familjeföretag inom mjölkproduktion och slaktdjur i det natursköna Junsele. Vi söker mer arbetskraft pga utökning av produktion. Du bör kunna jobba ensam, kunna jobba med stora djur samt tjurar, gärna ha ett så kallat djuröga, kunna ta ANSVAR, kunna ta ock ge informatiot från och till dina medarbetare, vara positiv och våga ta i när det behövs. Kunna se och höra, samt åtgärda problemen innan de blir för stora. Du ska vilja jobba och INTE dra benen efter dig. Du kommer att sköta om våra kor, kvigor och tjurar, mjölka, utfodring, ev. bära fram balar med traktor, ströa, ha allmän djurvård, rep, service och underhåll av ladugård, inventarier och maskiner mm. Arbetstiden är delvis delade turer eftersom djuren behöver utfodras, mjölkas och skötas om morgon och kväll.
Anställningen börjar 2021-03-01 Visa mindre

Sommarjobb Fiskeritekniker - Vattenfall Hydro

Ansök    Feb 1    Vattenfall AB    Fiskodlingsarbetare
Vill du jobba med en av mänsklighetens största utmaningar? Och ha kul medan du gör det? Då borde du söka ett sommarjobb hos oss! Var med i kampen och hjälp oss mot vårt mål att bli fossilfria inom en generation! Sommarjobben på Vattenfall är en möjlighet för dig som student att få erfarenhet och en inblick av hur det är att arbeta på ett stort svenskt energibolag. Du kommer få träffa ett flertal människor med olika erfarenheter som kan bidra till din utv... Visa mer
Vill du jobba med en av mänsklighetens största utmaningar? Och ha kul medan du gör det? Då borde du söka ett sommarjobb hos oss! Var med i kampen och hjälp oss mot vårt mål att bli fossilfria inom en generation!

Sommarjobben på Vattenfall är en möjlighet för dig som student att få erfarenhet och en inblick av hur det är att arbeta på ett stort svenskt energibolag. Du kommer få träffa ett flertal människor med olika erfarenheter som kan bidra till din utveckling och nätverk. Du som antingen har sommaruppehåll från studier, övergår till en ny utbildning till hösten eller som avslutar en utbildning under vårterminen kan söka ett sommarjobb hos oss. Vi ser fram emot din ansökan!

Dina arbetsuppgifter som Fiskeritekniker
Du kommer ingå i en arbetsgrupp som jobbar med kompensationsodling av fisk samt enklare tekniskt underhåll. I detta vikariat ingår arbetsuppgifter som att delta i den dagliga skötseln av anläggning och fisk samt delta vid avelsfiske. Detta är ett perfekt sommarjobb för dig som är intresserad av fiske och som vill veta mer om hur vattenkraftverken påverkar fiskarna i våra utbyggda älvar.

Vi söker dig som
Vi söker dig som idag har fyllt minst 18 år studerar vid gymnasiet eller vid högre studier och gärna med en inriktning mot teknik, natur eller biologi. Har du tidigare erfarenheter av fiskodlingsarbete, annan djurskötsel eller tekniskt underhåll är det meriterande. Vi ser även b-körkort som meriterande. Vi vill även att du har goda kunskaper i både svenska och engelska.

Vi letare efter en person som lugn, stabil och noggrann. Eftersom vi håller på med levande varelser så är det viktig att vi arbetar strukturerat och metodiskt så att vi behåller en hög kvalité på vårt arbete. Vi vill även att du har en god samarbetsförmåga, sprider en positiv stämning och att du vågar ställa frågor.

Övrig information
Vi erbjuder sommarjobb i antingen Forsmo, Heden eller Bergeforsen under en period på ca 8 veckor under juni – augusti månad. Exakta datum bestäms i överenskommelse med rekryterande chef.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Mikael Lidström, 076-133 22 29. Vill du veta mer om själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Malin Malmsten, 073-597 73 71.

Fackliga representanter för sommarjobbet är Anneli Jönsson ledarna, Mikael Busk Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Ala nås via vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Så här ansöker du
Förbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår utbildning, relevanta erfarenheter och bostadsort. Vänligen ange önskad placeringsort och anställningsperiod i din ansökan. Inga ansökningar tas emot via mail.

Låter detta som ett sommarjobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 21 februari 2021!

Det kan förekomma att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Om oss
Vattenfall Hydro Nordic är en av de ledande vattenfallsproducenterna i Norden och den tredje största i Europa. I de nordiska länderna produceras elen i cirka 90 vattenkraftverk och merparten av dessa ligger i Sverige. Idag är vi ca 530 medarbetare och vattenkraften är en viktigt förnybar elproduktionskälla. Läs mer om oss: https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/vara-energislag/vattenkraft

Följ oss gärna!
Linkedin: Vattenfall
Instagram: Vattenfall
Location: Forsmo
Location: Bergeforsen
Location: Heden
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Skogskonsulent sökes till Västernorrland

Arbetsuppgifter Västernorrlands distrikt söker dig som vill vara med och utveckla Skogsstyrelsens verksamhet i vårt län. Du kommer främst att arbeta med handläggning och tillsyn enligt skogsvårdslagen och miljöbalken. Även andra på distriktet förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella, såsom inventering av kulturmiljöer. Arbetet innebär kontakter med såväl skogsägare, skogsbruk och allmänhet som andra myndigheter. Kvalifikationer För tjänsten krävs... Visa mer
Arbetsuppgifter
Västernorrlands distrikt söker dig som vill vara med och utveckla Skogsstyrelsens verksamhet i vårt län.

Du kommer främst att arbeta med handläggning och tillsyn enligt skogsvårdslagen och miljöbalken. Även andra på distriktet förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella, såsom inventering av kulturmiljöer.

Arbetet innebär kontakter med såväl skogsägare, skogsbruk och allmänhet som andra myndigheter.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs att du har en skoglig högskoleexamen. Vi värdesätter utöver relevant arbetslivserfarenhet, pedagogisk förmåga och en förmåga att bemöta folk i olika situationer också goda kvalifikationer i skoglig kulturmiljökännedom.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör vara flexibel och utåtriktad med vana att arbeta självständigt samt ha ett gott ordningssinne. Samarbetsförmåga och förmåga att på ett pedagogiskt sätt föra dialog externt med skogsägare och skogliga tjänstemän är viktiga egenskaper. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Körkort för bil är ett krav.

Villkor
Vi erbjuder en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Tillsvidareanställningen inleds med provanställning. Stationeringsort är Sollefteå.

Kontakt
Mer information lämnas av distriktschef Fredrick Lundqvist, tfn 060-553170. 

Välkommen med din ansökan senast 14 februari 2021.

 

Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se Visa mindre

Plantskolearbetare till kund i Sollefteå Kommun

Om företaget Lernia AB är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom bemanning, utbildning och omställning. Vi söker just nu dig som vill bli en del av oss på Lernia. Du kommer att vara anställd på Lernia och arbeta som konsult ute hos vår kund som ligger i Sollefteå Kommun. Arbetsuppgifter Arbetet består till största del av att sortera, gallra och paketera skogsplantor. Formell kompetens • B-körkort och tillgång till bil. Meriterande • Intress... Visa mer
Om företaget

Lernia AB är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom bemanning, utbildning och omställning. Vi söker just nu dig som vill bli en del av oss på Lernia. Du kommer att vara anställd på Lernia och arbeta som konsult ute hos vår kund som ligger i Sollefteå Kommun.

Arbetsuppgifter

Arbetet består till största del av att sortera, gallra och paketera skogsplantor.

Formell kompetens

• B-körkort och tillgång till bil.

Meriterande

• Intresse för odling
• Vana av produktionslinjer

Personliga egenskaper

Du är en social person som gillar att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga. Du visar engagemang i ditt arbete och är den som gillar att vara aktiv.

Anställningsform/omfattning

Visstidsanställning Från v. 33 med god möjligheter till förlängning - Omfattningens längd kan variera beroende på arbetsbördan på arbetsplatsen.

Vardagar 07.00-16.00

Tillträdesdag

Från v. 33

Information

Både Lernia och vår kund arbetar aktivt för att arbetsplatsen ska ha en mångfald gällande både kön, ålder och annan bakgrund.

Urval och intervjuer sker löpande och vi kommer att tillsätta tjänsterna så snart vi har hittat rätt personer. Vi välkomnar därför din ansökan redan idag. För frågor kring tjänsten, kontakta Thomas Nygren, [email protected].

Observera att vi ej tar emot ansökningar via mail, du söker via vår hemsida Lernia.se/jobb.

Forma framtiden med oss!

Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!

Läs mer på lernia.se. Visa mindre

Skoglig Underhållsingenjör

Ansök    Okt 20    E.On Sverige AB    Skogsingenjör
E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. 70.000 medarbetare i 15 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra affärsområden för smarta nät och kundlösningar. E.ON är ett energibolag med hjärtat i hållbarhet som verkar på en marknad i ständig förändring. Ett nyt... Visa mer
E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. 70.000 medarbetare i 15 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra affärsområden för smarta nät och kundlösningar.

E.ON är ett energibolag med hjärtat i hållbarhet som verkar på en marknad i ständig förändring. Ett nytt energilandskap växer fram och efterfrågan på förnybar energi ökar. Vi tar klimatfrågan på största allvar och tror på handling - här och nu.

Gruppen har som uppgift att underhålla E.ONs ledningar, och där i ingår utveckling av metoder samt skogligt underhåll. Vi består idag av ett nationellt team på åtta personer som är stationerade på våra olika orter i landet. Nu söker vi en engagerad kollega till vårt team helst med placering i Sollefteå, men Sundsvall är också ett alternativ.

Som Skoglig Underhållsingenjör jobbar du dagligen med vår huvudentreprenör för att säkerställa att den skogliga verksamheten i våra ledningsgator sker inom plan och ekonomi. Du har daglig kontakt med entreprenörer men arbetar med en långsiktig planering och ett strategiskt tänk. Vi vill också att du är med och formar hur vi arbetar i framtiden.

I rollen kommer du bl.a. att: 

* planera, ansvara, följa upp?och upphandla det skogliga underhållet av våra ledningsgator 
* bedriva fältverksamhet i form av slutbesiktningar, startmöten och ibland kundmöten. 
* ha daglig kontakt med kollegor, entreprenörer och markägare En stor del av din tid läggs på att hitta nya och bättre sätt som vi kan arbeta på. Exempelvis eftersträvar vi ett mer mekaniserat underhåll, och vi driver ständigt miljöarbete samt biologisk mångfald. Om du lockas av att utforska hur vi arbetar med satellitbilder eller fossilfritt underhåll (för att nämna två av flera spännande utvecklingsområden) så är det något som vi gärna ser att du hjälper oss med.

För att ha rätt förutsättningar och trivas i rollen så tror vi att du har skoglig utbildning eller en passande erfarenhet och intresse. Vi hoppas på att du kan bidra med erfarenhet?av projektledning, gärna inom elkraft eller entreprenad, och att du har ett ekonomiskt sinne.

Du har ett intresse och ett vant öga för skog, och vill tillsammans med oss utveckla den skogliga verksamheten för en säkrare elförsörjning för en mer hållbar framtid. Ditt nätverk kommer att vara stort då arbetet medför möten och kontakter i många olika sammanhang, både inom E.ON men även med våra externa leverantörer, konsumenter eller entreprenörer. Vidare så tror vi att du har en förmåga att driva dig själv och att du trivs med att planera din egen vardag.

Din närmsta chef, Mattias Andolfsson, tycker det är viktigt med glada och engagerade medarbetare och han kommer att ge dig både eget ansvar och stöttning för att du ska trivas hos oss. Mattias förespråkar att kombinera arbetet med att ha kul, men också nya digitala arbetssätt och ser fram emot dina infallsvinklar och idéer för att utveckla vår verksamhet ytterligare.

Välkommen med din ansökan!

För frågor gällande tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef
Mattias Andolfsson, +46?709 669029

För fackliga frågor, vänligen kontakta:
Mats Ekblom, Unionen, +46?705 259188
Akademikerna: Malin Johansson, +46 705 240210
Ledarna: Michael Andersson, +46 705 250129
SEKO: Mats Lundberg, +46 730 499778 Visa mindre

Plantör

Ansök    Okt 29    Gulltopp Skog & Miljö    Plantör
Förekommande arbetsuppgifter inom skogsplantering. Visa mer
Förekommande arbetsuppgifter inom skogsplantering. Visa mindre

Plantskolearbetare till kund i Sollefteå Kommun

Om företaget Lernia AB är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom bemanning, utbildning och omställning. Vi söker just nu dig som vill bli en del av oss på Lernia. Du kommer att vara anställd på Lernia och arbeta som konsult ute hos vår kund som ligger i Sollefteå Kommun. Arbetsuppgifter Arbetet består till största del av att sortera, gallra och paketera skogsplantor. Formell kompetens • B-körkort och tillgång till bil. Meriterande • Intress... Visa mer
Om företaget

Lernia AB är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom bemanning, utbildning och omställning. Vi söker just nu dig som vill bli en del av oss på Lernia. Du kommer att vara anställd på Lernia och arbeta som konsult ute hos vår kund som ligger i Sollefteå Kommun.

Arbetsuppgifter

Arbetet består till största del av att sortera, gallra och paketera skogsplantor.

Formell kompetens

• B-körkort och tillgång till bil.

Meriterande

• Intresse för odling
• Vana av produktionslinjer

Personliga egenskaper

Du är en social person som gillar att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga. Du visar engagemang i ditt arbete och är den som gillar att vara aktiv.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Visstidsanställning/Från v. 26-30 med god möjligheter till förlängning - Omfattningens längd kan variera beroende på arbetsbördan på arbetsplatsen.

Dagtid/2-skift

Tillträdesdag

Från v. 26

Information

Både Lernia och vår kund arbetar aktivt för att arbetsplatsen ska ha en mångfald gällande både kön, ålder och annan bakgrund.

Urval och intervjuer sker löpande och vi kommer att tillsätta tjänsterna så snart vi har hittat rätt personer. Vi välkomnar därför din ansökan redan idag. För frågor kring tjänsten, kontakta Thomas Nygren, [email protected].

Observera att vi ej tar emot ansökningar via mail, du söker via vår hemsida Lernia.se/jobb.

Forma framtiden med oss!

Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!

Läs mer på lernia.se. Visa mindre

Odlingsledare till Kilåmons plantskola i Näsåker

Ansök    Jul 9    Sveaskog Förvaltnings AB    Hortonom
Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog med fokus på god skogsvård. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. I affärsområdet finns fem moderna produktionsanläggningar varav Kilåmon är en. Kilåmons plantskola ligger norr om Sollefteå i Västernorrlands län. Plantskolan producerar ca 49 miljoner gran och tallplantor årligen. På Kilåmons plan... Visa mer
Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog med fokus på god skogsvård. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. I affärsområdet finns fem moderna produktionsanläggningar varav Kilåmon är en. Kilåmons plantskola ligger norr om Sollefteå i Västernorrlands län. Plantskolan producerar ca 49 miljoner gran och tallplantor årligen.

På Kilåmons plantskola utvecklas verksamheten ständigt. Vi söker nu en skicklig odlare till ett spännande och viktigt uppdrag.

Kilåmons plantskola är i ett expansivt skede och har spännande utmaningar framöver. Vi vill utveckla verksamheten och fortsätta att sträva mot hög kvalitet Vi söker nu en skicklig odlare till ett spännande och viktigt uppdrag. På plantskolan är vi ett gäng med god sammanhållning som värderar varandras åsikter, och som vet att trivsel är grunden för att resultatet ska bli bra på jobbet. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att innebära planering och ledning av odlingen av gran och tall i växthus och på friland. Allt från planering av insådd, växthusodling, frilandsodling, rensning, behandlingar, uppföljningar och till sist packning ingår i arbetsuppgifterna.

I din roll som odlingsledare har du en viktig uppgift i att arbetsleda och coacha odlingspersonalen. Du ansvarar för ett odlingsteam som varierar i bemanning under en odlingssäsong, men alla medarbetare på plantskolan är involverade i odlingarna. Det kommer att vara platschefen som har personalansvaret. Du kommer att ingå i plantskolans ledningsgrupp och rapportera till platschefen. Beredskapstjänstgöring ingår. På plantskolan jobbar vi med ständiga förbättringar för att höja vår kvalitet och effektivitet.

Om dig och din kompetens

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning med ingående ämnen inom biologi och växtfysiologi, eller annan likvärdig erfarenhet. B-körkort är ett krav och erfarenhet av skogsplantodling är meriterande. Vi ser gärna att du har goda ledaregenskaper och är en duktig coach. Du är genuint intresserad av odling och får saker gjorda, men är också lyhörd och noggrann. Du har förutom odlingskunskap en mycket god samarbetsförmåga, kan planera men är flexibel och lösningsfokuserad utifrån situationer som kan uppstå. Du förväntas leva upp till våra ledord: kundfokus, innovation, enkelhet och öppenhet.

Vill du veta mer om tjänsten?

Du är välkommen att kontakta Resultatområdeschef Marcus Helletun, 010-544 9686

Akademikerföreningen, Erika Sparrman, tel. 010 – 544 95 78, Unionen, Bengt Svensson, tel. 070 – 572 00 53, Ledarna, Ingemar Karlsson, tel. 070 – 372 94 89, GS-facket, Kenneth Andersson, tel. 070 – 563 33 74.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 23 augusti.

Sveaskog eftersträvar mångfald samt en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget. Visa mindre

Platschef till Svenska Skogsplantors plantskola i Kilåmon

Är du en duktig ledare, öppen och innovativ med kunden i fokus? Då kan det här vara jobbet för dig. Vill du komma till en arbetsplats där du får arbeta med ett starkt varumärke i ryggen? Vill du jobba i ett gäng som har god sammanhållning, värderar varandras åsikter, och som vet att trivsel är grunden för att resultatet ska bli bra på jobbet? Då ska du söka jobbet som Platschef hos oss på Svenska Skogsplantor på Kilåmons plantskola i Näsåker. Vi erbjuder... Visa mer
Är du en duktig ledare, öppen och innovativ med kunden i fokus? Då kan det här vara jobbet för dig.

Vill du komma till en arbetsplats där du får arbeta med ett starkt varumärke i ryggen? Vill du jobba i ett gäng som har god sammanhållning, värderar varandras åsikter, och som vet att trivsel är grunden för att resultatet ska bli bra på jobbet? Då ska du söka jobbet som Platschef hos oss på Svenska Skogsplantor på Kilåmons plantskola i Näsåker.

Vi erbjuder
Hos oss erbjuds du ett spännande uppdrag där du får möjlighet att utveckla och driva plantskolan mot våra högt ställda mål och bidra till att koncernen Sveaskog är bäst i Sverige på skogsföryngring. Du kommer vara en viktig del i Sveaskogs vision om att odla en fossilfri livsstil!

Plantskolan står inför stora utvecklingsmöjligheter och många spännande projekt väntar. Du får ett omväxlande och utmanande arbete i en prestigelös organisation där kundfokus, innovation, enkelhet och öppenhet beskriver andan i vår organisation.

Vår plantskola i Kilåmon är långt ifrån hur en plantskola såg ut för bara några år sedan. Produktionen sker idag i en högteknologisk industrimiljö med robotar och linjer som utför många kritiska arbetsmoment under begränsade tidsfönster. I många fall handlar det om teknologi, utrustning och arbetssätt som ligger i absolut framkant i branschen. Som Platschef kommer du att leda och planera verksamheten på plantskolan. Plantskolan står inför en utvecklingsfas, med nya utmaningar och effektivitetsförbättringar. Du förväntas leda alla anställda till att upptäcka och skapa kreativa lösningar på uppkomna problem samt arbeta mot ständiga förbättringar.

Tjänsten är verksam inom resultatområde Nord, och är ett viktigt kugghjul i resultatområdet. Du kommer att rapportera till vår Resultatområdeschef.

Om dig och din kompetens

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är inkluderande och har mycket god ledarförmåga, är strukturerad och prestigelös samt bra på att engagera och motivera andra för att nå bästa resultat. Som person är du kommunikativ, tydlig och har en god förmåga till helhetssyn. Vi vill att du har erfarenhet av att leda och utveckla människor. Tidigare erfarenhet från industriell produktion eller industriell odling är meriterande. Likaså är tidigare erfarenhet av skoglig verksamhet meriterande.

Övrigt

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Resultatområdeschef Marcus Helletun, tel 070-266 55 45.

Fackliga företrädare

Akademikerföreningen, Erika Sparrman, tel. 010 – 544 95 78, Unionen, Bengt Svensson, tel. 070 – 572 00 53, Ledarna, Ingemar Karlsson, tel. 070 – 372 94 89, GS-facket, Kenneth Andersson, tel. 070 – 563 33 74.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 23 augusti. Välkommen med din ansökan.

Sveaskog eftersträvar mångfald samt en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget. Visa mindre

Vi söker plantskolearbetare till Svenska skogsplantor AB i Näsåker!

Om företaget Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog med fokus på god skogsvård. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. I affärsområdet finns fem moderna produktionsanläggningar varav Kilåmons plantskola är en. Kilåmons plantskola ligger mellan Näsåker och Ramsele i natursköna Ångermanland. Plantskolan är Svenska Skogsplantors största ... Visa mer
Om företaget

Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog med fokus på god skogsvård. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. I affärsområdet finns fem moderna produktionsanläggningar varav Kilåmons plantskola är en. Kilåmons plantskola ligger mellan Näsåker och Ramsele i natursköna Ångermanland. Plantskolan är Svenska Skogsplantors största plantskola med ett 30-tal anställda och producerar och distribuerar ca 50 miljoner gran och tallplantor per år.

På Kilåmons plantskola utvecklas verksamheten ständigt.

Kilåmons plantskola satsar framåt och har spännande utmaningar framför sig. De vill utveckla verksamheten och öka fokus på kvalitet genom att ha ett leanbaserat arbetssätt. På plantskolan är de ett gäng med god sammanhållning som värderar varandras åsikter, och som vet att trivsel är grunden för att resultatet ska bli bra på jobbet. Välkommen till oss!

Nu söker vår kund plantskolearbetare som ska jobba på deras plantskola.

Arbetsuppgifter

Arbetet består till största del av att sortera, gallra och paketera skogsplantor för Svenska skogsplantor på deras plantskola i Näsåker.

Formell kompetens

• B-körkort och tillgång till bil.

Meriterande

• Intresse för odling
• Vana av produktionslinjer

Personliga egenskaper

Du är en social person som gillar att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga. Du visar engagemang i ditt arbete och är den som gillar att vara aktiv.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Visstidsanställning/Från v. 26-30 med god möjligheter till förlängning - Omfattningens längd kan variera beroende på arbetsbördan på arbetsplatsen.

Dagtid/2-skift

Placering i Näsåker, Sollefteå kommun.

Tillträdesdag

Från v. 26

Information

Både Lernia och vår kund arbetar aktivt för att arbetsplatsen ska ha en mångfald gällande både kön, ålder och annan bakgrund.

Urval och intervjuer sker löpande och vi kommer att tillsätta tjänsterna så snart vi har hittat rätt personer. Vi välkomnar därför din ansökan redan idag. För frågor kring tjänsten, kontakta Mathias Lordell, [email protected].

Observera att vi ej tar emot ansökningar via mail, du söker via vår hemsida Lernia.se/jobb.

Forma framtiden med oss!

Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!

Läs mer på lernia.se. Visa mindre

Djurskötare mm

Vi har ett familjeföretag inom mjölkproduktion och slaktdjur i det natursköna Junsele. Vi söker mer arbetskraft pga utökning av produktion. Du bör kunna jobba ensam, kunna jobba med stora djur samt tjurar, gärna ha ett så kallat djuröga, kunna ta ANSVAR, vara positiv och våga ta i när det behövs. Kunna se och höra, samt åtgärda problemen innan de blir för stora. Du ska vilja jobba och INTE dra benen efter dig. Du kommer att sköta om våra kvigor och tjurar,... Visa mer
Vi har ett familjeföretag inom mjölkproduktion och slaktdjur i det natursköna Junsele. Vi söker mer arbetskraft pga utökning av produktion. Du bör kunna jobba ensam, kunna jobba med stora djur samt tjurar, gärna ha ett så kallat djuröga, kunna ta ANSVAR, vara positiv och våga ta i när det behövs. Kunna se och höra, samt åtgärda problemen innan de blir för stora. Du ska vilja jobba och INTE dra benen efter dig. Du kommer att sköta om våra kvigor och tjurar, hjälpa till i mjölkstallet med utfodring, bära fram balar med traktor, ströa, ha allmän djurvård, rep, service och underhåll av ladugård, inventarier och maskiner mm. Arbetstiden är delad tur eftersom djuren behöver utfodras och skötas om morgon och kväll.
Anställningen börjar 2020-03-01 Visa mindre

Skogsvård, jordbruk, byggnation

Vi söker dig som gillar variation är ambitiös och inte är rädd för att hugga i. Du ska ha kunskaper inom skogsvård, kunna snickra, måla och hjälpa till med djuren på vårt jordbruk. I första hand gäller det säsongsarbete med motormanuell röjning. Motorsågsarbete kan förekomma om du är behörig. Renovering samt nybyggnad, både snickeri och målning, på vårt jordbruk. Du ska förstå och kunna prata svenska eller engelska! Arbete är ett säsongsarbete från maj til... Visa mer
Vi söker dig som gillar variation är ambitiös och inte är rädd för att hugga i.
Du ska ha kunskaper inom skogsvård, kunna snickra, måla och hjälpa till med djuren på vårt jordbruk.
I första hand gäller det säsongsarbete med motormanuell röjning.
Motorsågsarbete kan förekomma om du är behörig.
Renovering samt nybyggnad, både snickeri och målning, på vårt jordbruk.
Du ska förstå och kunna prata svenska eller engelska!
Arbete är ett säsongsarbete från maj till november.
Med start maj 2020.
Men är du rätt person så har du jobb året runt i många år framåt på ett seriöst företag. Visa mindre

Vi söker plantskolearbetare till Svenska skogsplantor AB i Näsåker!

Om företaget Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog med fokus på god skogsvård. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. I affärsområdet finns fem moderna produktionsanläggningar varav Kilåmons plantskola är en. Kilåmons plantskola ligger mellan Näsåker och Ramsele i natursköna Ångermanland. Plantskolan är Svenska Skogsplantors största ... Visa mer
Om företaget

Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog med fokus på god skogsvård. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. I affärsområdet finns fem moderna produktionsanläggningar varav Kilåmons plantskola är en. Kilåmons plantskola ligger mellan Näsåker och Ramsele i natursköna Ångermanland. Plantskolan är Svenska Skogsplantors största plantskola med ett 30-tal anställda och producerar och distribuerar ca 50 miljoner gran och tallplantor per år.

På Kilåmons plantskola utvecklas verksamheten ständigt.

Kilåmons plantskola satsar framåt och har spännande utmaningar framför sig. De vill utveckla verksamheten och öka fokus på kvalitet genom att ha ett leanbaserat arbetssätt. På plantskolan är de ett gäng med god sammanhållning som värderar varandras åsikter, och som vet att trivsel är grunden för att resultatet ska bli bra på jobbet. Välkommen till oss!

Nu söker vår kund flertalet plantskolearbetare som ska jobba på deras plantskola.

Arbetsuppgifter

Arbetet består till största del av att så, sortera, gallra och paketera skogsplantor för Svenska skogsplantor på deras plantskola i Näsåker.

Formell kompetens

• B-körkort och tillgång till bil.

Meriterande

• Intresse för odling
• Vana av produktionslinjer

Personliga egenskaper

Du är en social person som gillar att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga. Du visar engagemang i ditt arbete och är den som gillar att vara aktiv.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Visstidsanställning/1-2 månader - Omfattningens längd kan variera beroende på arbetsbördan på arbetsplatsen.

Placering i Näsåker, Sollefteå kommun.

Tillträdesdag

Omgående.

Information

Både Lernia och vår kund arbetar aktivt för att arbetsplatsen ska ha en mångfald gällande både kön, ålder och annan bakgrund.

Urval och intervjuer sker löpande och vi kommer att tillsätta tjänsterna så snart vi har hittat rätt personer. Vi välkomnar därför din ansökan redan idag. För frågor kring tjänsten, kontakta Mathias Lordell, [email protected].

Observera att vi ej tar emot ansökningar via mail, du söker via vår hemsida Lernia.se/jobb.

Forma framtiden med oss!

Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!

Läs mer på lernia.se. Visa mindre

Skogsplantörer

Ansök    Nov 5    Gulltopp Skog & Miljö    Plantör
6 plantörer varav 1 skogsbas till skogsplantering fom april tom oktober. Meriterande med tidigare erfarenhet. Fri bostad. Visa mer
6 plantörer varav 1 skogsbas till skogsplantering fom april tom oktober. Meriterande med tidigare erfarenhet. Fri bostad. Visa mindre

Nyfikna aspiranter

Ansök    Okt 21    SCA    Jägmästare
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, 2,6 miljoner hektar i norra Sverige. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar och tryck, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Nyfikna aspiranter Är du beredd att satsa på din egen utveckling och SCA? Nu söker vi dig som vill växa och utveckl... Visa mer
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, 2,6 miljoner hektar i norra Sverige. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar och tryck, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.Nyfikna aspiranter

Är du beredd att satsa på din egen utveckling och SCA? Nu söker vi dig som vill växa och utvecklas tillsammans med oss, som aspirant på Ångermanlands skogsförvaltning. Starta din skogliga karriär hos oss som aspirant på SCA Skog, varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning

Som aspirant hos oss får du en bra start på karriären med tillfälle att knyta viktiga kontakter och få en bra inblick i vår verksamhet. Du får sätta dig in i olika funktioner och arbetsuppgifter på en skogsförvaltning med målsättningen att du så småningom ska söka någon av våra övriga tjänster, som till exempel produktionsledare, distriktsansvarig eller virkesköpare. När du börjar hos oss får du en handledare som tillsammans med dig planerar dina arbetsuppgifter så att du får en bra mix av erfarenheter.

Vem är du?

Är du beredd att satsa på din egen utveckling och på SCA? Har du drivkraft och förmåga att ta dig an utmaningar? Då är SCA något för dig. För att passa in i rollen som aspirant är du flexibel, nyfiken, ambitiös och har viljan att utvecklas i och med SCA. Du värdesätter ett företag som har hållbarhet, innovation och utveckling i fokus. För oss är det också viktigt att din personlighet och ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: Respekt, Högklassighet och Ansvar. Formellt krävs det skoglig utbildning samt körkort för denna tjänst. Du talar flytande svenska samt talar och skriver bra engelska.

Vad erbjuder vi dig?

Att börja som aspirant är en bra start på karriären där du får prova på olika funktioner inom en skogsförvaltning för att vi tillsammans ska se vilken roll som passar dig bäst.

Tjänsterna är tillsvidare med inledande provanställning, och du blir stationerad på något av våra lokalkontor i Kramfors eller Sollefteå. Tillträde sker enligt överenskommelse men önskvärt är någon gång mellan mars och maj 2020.

Hållbarhet, innovation och omtanke genomsyrar allt vi gör inom SCA och därför är vi intresserade av individer som vill göra skillnad och vågar tänka nytt. På SCA bryr vi oss om dig som anställd. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsterna är du välkommen att kontakta Christer Olofsson, utvecklingschef Ångermanland på tel 0612-257 47.
Fackliga kontaktpersoner:
Ledarna – Rikard Hansson telefon 0926- 773 57
Akademikerföreningen - Lena Pettersson telefon 060-19 31 61
Unionen - Ulla Sandenér telefon 0612-257 23.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Trädgård

Söker en person som är arbetsvillig. Har kunskap innom gräsklippning häckklippning samt motorsåg. Krav körkort för bil/ släpvagn 750kg. Visa mer
Söker en person som är arbetsvillig. Har kunskap innom gräsklippning häckklippning samt motorsåg. Krav körkort för bil/ släpvagn 750kg. Visa mindre

Djurskötare mm

Ansök    Jun 29    Normark Anna    Djurskötare, mjölk
Vi har ett familjeföretag inom mjölkproduktion och slaktdjur i det natursköna Junsele. Vi söker mer arbetskraft pga utökning av produktion. Du bör kunna jobba ensam, kunna jobba med stora djur samt tjurar, gärna ha ett så kallat djuröga, kunna ta ANSVAR, vara positiv och våga ta i när det behövs. Kunna se och höra, samt åtgärda problemen innan de blir för stora. Du ska vilja jobba och INTE dra benen efter dig. Du kommer att mjölka våra kor , ha allmän djur... Visa mer
Vi har ett familjeföretag inom mjölkproduktion och slaktdjur i det natursköna Junsele. Vi söker mer arbetskraft pga utökning av produktion. Du bör kunna jobba ensam, kunna jobba med stora djur samt tjurar, gärna ha ett så kallat djuröga, kunna ta ANSVAR, vara positiv och våga ta i när det behövs. Kunna se och höra, samt åtgärda problemen innan de blir för stora. Du ska vilja jobba och INTE dra benen efter dig. Du kommer att mjölka våra kor , ha allmän djurvård, rep, service och underhåll av ladugård, inventarier och maskiner. Lite traktorkörning förekommer. Arbetstiden är delad tur eftersom korna mjölkas morgon och kväll.Anställningen börjar 2019-09-02 Visa mindre

Vi söker plantskolearbetare till Svenska skogsplantor AB i Näsåker!

Om företaget Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog med fokus på god skogsvård. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. I affärsområdet finns fem moderna produktionsanläggningar varav Kilåmons plantskola är en. Kilåmons plantskola ligger mellan Näsåker och Ramsele i natursköna Ångermanland. Plantskolan är Svenska Skogsplantors största ... Visa mer
Om företaget

Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog med fokus på god skogsvård. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. I affärsområdet finns fem moderna produktionsanläggningar varav Kilåmons plantskola är en. Kilåmons plantskola ligger mellan Näsåker och Ramsele i natursköna Ångermanland. Plantskolan är Svenska Skogsplantors största plantskola med ett 30-tal anställda och producerar och distribuerar ca 50 miljoner gran och tallplantor per år.

På Kilåmons plantskola utvecklas verksamheten ständigt.

Kilåmons plantskola satsar framåt och har spännande utmaningar framför sig. De vill utveckla verksamheten och öka fokus på kvalitet genom att ha ett leanbaserat arbetssätt. På plantskolan är de ett gäng med god sammanhållning som värderar varandras åsikter, och som vet att trivsel är grunden för att resultatet ska bli bra på jobbet. Välkommen till oss!

Nu söker vår kund flertalet plantskolearbetare som ska jobba på deras plantskola.

Arbetsuppgifter

Arbetet består till största del av att så, sortera, gallra och paketera skogsplantor för Svenska skogsplantor på deras plantskola i Näsåker.

Formell kompetens

• B-körkort och tillgång till bil.

Meriterande

• Intresse för odling
• Vana av produktionslinjer

Personliga egenskaper

Du är en social person som gillar att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga. Du visar engagemang i ditt arbete och är den som gillar att vara aktiv.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Visstidsanställning/1-2 månader - Omfattningens längd kan variera beroende på arbetsbördan på arbetsplatsen.

Placering i Näsåker, Sollefteå kommun.

Tillträdesdag

Omgående.

Information

Både Lernia och vår kund arbetar aktivt för att arbetsplatsen ska ha en mångfald gällande både kön, ålder och annan bakgrund.

Urval och intervjuer sker löpande och vi kommer att tillsätta tjänsterna så snart vi har hittat rätt personer. Vi välkomnar därför din ansökan redan idag. För frågor kring tjänsten, kontakta Mathias Lordell, [email protected].

Observera att vi ej tar emot ansökningar via mail, du söker via vår hemsida Lernia.se/jobb.

Forma framtiden med oss!

Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!

Läs mer på lernia.se. Visa mindre

Förädlingsarbetare / maskinförare till Lännäs

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrö... Visa mer
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com.

Vi söker en förädlingsarbetare med god maskinvana till vår växtförädlingsstation Lännäs, UNDROM, 22 km öster om Sollefteå.

Om jobbet Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Du kommer att ingå i den arbetsgrupp som nu finns på förädlingsstationen, bestående av stationschef/förädlingsassistent, två förädlare och en förädlingsarbetare. Som förädlingsarbetare  rapporterar Du till stationschefen. På förädlingsstationen i Lännäs arbetar vi med utveckling av nya sorter av rödklöver, samt tidigt korn. Vi provar även sorter av andra grödor. Vi brukar 110 ha åker till försök, förädlingsmaterial, utsädesproduktion samt odling av havre för uppvärmning av lokaler. Vi har en ny maskinpark.

Du  kommer att delta i allt arbete. Detta innebär skötsel, sådd och skörd, torkning, rensning av förädlingsmaterialet, samt underhålls- och reparationsarbete av jordbruksmaskiner, redskap och specialmaskiner. Det är viktigt att Du tycker om att arbeta praktiskt. Ditt arbete kommer att vara intensivt under sådd och skördeperiod.

Vem är du Du som söker har grundläggande lantbruksutbildning eller annan relevant utbildning med maskin- och arbetserfarenhet inom växtodling, och vi ser gärna att Du har sprutcertifikat. B-körkort är ett krav.

Du är genuint intresserad av lantbruk och maskiner samt har en förståelse för utvecklingsarbete kombinerat med god maskinkänsla och noggrant arbetssätt. Som person är Du positiv av Din natur och Du har lätt för att samarbeta. Du är uthållig, noggrann, handlingsinriktad, kan bjuda på Dig själv och har ett gott humör.

Vi kan erbjuda Dig bostad på stationen om så önskas. Vi lever nära naturen intill Ångermanälven så det finns goda möjligheter till bl. a fiske och friluftsliv

Kontaktperson för tjänsten är Esa Peippo, Stationschef, +46 10-5561945. Tjänsten tillträdes enligt överenskommelse och ansökningar behandlas löpande. Du ansöker genom att klicka på länken nedan, sista ansökningsdag är den 15 maj 2019. Visa mindre

Odlingsledare till Kilåmons plantskola i Näsåker

Ansök    Apr 8    Svenska Skogsplantor    Hortonom
Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog med fokus på god skogsvård. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. I affärsområdet finns fem moderna produktionsanläggningar varav Kilåmons plantskola är en. Kilåmons plantskola ligger mellan Näsåker och Ramsele i natursköna Ångermanland. Plantskolan är Svenska Skogsplantors största plantskola med ... Visa mer
Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog med fokus på god skogsvård. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. I affärsområdet finns fem moderna produktionsanläggningar varav Kilåmons plantskola är en. Kilåmons plantskola ligger mellan Näsåker och Ramsele i natursköna Ångermanland. Plantskolan är Svenska Skogsplantors största plantskola med ett 30-tal anställda och producerar och distribuerar ca 50 miljoner gran och tallplantor per år.

På Kilåmons plantskola utvecklas verksamheten ständigt. Vi söker nu en skicklig odlare till ett spännande och viktigt uppdrag.

Vi på Kilåmons plantskola satsar framåt och har spännande utmaningar framför oss. Vi vill utveckla verksamheten och öka fokus på kvalitet genom att ha ett leanbaserat arbetsätt. Vi söker nu en skicklig odlare till ett spännande och viktigt uppdrag. På plantskolan är vi ett gäng med god sammanhållning som värderar varandras åsikter, och som vet att trivsel är grunden för att resultatet ska bli bra på jobbet. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att innebära planering och ledning av odlingen av gran och tall i växthus och på friland. Allt från planering av insådd, växthusodling, frilandsodling, rensning, behandlingar, uppföljningar och till sist packning ingår i arbetsuppgifterna.

I din roll som odlingsledare har du en viktig uppgift i att arbetsleda och coacha odlingspersonalen. Du ansvarar för ett odlingsteam, men alla medarbetare på plantskolan är involverade i odlingarna. Det kommer att vara platschefen som har personalansvaret. Du kommer att ingå i plantskolans ledningsgrupp och rapportera till platschefen. Beredskapstjänstgöring ingår.

Om dig och din kompetens

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning med ingående ämnen inom biologi och växtfysiologi, eller annan likvärdig erfarenhet. B-körkort är ett krav och erfarenhet av skogsplantodling är meriterande. Vi ser gärna att du har goda ledaregenskaper och är en duktig coach. Du är genuint intresserad av odling och får saker gjorda, men är också lyhörd och noggrann. Du har förutom odlingskunskap en mycket god samarbetsförmåga, kan planera men är flexibel och lösningsfokuserad utifrån situationer som kan uppstå. Du förväntas leva upp till våra ledord: kundfokus, innovation, enkelhet och öppenhet.

Vill du veta mer om tjänsten?

Du är välkommen att kontakta Platschef Peter Boman, 072-576 39 97.

Fackliga kontaktpersoner är för Akademikerföreningen Sara Östh, 070-208 07 66, för Ledarna, Ingemar Karlsson 070-372 94 89 och för Unionen, Bengt Svensson, telefon 0372-303 83.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 14 april.

Sveaskog eftersträvar mångfald samt en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget. Visa mindre