Lediga jobb som Militärt arbete i Sollefteå

Se lediga jobb som Militärt arbete i Sollefteå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sollefteå som finns hos arbetsgivaren.

Skolinformatör till I 21

Ansök    Jun 1    Försvarsmakten    Soldat/Sjöman
Skolinformatör till I 21   Skolinformatör till Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår, Sollefteå -Är du en god ambassadör för Försvarsmakten? -Tycker du att det är kul att träffa nya människor och vill representera Försvarsmakten på skolföreläsningar, mässor och event? Om du har stark drivkraft, tar egna initiativ och är intresserad av att vidareutveckla Försvarsmaktens förmåga att informera skolelever över 15 år kan du vara den vi söke... Visa mer
Skolinformatör till I 21

 

Skolinformatör till Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår, Sollefteå


-Är du en god ambassadör för Försvarsmakten?

-Tycker du att det är kul att träffa nya människor och vill representera Försvarsmakten på skolföreläsningar, mässor och event?

Om du har stark drivkraft, tar egna initiativ och är intresserad av att vidareutveckla Försvarsmaktens förmåga att informera skolelever över 15 år kan du vara den vi söker!

Vi söker skolinformatör till I 21 i Sollefteå med möjligt arbetsområde i hela Norrland. Som skolinformatör blir du även en riksresurs vilket betyder att du kommer att medverka i ett nätverk av skolinformatörer över hela riket.


Om enheten
Befattningen skolinformatör är placerad på regementsstabens personalavdelning, G1, men du kommer i vissa avseenden att funktionsledas via kommunikationsavdelningen G9.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Genomföra föreläsningar i skolor till elever i högstadie- och gymnasieålder från 15 år och uppåt. Du kommer att genomföra uppdraget tillsammans med en kollega och ingå i ett team som planerar verksamheten och stödjer dig i ditt arbete.

Du kommer även möta målgruppen på andra arenor än i skolan, t ex på utbildningsmässor, event, prova-på-verksamhet och i sociala medier.


KRAV
Kvalifikationer

• Godkänd militär grundutbildning de senaste 3 åren
• Anställningsbart betyg/vitsord från motsvarande GMU/GU eller värnplikt
• B-körkort
• God datorvana (Windows, Office)
 

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som skolinformatör tror vi att du är en person som tycker om att vara i olika sociala sammanhang och att ta egna initiativ i ditt arbete. Du inger förtroende i mötet med andra och du har en förmåga att arbeta mot gemensamma mål på egen hand såväl som i grupp. Eftersom du kommer möta många olika människor i ditt arbete är det också av vikt att du är flexibel i din kommunikation och kan anpassa ditt språk efter mottagaren. Vi söker dig som är tydlig och prestigelös. Vi ser också att du är ansvarsfull, noggrann, serviceinriktad och har hög integritet. Du måste ha en vilja att vara en god ambassadör för hela Försvarsmakten!

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 MERITERANDE

• Erfarenhet av informations –och rekryteringsverksamhet
• Goda kunskaper i att uttrycka dig i tal och skrift
• Goda kunskaper/intresse för kommunikation via sociala medier


För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 


Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som GSS/K

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Sollefteå

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse, dock ej senare än 2023-08-01

Resor och kväll/helgtjänstgöring förekommer i arbetet. En central grundutbildning för att få kunskap och kännedom om hela Försvarsmakten kommer genomföras. Studiebesök kommer ske vid de olika vapengrenarna. Under året kommer påbyggnadsutbildningar och erfarenhetsutbyte ske med övriga skolinformatörer vid centrala uppföljningsträffar.


För upplysningar om befattningen kontakta:
HR-chef Helén Almroth, [email protected]

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Gretel Bill, [email protected]

Fackliga företrädare:
Patrik Eriksson, OF I 21 nås via växeln 0505-45 10 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-16. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

I 21 söker Tekniskchef regemente

Ansök    Okt 30    Försvarsmakten    Officer
Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår söker Teknisk chef regemente Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår I 21 återupprättades 2022. Förbandet har verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och ansvarar för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner samt Militärbas Sollefteå. Här får du möjligheten att vara med om någonting unikt, pånyttfödelsen av norrlandsinfanteriet. Vi söker dig som är officer med en djup tek... Visa mer
Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår söker Teknisk chef regemente
Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår I 21 återupprättades 2022. Förbandet har verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och ansvarar för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner samt Militärbas Sollefteå. Här får du möjligheten att vara med om någonting unikt, pånyttfödelsen av norrlandsinfanteriet.

Vi söker dig som är officer med en djup teknisk kunskap och som har viljan att ta dig an en ny utmaning. Du är som person flexibel och lösningsfokuserad. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter kopplade till I 21 fortsatta etablering, där kanske inte allt finns på plats utan där det är dina insatser som bygger upp den tekniska tjänsten! I 21 verkar idag från nuvarande grupperingar på Hågestaområdet i Sollefteå och från Frösön i Östersund. Två nya regementsområden ska uppföras för I 21 fram till 2030, ett vardera på våra respektive verksamhetsorter. Din arbetsplats kommer att vara på regementsstaben i Sollefteå, men då regementet har verksamhet på två orter förväntas du också under kortare perioder kunna arbeta i Östersund.

Om detta låter som en spännande utmaning är du välkommen att skicka in din ansökan till oss senast 2023-11-31.

Arbetsbeskrivning
Logistikavdelningen tillhör regementsstaben, och avdelningens uppgifter är bland annat, att under stabschefen inrikta och leda logistiken inom garnisonen och regementet. Avdelningen ansvarar för funktionen teknisk tjänst och förnödenhetsförsörjning. Den upprättar och följer upp verksamhetsöverenskommelser, svarar upp för logistikfunktionen i staben, leder inventering samt materiel- och ammunitionsbeställningsprocessen inom regementet. Vid avdelning arbetar såväl militär- som civil personal. Avdelningen är verksam inom både planerings- och genomförandeprocessen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara inom teknisk tjänst. Inom ditt ansvar för funktionen teknisk tjänst vid I 21, kommer du att upprätta systemsäkerhetsplan, ställa uppgifter och funktionsmålsättningar till underlydande chefer avseende teknisk tjänst, men också stödja infraprocessen med behovsunderlag för garage, utbildningsgarage, vård-, spol- och smörjhallar till de nya regementsområdena.

Kvalifikationer:

• Officerexamen, OR7-8/OF 2-3
• Officer i teknisk tjänst
• B-körkort

Meriterande:

• Logistikutbildning
• Erfarenhet från liknande tjänst
• Erfarenhet av tjänstgöring i högre stab


• Goda kunskaper i system LIFT, PRIO 5/6 och VIDAR


• Kunskap i materielanskaffningsprocessen
• Brand- och/eller elsäkerhetsutbildning
• Körkort/förarbevis i FM (lastbil, buss, bandvagn)

Till dina personliga egenskaper hör att du:

• Har en gedigen militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Är flexibel och beredd att arbeta under tillfälliga förhållanden
• Har förmåga att arbeta självständigt och förmåga att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är en stark individ med hög integritet, social kompetens och fingertoppskänsla
• Är en föregångsperson och äger en god samarbetsförmåga
• Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen

I ansökan ska följande handlingar bifogas:

• CV
• Personligt brev
• Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar
• Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
• Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst
• Eventuella löneanspråk

Övrigt:
Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen är en tillsvidareanställning (som yrkesofficer) och innebär krigsplacering. En anställning i Försvarsmakten innebär skyldighet att tjänstgöra i internationell tjänst. Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid. Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Provanställning 6 månader för återanställd person. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Arbetsort: Sollefteå

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelseFrågor angående befattningen besvaras av:
Urban Häggström, Stabschef, 070-288 07 56

August Eriksson, Tf Logistikchef, 073-084 20 81

Frågor angående rekryteringsprocessen besvaras av:

Helén Almroth, HR-chef  073-082 47 28

Fackliga företrädare:

• OF Patrik Eriksson 072-557 33 37
• OF Bothnia:, [email protected]
• SEKO: Martin Sivertsson, 070-629 06 51

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-11-31

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Planeringsofficer

Ansök    Maj 11    Försvarsmakten    Officer
Västernorrlands regemente, I 21, återupprättades under 2022. Förbandet har verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Här får du möjlighet att vara med om något unikt, pånyttfödelsen av norrlandsinfanteriet. Om enheten Tjänsten är placerad vid genomförandesektionen, G3, regementsstaben. Huvudsakliga arbetsuppgifter Som planeringsofficer vid G3... Visa mer
Västernorrlands regemente, I 21, återupprättades under 2022. Förbandet har verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.
Här får du möjlighet att vara med om något unikt, pånyttfödelsen av norrlandsinfanteriet.

Om enheten
Tjänsten är placerad vid genomförandesektionen, G3, regementsstaben.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som planeringsofficer vid G3 stöttar du genomförandechefen med planering, ledning och uppföljning av verksamheten vid regementet. Detta sker huvudsakligen genom att leda arbetsgrupper, sammanställa underlag samt genom skrivande av order för genomförandet av pågående verksamhetsår.

KRAV
Kvalifikationer


• Yrkesofficer, lägst SO 7
• Körkort B
• Stor erfarenhet av förbandsutbildning och planering
• God förmåga att kunna skapa orderverk, plandokument och styrdokument samt uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Personliga egenskaper
• Är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann och strukturerad

Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men har förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


MERITERANDE

 


• Utnämnd SO 8
• Erfarenhet av FM planeringsprocesser
• Tidigare tjänst vid stab som stridsledare
• God förståelse för förbandets årshjul
• Förarbevis bandvagn och lastbil Personliga egenskaper
• Är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann och strukturerad
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men har förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen

 I ansökan ska följande handlingar bifogas:


• CV
• Personligt brev
• Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar
• Referenser
• Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
• Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst
• Eventuella löneanspråk
 

Övrigt
Anställningsform:                      Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas för  
                                                        dig som inte är anställd i myndigheten. 
Sysselsättningsgrad                 Heltid
Arbetsort:                                     Sollefteå
Tillträdesdatum:                         Preliminärt 2023-10-01 eller efter överenskommelse.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.
Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Frågor angående befattningen besvaras av:
Urban Häggström

Fackliga företrädare:
Patrik Eriksson

Ovanstående kontaktpersoner kan nås via Försvarsmaktens växel – 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-30. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Bataljonsförvaltare

Ansök    Maj 11    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Om enheten I 21 är under stark utveckling och nu påbörjas uppbyggnaden av Ångerma... Visa mer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår
(I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Om enheten
I 21 är under stark utveckling och nu påbörjas uppbyggnaden av Ångermanlands infanteribataljon. Bataljonen börjar sättas upp under 2023 och genomför första utbildningsår 2024/2025.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du är placerad vid Ångermanlands infanteribataljon i Sollefteå. Som bataljonsförvaltare stödjer du bataljonchefen, främst med utbildning för bataljonens verksamhet och utveckling av yrkesofficerare och soldater. Du är direkt underställd bataljonchefen.

KRAV
Kvalifikationer
För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten inom de senaste 10 åren.


• Yrkesofficer, SO 8
• Körkort B
• Stor erfarenhet av förbandsutbildning
• Stor erfarenhet av handledning och mentorering
• God förmåga att kunna skapa orderverk och styrdokument samt uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska

 Personliga egenskaper


• Är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann och strukturerad
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men har förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker

 Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen

MERITERANDE


• Bakgrund vid markstridsförband
• Examen från HSOU/ÖHSOU
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning
• Förarbevis bandvagn och lastbil
• Befäst duglighet avseende FUSA upp till och med kompani/bataljons ram

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

I ansökan ska följande handlingar bifogas


• CV
• Personligt brev
• Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar
• Referenser
• Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
• Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst
• Eventuella löneanspråk

Övrigt
Anställningform                  Tillsvidareanställning som yrkesofficer
Sysselsättninggrad            Heltid
Arbetsort                               Sollefteå
Tillträdesdatum:                 Preliminärt kv 4 2023 eller efter överenskommelse.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

En anställning i Försvarsmakten innebär skyldighet att tjänstgöra i internationell tjänst.
Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Frågor angående befattningen besvaras av:
Urban Häggström
Johannes Viklund

Fackliga företrädare
OF I 21, Patrik Eriksson

Ovanstående kontaktperson kan nås via Försvarsmaktens växel – 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-08-15.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Insatschef till I 21, Sollefteå Garnison

Ansök    Maj 10    Försvarsmakten    Soldat/Sjöman
På Försvarsmakten har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle. Vi värnar om våra medarbetare och erbjuder varierade och spännande projekt, utvecklingsmöjligheter, värdeskapande team och inte minst värdesätter vi work-life balance. Om regementet Den 16 januari 2022 återetablerades I 21 Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår. Ett nytt regemente... Visa mer
På Försvarsmakten har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle. Vi värnar om våra medarbetare och erbjuder varierade och spännande projekt, utvecklingsmöjligheter, värdeskapande team och inte minst värdesätter vi work-life balance.

Om regementet
Den 16 januari 2022 återetablerades I 21 Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår. Ett nytt regemente med månghundraåriga traditioner i såväl Västernorrland som Jämtland. Vi är ett regemente med verksamhet på två orter. I både Sollefteå och Östersund utbildar vi värnpliktiga soldater för tjänstgöring i det moderna infanteriet under vår devis "Från fjäll till hav, för försvaret av nedre Norrland".

Under de kommande åren kommer verksamheten att öka successivt i Sollefteå och Östersund. Vi söker därför kontinuerligt nya medarbetare som vill bidra till att bygga det nya infanteriregementet i nedre Norrland.

GarnsE/ IBSS Sollefteå
Vi söker insatschefer till Sollefteå garnison. Som insatschef leder du garnisonens insats- och bevakningsarbete och ansvarar för patrullering och insatser mot skyddsobjekt men även till viss del transportskyddsuppgifter.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som insatschef har du ett arbete som ställer stora krav på social kompetens och även en hög förmåga till lösningsinriktat tänkande under stundtals hög stress samt en god simultankapacitet. Du har även en god fysisk förmåga, är fullt frisk, har fullgod synskärpa med korrigering och är inte allergisk mot hundar.

Tjänsten omfattar både dagtid, dygn och helgtjänstgöring. 

Som insatschef kommer du att delta i övningar inom Försvarmakten.

KRAV
Kvalifikationer


• Lägst OR 5
• Skyddsvaktsutbildad
• Förmåga att leda och genomföra grupps strid i förhand, efterhand och vid sammanstöt under dager såväl som mörker.
• Nuvarande eller tidigare anställd i Försvarsmakten.
• Körkort lägst klass B
• God fysik och klarar Försvarsmaktens Fyskrav

Personliga egenskaper
Som person är du utrustad med stor social komptens och har en hög förmåga att tänka och agera lösningsfokuserat. Du har ett stort inre lugn och kan klara av den höga stress som kan komma utifrån verksamhetens art. Du är prestigelös, samarbetar effektivt med andra och värnar om att skapa och bibehålla goda relationer. Vidare är du tydlig i din kommunikation, förtroendeingivande och lyhörd.

I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet

MERITERANDE


• Vapenutbildning pistol 88 block B samt ak5
• Förarbevis på Lätt Personterrängbil, tung personterängbil
• Närkampsutbildad
• IDV-utbildad
• Utbildning inklusive signalskyddsutbildning på Rakel, MG-L och MG-M
• Brukarutbildning på Mono 12, CQB och mörkerriktmedel
• Instruktörkompetenser inom pistol, ak och även fordonstjänst, sjukvård, närkamp, sensorer och samband
• Godkänd utbildning C IBSS

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Anställningen enligt GSS/K avtalet. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten. OR6 och högre: Tillsvidareanställning Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Sollefteå
Militär befattning och innebär säkerhetsklassning.
Beroende på utbildningsståndpunkt kommer det eventuellt behöva genomföras kompletterande utbildning.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen samt rekryteringsprocessen
Ösgt Robert Hallström 070-8475176

Fackliga företrädare
OFR/O: Patrik Eriksson, nås via FM växel

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-01. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Dokument som ska bifogas i din ansökan


• Personligt brev
• CV med referenser
• Betyg samt ev tjänstgöringsomdömen
• Intyg från annan meriterande utbildning

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Planeringsofficer

Ansök    Maj 10    Försvarsmakten    Officer
Befattningen erbjuder Försvarsmakten finns för att skydda Sverige. Vårt uppdrag kräver en stor bredd i verksamheten. Som anställd hos oss blir du en viktig del av Sveriges försvar. Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en säkrare framtid?  Vi växer och söker nu en planeringsofficer för att stärka upp vårat team! Om enheten Tjänsten är placerad vid planeringsavdelningen, G5, regementsstaben Västernorrlands regemente, I 21, återupprättades under ... Visa mer
Befattningen erbjuder
Försvarsmakten finns för att skydda Sverige. Vårt uppdrag kräver en stor bredd i verksamheten. Som anställd hos oss blir du en viktig del av Sveriges försvar. Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en säkrare framtid?  Vi växer och söker nu en planeringsofficer för att stärka upp vårat team!

Om enheten
Tjänsten är placerad vid planeringsavdelningen, G5, regementsstaben
Västernorrlands regemente, I 21, återupprättades under 2022. Förbandet har verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Här får du möjlighet att vara med om något unikt, pånyttfödelsen av norrlandsinfanteriet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som planeringsofficer vid G5 stöttar du planeringschefen med planering av verksamheten vid regementet. Detta sker huvudsakligen genom att leda arbetsgrupper, sammanställa underlag samt genom skrivande av order.

KRAV
Kvalifikationer


• Yrkesofficer, OF 3
• Körkort B
• Stor erfarenhet av förbandsutbildning och planering
• God förmåga att kunna skapa orderverk, plandokument och styrdokument samt uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Personliga egenskaper
Du ska vara en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens reslutat före dina egna. Du har ett högt säkerhetsmedvetande. Har förmåga att vara flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden. Med dig har du en militär yrkeserfarenhet som inneburit flera typer av befattningar. Du har förmåga att arbeta självständigt, se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja. Med det följer att du är noggrann, strukturerad och kan säga ifrån om du tycker att något är fel men samtidigit äga förmågan att genomdriva chefens beslut. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen

MERITERANDE


• Erfarenhet av FM planeringsprocesser
• Tidigare tjänst vid stab
• God förståelse för förbandets årshjul
• Förarbevis bandvagn och lastbil

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform:                       Tillsvidare. Sex månaders provanställning tillämpas för dig som inte är  
                                                         anställd i myndigheten. 
Sysselsättningsgrad:                 Heltid
Arbetsort:                                     Sollefteå 
Tillträdesdatum:                         2023-10-01 eller efter överenskommelse

Upplysningar om befattningen samt rekryteringsprocessen
Paul Sandin

Fackliga företrädare
Patrik Eriksson

Ovanstående kontakpersoner kan nås via FM vxl: 08-788 75 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-08-14. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Instruktörer (GSS/K) till Sollefteå

Ansök    Maj 4    Försvarsmakten    Soldat/Sjöman
Vill du bidra till grundutbildningen av värnpliktiga under utbildningsåret 23/24? I sådana fall kan vi erbjuda dig en tjänst som instruktör vid Anundsjö kompani i Sollefteå. Om enheten Västernorrlands regemente återetablerades under 2022 och består av regementsstab, garnisonsstödsenhet samt Jämtlands fältjägarkår vilken är regementets grundutbildningsbataljon under 23/24 där Anundsjö kompani ingår. Under 2023 kommer Ångermanlands infanteribataljon att sä... Visa mer
Vill du bidra till grundutbildningen av värnpliktiga under utbildningsåret 23/24? I sådana fall kan vi erbjuda dig en tjänst som instruktör vid Anundsjö kompani i Sollefteå.

Om enheten
Västernorrlands regemente återetablerades under 2022 och består av regementsstab, garnisonsstödsenhet samt Jämtlands fältjägarkår vilken är regementets grundutbildningsbataljon under 23/24 där Anundsjö kompani ingår. Under 2023 kommer Ångermanlands infanteribataljon att sättas upp i Sollefteå vilken i ett senare skede skall överta utbildningsansvaret i Sollefteå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Planera och genomföra egna utbildningspass, agera biträde samt stötta kompaniet och övriga delar av regementet med uppkomna uppgifter. Delta i kompetensutveckling av dig själv.

KRAV
Kvalifikationer


• Militär skyddsvakt
• Anställningsbart betyg/vitsord från motsvarande GMU/GU eller värnplikt

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som instruktör tror vi att du är en person som tycker om att vara i olika sammanhang och att ta egna initiativ i ditt arbete. Du är motiverad och har en förmåga att arbeta mot gemensamma mål på egen hand såväl som i grupp. Vi söker dig som är tydlig och prestigelös. Vi ser också att du är ansvarsfull, noggrann, serviceinriktad och har hög integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

MERITERANDE


• GU vid I 21
• Gruppchefsutbildad
• Körkort B
• Militära förarbevis
• Brukarutbildning Ak 4C, Ksp 58 samt Grg

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som GSS/K.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Sollefteå
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Resor och kvälls-/helgtjänstgöring förekommer i arbetet.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Pär Svensson, 070-294 24 23

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Gretel Bill, [email protected]

Fackliga företrädare:
Patrik Eriksson, OF I 21 nås via växeln 0505-45 10 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Fordonsinstruktör/motorbefäl

Ansök    Maj 3    Försvarsmakten    Specialistofficer
Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår I 21 rekryterar 1 st fordonsinstruktör med prövarkompetens lätta och tunga hjulfordon eller fordonsinstruktör med prövarkompetens släpfordon till regementet med placering i Sollefteå. Arbetet omfattar planläggning av och genomförande av förarbevisutbildning för värnpliktiga och anställda samt uppföljning av fordonstjänsten under förbandsövningar samt instruktörstjänst vid kompani. Arbetet innebär tjäns... Visa mer
Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår I 21 rekryterar 1 st fordonsinstruktör med prövarkompetens lätta och tunga hjulfordon eller fordonsinstruktör med prövarkompetens släpfordon till regementet med placering i Sollefteå.

Arbetet omfattar planläggning av och genomförande av förarbevisutbildning för värnpliktiga och anställda samt uppföljning av fordonstjänsten under förbandsövningar samt instruktörstjänst vid kompani.

Arbetet innebär tjänstgöring i både Sollefteå och Östersund oavsett grundplacering och

stöd till hemvärnet/frivilligorganisationerna.


Om enheten
I 21 Västernorrlands regemente har som uppgift att genomföra Vpl utbildning mot infanteri.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som fordonsinstruktör medverkar du i att planlägga och genomföra förarbevisutbildning för värnpliktiga och anställda samt uppföljning av fordonstjänsten under förbandsövningar samt instruktörstjänst vid kompani.

KRAV
Kvalifikationer
 •  Officer/Specialistofficer med lägst körkortsbehörighet BC förordnad som fordonsinstruktör för lätta och tunga hjulfordon alternativt


• Officer/Specialistofficer med lägst körkortsbehörighet BECE förordnad som fordonsinstruktör med släpkompetens
• Kunnig inom yrkesområdet

Personliga egenskaper

Som person behöver du vara pedagogisk, tydlig och flexibel. Du har förmågan att jobba självständigt men även i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE 
 •  Körkortsbehörighet A, BE, CE, DE
 • Förordnad fordonsinstruktör med busskompetens


• God vana av förarbevisutbildning av värnpliktiga
 • Förordnad trafikpostinstruktör
• Förordnad som terränghjulings och snöskoterinstruktör

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: fastanställning med 6 mån provanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): heltid
Arbetsort: SOLLEFTEÅ
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse


För upplysningar om befattningen kontakta:
Fj H-G Alander 070-6971299, [email protected]

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Fj H-G Alander 070-6971299, [email protected]

Fackliga företrädare:
Patrik Eriksson, OF I21 nås via växel: 0505-451000.

Sista ansökningsdag:

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-26. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Vi vill även att tillhörande examen samt förordnande från motorskola sänds med i ansökan.

 
 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Tekniskchef Bataljon till Västernorrlands regemente i Sollefteå

Ansök    Maj 8    Försvarsmakten    Officer
Befattningen erbjuder Du är placerad vid Ångermanlands infanteribataljon i Sollefteå. Västernorrlands regemente, I 21, återupprättades under 2022. Förbandet har verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Här får du möjlighet att vara med om något unikt, pånyttfödelsen av norrlandsinfanteriet. Om enheten I 21 är under stark utveckling och nu påbörja... Visa mer
Befattningen erbjuder

Du är placerad vid Ångermanlands infanteribataljon i Sollefteå.

Västernorrlands regemente, I 21, återupprättades under 2022. Förbandet har verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Här får du möjlighet att vara med om något unikt, pånyttfödelsen av norrlandsinfanteriet.

Om enheten

I 21 är under stark utveckling och nu påbörjas uppbyggnaden av Ångermanlands infanteribataljon. Bataljonen börjar sättas upp under 2023 och genomför första utbildningsår 2024/2025.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som teknisk chef bataljon är du placerad vid bataljonsstaben och leder den tekniska tjänsten. Du administrerar tekniska ordrar, skadeklassar samt funktionsleder de tekniska cheferna på kompanierna med mera. Du kommer även att få visst utbildningsansvar vid grundutbildning av reparationstroppar/plutoner.

Kvalifikationer:
För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten inom de senaste 10 åren.


• Yrkesofficer med inriktning teknisk tjänst
• Körkort B
• God färdighet avseende avvikelsehantering samt övrigt arbete i stödsystem
• God förmåga att kunna skapa orderverk och styrdokument samt uttrycka dig i tal och skrift.

Till dina personliga egenskaper hör att du:

• Är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann och strukturerad
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men har förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen

Meriterande:

• SO 7 eller OF 2
• Bakgrund vid markstridsförband eller funktionsförband
• Förarbevis bandvagn och lastbil
• Tjänstgjort i befattning Teknisk chef kompani eller motsvarande
• Tjänstgjort nationellt eller internationellt i teknisk officers befattning
• Utbildning eller erfarenhet inom logistik (försörjning, teknisk tjänst)
• Fördjupad teknisk tjänst FTT

I ansökan ska följande handlingar bifogas:

• CV
• Personligt brev
• Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar
• Referenser
• Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
• Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst
• Eventuella löneanspråk

Övrigt:
Befattningen är en tillsvidareanställning som yrkesofficer och innebär krigsplacering.

Sysselsättningsgrad är heltid.

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Arbetsort: Sollefteå

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Frågor angående befattningen besvaras av:
Urban Häggström, stabschef, I 21

Johannes Viklund, bataljonkvartermästare, I 21/Infbat

Fackliga företrädare:
OF I 21, Patrik Eriksson

Ovanstående kontaktpersoner kan nås via Försvarsmaktens växel – 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-08-15.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Ställföreträdande kompanichef

Ansök    Mar 20    Försvarsmakten    Officer
I 21: Från fjäll till hav, för försvaret av Nedre Norrland Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår söker en ställföreträndande kompanichef till Anundsjö kompani i Sollefteå Befattningen erbjuder Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag. Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår har verksamhet på två orter och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Vi erbjud... Visa mer
I 21: Från fjäll till hav, för försvaret av Nedre Norrland

Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår söker en ställföreträndande kompanichef till Anundsjö kompani i SollefteåBefattningen erbjuder
Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag. Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår har verksamhet på två orter och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Här råder nybyggaranda och tjänsten kommer att kräva att du är lösningsfokuserad och har en "räv bakom örat”.  Det finns goda möjligheter till utveckling i takt med att förbandet växer.

Du får även tid för regelbunden fysisk träning på arbetstid.

Om enheten
Anundsjö kompani utbildar värnpliktiga för krigsplacering i regementets krigsförband. Under utbildningsåret 23/24 utgör kompaniet en del av Jämtlands fältjägarkår men kommer under 2024 att överföras till nyuppsatta Ångemanlands infanteribataljon.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du utgör del av kompaniledningen vid Anundsjö kompani.

Du ansvarar för att stötta kompanichefen i utövandet av ledning av kompaniet samt att överta ledningen av kompaniet i hans frånvaro. Du planerar och leder genomförandet av vissa skeden och övningar.KRAV


• För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten inom de senaste 10 åren.
• Examen från Försvarshögskolans officersprogram, OP.
• Lägst OF 1, löjtnant.
• Körkort B

 

Personliga egenskaper


• Du är en god lagspelare som sätter gruppens resultat före dina egna.
• Har lätt för att formulera tydliga målsättningar.
• Har förmåga att arbeta självständigt, se helheten och fatta beslut som leder till att förbandet löser uppgiften.
• Har god kompetens avseende verksamhetssäkerhet och kan göra kloka avvägningar inom ramen för riskhantering och det systematiska arbetsmiljöarbetet.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE


• Överlevnadsinstruktör
• Närkampsinstruktör
• Fordonsinstruktör
• Bandvagnsinstruktör
• YBK FUSA samt tillämpat detta under några år.
Bakgrund vid skytte- eller mekskytteförband
• Bakgrund vid funktionsförband
Tidigare erfarenhet i liknande befattning
 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform:  Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten
Sysselsättningsgrad (hel-deltid):  Heltid
Arbetsort: Sollefteå
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Befattningen innebär tjänsteresor samt koncentrerat arbete under övningar och kurser.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Kompanichef Pär Svensson, tel 070-294 24 23

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-chef Helén Almroth, tel 0730-824 728

Fackliga företrädare:
I 21 OFR/O Patrik Eriksson, tel  072-557 33 37

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast2023-xx-xx. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Insatschefer till Sollefteå Garnison

Ansök    Jan 11    Försvarsmakten    Soldat/Sjöman
Den 16 januari 2022 återetablerades Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår, I 21. Ett nytt regemente, men med månghundraåriga traditioner i såväl Västernorrland som Jämtland.  Vi är ett regemente, men med verksamhet på två orter. I både Sollefteå och Östersund utbildar vi värnpliktiga soldater för tjänstgöring i det nya moderna infanteriet under vår stolta devis ”Från fjäll till hav, för försvaret av nedre Norrland”.  Under de kommande åren... Visa mer
Den 16 januari 2022 återetablerades Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår, I 21. Ett nytt regemente, men med månghundraåriga traditioner i såväl Västernorrland som Jämtland. 

Vi är ett regemente, men med verksamhet på två orter. I både Sollefteå och Östersund utbildar vi värnpliktiga soldater för tjänstgöring i det nya moderna infanteriet under vår stolta devis ”Från fjäll till hav, för försvaret av nedre Norrland”. 

Under de kommande åren kommer verksamheten att öka successivt i såväl Sollefteå som Östersund och vi söker därför kontinuerligt nya medarbetare som vill vara med om att bygga det nya infanteriregementet i nedre Norrland.

Om förbandet
Västernorrlands regemente ansvarar för utbildning och vidmakthållande av två lokalförsvarsskyttebataljoner samt en militärbas. Regementets verksamhet består inom Sollefteå garnison av stab, grundutbildningsbataljon samt garnisonsstödsenhet, där den sistnämnda är under upprättande. I Sollefteå är verksamheten förlagd till Hågesta-området där I 21 även tidigare var grupperat. I Östersund är ett detachement ur regementet grupperat, Jämtlands fältjägarkår.

Beskrivning av tjänsten
Vi söker insatschefer till Sollefteå garnison. Som insatschef leder du garnisonens insats- och bevakningsarbete och ansvarar för patrullering och insatser mot skyddsobjekt men även till viss del transportskyddsuppgifter. Tjänsten omfattar både dagtid, dygn och helgtjänstgöring.  

Som insatschef kommer du att delta i övningar inom Försvarmakten.

KRAV
Kvalifikationer


• Körkort lägst klass B
• Lägst OR 5
• Skyddsvaktsutbildad
• Förmåga att leda och genomföra grupps strid i förhand, efterhand och vid sammanstöt under dager såväl som mörker.
• Nuvarande eller tidigare anställd i Försvarsmakten

Personliga egenskaper
Som insatschef har du ett arbete som ställer stora krav på social kompetens och även en hög förmåga till lösningsinriktat tänkande under stundtals hög stress samt en god simultankapacitet.

MERITERANDE


• Vapenutbildning pistol 88 block B samt automatkarbin lägst block A.
• Förarbevis på Lätt Personterrängbil
• Närkampsutbildad
• IDV utbildad
• Utbildning inklusive signalskyddsutbildning på Rakel, MG-L och MG-M
• Brukarutbildning på Mono 12, CQB och mörkerriktmedel.
• Instruktörkompetenser inom pistol, ak och  även fordonstjänst, sjukvård, närkamp, sensorer och samband.
• Godkänd utbildning C IBSS

Övrigt
Vi ser gärna sökande som bidrar till ökad mångfald.
Urval och tillsättning av tjänster kan komma att ske löpande.
Anställningsstart: Enligt överenskommelse
Du har en god fysisk förmåga, är fullt frisk, har fullgod synskärpa med korrigering och är inte allergisk mot hundar.

Beroende på din utbildningsståndpunkt kommer du eventuellt behöva genomföra kompletterande utbildning. Utbildning till Insatschef genomförs i Halmstad under tre veckor, och följs sedan av en lokal IBSS-utbildning i Sollefteå samt praktiktjänstgöring på garnisonen.

Placeringsort: Sollefteå

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Upplysningar
Förfrågningar om befattningen kan göras till Ösgt Robert Hallström 070-8475176

Facklig företrädare
OFR/O: Mikael Jonsson, nås via FM växel 08-788 75 00

Sista ansökningsdag: 2022-01-30

Dokument som skall bifogas i din ansökan


• Personligt brev
• CV med referenser
• Betyg samt ev tjänstgöringsomdömen
• Intyg från annan meriterande utbildning

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Ställföreträdande kompanichef

Ansök    Feb 8    Försvarsmakten    Officer
Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Huvudsakliga arbetsuppgifter Som ställföreträdande kompanichef utgör du en del av ledningen för grundutbildningen av våra soldater. Du är direkt underställd kompanichefen. Du kommer att placeras vid Anundsjö kompani i Sollefteå d... Visa mer
Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ställföreträdande kompanichef utgör du en del av ledningen för grundutbildningen av våra soldater. Du är direkt underställd kompanichefen. Du kommer att placeras vid Anundsjö kompani i Sollefteå där vi för närvarande utbildar skyttesoldater. 

KRAV

Kvalifikationer


• För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.
• Officersexamen, OF 2.
• Körkort B.

Personliga egenskaper


• Du är en god lagspelare som sätter gruppens resultat framför dina egna.
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja.
• Har ett högt säkerhetsmedvetande.
• Goda pedagogiska kunskaper och färdigheter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

MERITERANDE
• Bakgrund vid skytte- eller mekskytteförband.
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning.
• Lokal kännedom om utbildningsanordningar och skjutfält.

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid, som inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten.
Arbetsort: Sollefteå.
Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Kompanichef Pär Svensson, tel 070-294 24 23.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-chef Helén Almroth, tel 0730-824 728.

Fackliga företrädare:
I 21 OFR/O Patrik Eriksson, tel  072-557 33 37.

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-03. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

INSATSCHEFER TILL VÄSTERNORRLANDS REGEMENTE – SEX BEFATTNINGAR

Ansök    Okt 12    Försvarsmakten    Specialistofficer
Om förbandet Är du intresserad av ett omväxlande arbete med stor bredd i såväl verksamhets- som kompetensområden, då har vi en plats för dig som insatschef vid Västernorrlands regemente med Jämtlands Fältjägarkår, I 21. Infanteriregementet återetablerades den 16 januari 2022 och kommer inledningsvis att verka från tillfälliga grupperingar i Sollefteå och Östersund, för att i senare delen av 20-talet flytta till nya regements- och kasernområden på respekti... Visa mer
Om förbandet

Är du intresserad av ett omväxlande arbete med stor bredd i såväl verksamhets- som kompetensområden, då har vi en plats för dig som insatschef vid Västernorrlands regemente med Jämtlands Fältjägarkår, I 21. Infanteriregementet återetablerades den 16 januari 2022 och kommer inledningsvis att verka från tillfälliga grupperingar i Sollefteå och Östersund, för att i senare delen av 20-talet flytta till nya regements- och kasernområden på respektive verksamhetsställe.

Västernorrlands regemente ansvarar för utbildning och vidmakthållande av två lokalförsvarsskyttebataljoner samt militärbasen. I Sollefteå utgörs förbandet av regementsstab, grundutbildningsbataljon samt garnisonsstödsenhet, där den sistnämnda är under upprättande. I Sollefteå är verksamheten förlagd till Hågesta-området där I 21 även tidigare var grupperat. Regementets delar i Östersund är förlagda till Frösön.

Beskrivning av tjänsten

Vi söker insatschefer till I 21 i Sollefteå. Som insatschef leder du insats- och bevakningsarbete, med huvudsakligt ansvar för patrullering och insatser mot skyddsobjekt. Till viss del kan också transportskyddsuppgifter genomföras.  

Som insatschef har du ett arbete som ställer stora krav på social kompetens och även en hög förmåga till lösningsinriktat tänkande under stundtals hög stress samt en god simultankapacitet. Du har även en god fysisk förmåga, är fullt frisk, har fullgod synskärpa med korrigering och är inte allergisk mot hundar.

Tjänsten omfattar både dagtid, dygn och helgtjänstgöring.  

Som insatschef kommer du att delta i övningar inom Försvarmakten.

Kvalifikationer

Körkort lägst klass B

Lägst OR 6/OF 1

Skyddsvaktsutbildad

Förmåga att leda och genomföra grupps strid i förhand, efterhand och vid sammanstöt under dager såväl som mörker

Nuvarande eller tidigare anställd i Försvarsmakten

 

Meriterande

Skyddsvaktsutbildad

Vapenutbildning pistol 88 block B samt automatkarbin lägst block A.

Förarbevis på Lätt Personterrängbil

Närkampsutbildad

IDV utbildad

Utbildning inklusive signalskyddsutbildning på Rakel, MG-L och MG-M

Brukarutbildning på Mono 12, CQB och mörkerriktmedel.

Instruktörkompetenser inom pistol, ak och  även fordonstjänst, sjukvård, närkamp, sensorer och samband.

Godkänd utbildning C IBSS.

 

Övrigt

Vi ser gärna sökande som bidrar till ökad mångfald.

Registerkontroll kommer genomföras före anställning.

Urval och tillsättning av tjänster kan komma att ske löpande.

Placeringsort: Sollefteå

Anställningsstart: Enligt överenskommelse

Beroende på din utbildningsståndpunkt kommer du eventuellt behöva genomföra kompletterande utbildning. Utbildning till Insatschef genomförs i Halmstad under tre veckor, och följs sedan av en lokal IBSS-utbildning i Sollefteå samt praktiktjänstgöring på garnisonen.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Upplysningar

Förfrågningar om befattningen kan göras till Fj Patrik Eriksson, 072-557 33 37

Facklig företrädare

OFR/O: Mikael Jonsson, nås via FM växel 08-788 75 00

Dokument som skall bifogas i din ansökan

Personligt brev

CV med referenser

Betyg samt ev tjänstgöringsomdömen

Intyg från annan meriterande utbildning

 

Sista ansökningsdag: 2022-10-30


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Planeringsofficer

Ansök    Okt 24    Försvarsmakten    Officer
Befattningen erbjuder I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Du får arbeta med personal både lokalt i Sollefteå-Öst... Visa mer
Befattningen erbjuder
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet.
Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Du får arbeta med personal både lokalt i Sollefteå-Östersund men även gentemot andra förband i Sverige och Högkvarteret. Det finns goda möjligheter till utveckling i takt med att förbandet  växer.

Du får även tid för fysisk träning tre timmar i veckan på arbetstid.

Om enheten
Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet har verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och har bland annat ansvar för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Du kommer att vara en del av planeringsavdelningen och kommer att få bidra med din del i att bygga upp planverken och strukturen för planeringsprocessen vid I21. Du förväntas utgöra ställföreträdare till planeringschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara Sollefteå.
Som planeringsofficer deltar du i planering av regementets verksamhet under planeringschefen. Du kommer bland annat att leda och stödja planering i den årliga Verksamhetsuppdragsprocessen (VU), krigsplanläggning och mobilisering. Utöver det kommer du att krigsplaceras och ingå i krigsorganisationen vid I 21.
Arbetet innebär självständigt arbete, att leda arbetsgrupper samt stödja andra genom att ingå i arbetsgrupper under annan ledning. Det innebär även återkommande resor inom Sverige och att delta i övningar främst inom Sverige, men kan även förekomma utlandsresor/-övningar.

Kvalifikationer


• Genomförd officersexamen – lägst grad- Major
• B-körkort
• Har en gedigen militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar

Meriterande


• Bakgrund vid jägar-/skytte- eller mekaniserat skytteförband
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning från bataljon/regementsstab
• God kännedom om VU-processen inom armén och Försvarsmakten
• God kännedom om planeringsprocessen enligt COPD

Personliga egenskaper
Du är en stark individ med hög integritet, social kompetens och fingertoppskänsla. Rollen kräver att du har ett högt säkerhetsmedvetande, harr förmåga att arbeta självständigt och förmåga att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja. Som person är du flexibel och beredd att arbeta under tillfälliga förhållanden. För att lyckas i rollen krävs att du en föregångsperson och äger en god samarbetsförmåga. Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare anställning, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas
Arbetsort: Sollefteå
Tillträdesdatum: Tillträde och lön enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Planeringschef - Paul Sandin, 073-83 09155

Information om rekryteringsprocessen
HR-chef - Helén Almroth, 070-569 69 83

Fackliga företrädare
OF Bothnia – [email protected]

OF – Patrik Eriksson, 072-557 33 37

SEKO – Martin sivertsson, 070-629 06 51

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 202-01-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning, samt Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar, eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten och eventuella intyg om genomförd internationell tjänst.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Stabsofficer

Ansök    Okt 20    Försvarsmakten    Officer
Stabsofficer till Västernorrlands regemente Sollefteå! Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Vi söker dig som är flexibel, ... Visa mer
Stabsofficer till Västernorrlands regemente Sollefteå!

Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara Sollefteå.

Befattningen erbjuder
Befattningens huvudsakliga uppgift är att planera och stabsbereda verksamheten vid  Regementstaben I 21 Genomförande sektion. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och ställer stora krav på flexibilitet och personligt ansvarstagande. Vi i sektionen är ansvariga för verksamheten som skall genomföras det gällande verksamhetsåret. En av dina arbetsuppifter är planering och genomförande av ledning vid kriser.

Arbetet innebär självständigt arbete, att leda arbetsgrupper samt stödja andra genom att ingå i arbetsgrupper under annan ledning. Det innebär även återkommande resor inom Sverige och att delta i övningar främst inom Sverige, men kan även förekomma utlandsresor/-övningar.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och operativa sinnelag. Du får arbeta med personal både lokalt i Sollefteå-Östersund men även gentemot andra förband i Sverige och Högkvarteret. Det finns goda möjligheter till utveckling i takt med att förbandet växer.

Du får även tid för regelbunden fysisk träning på arbetstid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av Genomförandesektion och kommer att få bidra med din del i att hantera genomförandesektionens arbete vid I21. Du förväntas utgöra ställföreträdare till genomförandeschefen.

KRAV

Kvalifikationer
- Har eller haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.
- Officersexamen, OR7-8 Fanjunkare/Förvaltare.
- Körkort B.

Personliga egenskaper


• Du är en stark individ med hög integritet, social kompetens och fingertoppskänsla
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är en föregångsperson och äger en god samarbetsförmåga
• Har förmåga att arbeta självständigt och förmåga att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE 


• Bakgrund vid jägar-/skytte- eller mekaniserat skytteförband
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning från bataljon/regementsstab
• God kännedom om genomförandearbetet inom armén och Försvarsmakten.
• Dokumenterad erfarenhet av krisledning
• Kunskap om office-paketets ingående program

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform:  tsv-anställning med ev. provanställning.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): heltid.
Arbetsort: Sollefteå.
Tillträdesdatum: Enligt ÖK.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Genomförandechef (G3) Roger Pettersson, 073-4478035

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-chef Helén Almroth, 070-569 69 83

Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-451000:
OF I21 – Patrik Eriksson,
SEKO – Ann-Charlotte Aittamaa,
Försvarsförbundet - Per Eriksson,
SACO – Jan B Johansson.

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-17. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Chef samt ställföreträdare till stab och trosspluton - Anundsjö kompani

Ansök    Aug 31    Försvarsmakten    Specialistofficer
Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag. Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår har verksamhet på två orter och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Här råder nybyggaranda och tjänsten kommer att kräva att du är lösningsfokuserad och har en räv bakom örat.  Det fin... Visa mer
Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag. Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår har verksamhet på två orter och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Här råder nybyggaranda och tjänsten kommer att kräva att du är lösningsfokuserad och har en räv bakom örat.  Det finns goda möjligheter till utveckling i takt med att förbandet växer.

Du får även tid för regelbunden fysisk träning på arbetstid.

Arbetsbeskrivning
Du är placerad vid Anundsjö kompani i Sollefteå. Som plutonchef/stf leder du grundutbildningen av värnpliktiga. Du är direkt underställd kompanichefen.

Vi söker dig som vill vara med och bygga upp vår stab och trosspluton. Antingen har du tidigare erfarenhet av liknande tjänst eller så är du sugen på att pröva på något nytt och bredda din kompetens. Befattningen kan innebära utbildning på annan ort men din arbetsort kommer att vara i Sollefteå.

Kvalifikationer
För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.

Yrkesofficer, OR 6B/OR 7 alt OF 1/OF 2
Körkort B

Meriterande
Tidigare tjänstgjort vid logistikförband
Tidigare tjänstgjort vid manöverförband
Tidigare erfarenhet i liknande befattning
Förarbevis på bandvagn, lastbil och minibuss
Instruktörskompetens
- Bandvagn 206/208/309/410.
- Fordonsinstruktör.

- SUSA/FUSA.

- Understödsvapen Ksp/grg/Rb.

- SERE.

- Sjukvård/CLS/TOS.

- Pistol.

- Skyddsvakt.

- Drivmedel.

- Närkamp.

- Eldledningstjänst.

- Samband/ledningssystem.

Personliga egenskaper
Är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
Har god ledarskapsförmåga
Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
Har ett högt säkerhetsmedvetande
Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men kan genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 
I ansökan ska följande handlingar bifogas:
CV
Personligt brev
Officersexamen/anställningsbevis
Referenser
Eventuella löneanspråk
 
Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som yrkesofficer och innebär krigsplacering.

En anställning i Försvarsmakten innebär skyldighet att tjänstgöra i internationell tjänst.

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Provanställning sex månader tillämpas normalt.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Arbetsort: Sollefteå

 

 
Frågor angående befattningen besvaras av:

 Fj Patrik Eriksson, 072-557 33 37

Fackliga företrädare:

Följande kontaktpersoner kan nås via Försvarsmaktens växel – 08-788 75 00

OF I 21 – Fredrik Markgren


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-09-15.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Kvartermästare till Anundsjö kompani

Ansök    Okt 6    Försvarsmakten    Specialistofficer
Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag. Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår har verksamhet på två orter och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Här råder nybyggaranda och tjänsten kommer att kräva att du är lösningsfokuserad och har en räv bakom örat.  Det fin... Visa mer
Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag. Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår har verksamhet på två orter och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Här råder nybyggaranda och tjänsten kommer att kräva att du är lösningsfokuserad och har en räv bakom örat.  Det finns goda möjligheter till utveckling i takt med att förbandet växer.

Du får även tid för regelbunden fysisk träning på arbetstid.

Arbetsbeskrivning

Du är placerad vid Anundsjö kompani i Sollefteå. Som kvartermästare leder du underhållstjänsten vid kompaniet samt ansvarar för behovssättning av förnödenheter och materiel. I dina arbetsuppgifter ingår härutöver att delta i utbildningen av värnpliktiga samt planera och leda vissa skeden. Allt beroende på dina kompetenser. Du är direkt underställd kompanichefen men funktionsleds till del av bataljonskvartermästaren.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla förbandet samt bidra till att uppnå goda utbildningsresultat. Antingen har du tidigare erfarenhet av liknande tjänst eller så är du sugen på att pröva på något nytt och bredda din kompetens.

Kvalifikationer

För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.


• Yrkesofficer, OR 6/OR 7 alt OF 1/OF 2
• Körkort B


Meriterande


• Tidigare tjänstgjort vid logistikförband
• Tidigare tjänstgjort vid manöverförband
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning
• Förarbevis på bandvagn, lastbil och minibuss
• Instruktörskompetens:
- Bandvagn 206/208/309/410

- Fordonsinstruktör

- SUSA/FUSA

- Understödsvapen Ksp/grg/rb 56/57

- SERE

- Sjukvård

- Pistol

- Skyddsvakt

- Drivmedel

- Vatten

- Ammunition

- Förplägnadstjänst

- Närkamp

- Eldledningstjänst

- Samband/ledningssystem

Till dina personliga egenskaper hör att du:


• Är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Har god ledarskapsförmåga
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men kan genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Bifoga till ansökan:


• CV
• Personligt brev
• Officersexamen/anställningsbevis
• Referenser
• Eventuella löneanspråk

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som yrkesofficer och innebär krigsplacering.

En anställning i Försvarsmakten innebär skyldighet att tjänstgöra i internationell tjänst.

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Provanställning sex månader.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Arbetsort: Sollefteå

Frågor angående befattningen besvaras av: major Pär Svensson 070-294 24 23

Fackliga företrädare:

Följande kontaktpersoner kan nås via Försvarsmaktens växel – 08-788 75 00


• OF I 21 – Fredrik Markgren

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-10-31.

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Planeringsofficer

Ansök    Sep 1    Försvarsmakten    Officer
Befattningen erbjuder I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Du får arbeta med personal både lokalt i Sollefteå-Öst... Visa mer
Befattningen erbjuder
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet.
Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Du får arbeta med personal både lokalt i Sollefteå-Östersund men även gentemot andra förband i Sverige och Högkvarteret. Det finns goda möjligheter till utveckling i takt med att förbandet  växer.


Du får även tid för fysisk träning tre timmar i veckan på arbetstid.

Om enheten
Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet har verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och har bland annat ansvar för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Du kommer att vara en del av planeringsavdelningen och kommer att få bidra med din del i att bygga upp planverken och strukturen för planeringsprocessen vid I21. Du förväntas utgöra ställföreträdare till planeringschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara Sollefteå.
Som planeringsofficer deltar du i planering av regementets verksamhet under planeringschefen. Du kommer bland annat att leda och stödja planering i den årliga Verksamhetsuppdragsprocessen (VU), krigsplanläggning och mobilisering. Utöver det kommer du att krigsplaceras och ingå i krigsorganisationen vid I 21.
Arbetet innebär självständigt arbete, att leda arbetsgrupper samt stödja andra genom att ingå i arbetsgrupper under annan ledning. Det innebär även återkommande resor inom Sverige och att delta i övningar främst inom Sverige, men kan även förekomma utlandsresor/-övningar.

Kvalifikationer


• Genomförd officersexamen – lägst grad- Major
• B-körkort
• Har en gedigen militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar

Meriterande


• Bakgrund vid jägar-/skytte- eller mekaniserat skytteförband
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning från bataljon/regementsstab
• God kännedom om VU-processen inom armén och Försvarsmakten
• God kännedom om planeringsprocessen enligt COPD

Personliga egenskaper
Du är en stark individ med hög integritet, social kompetens och fingertoppskänsla. Rollen kräver att du har ett högt säkerhetsmedvetande, harr förmåga att arbeta självständigt och förmåga att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja. Som person är du flexibel och beredd att arbeta under tillfälliga förhållanden. För att lyckas i rollen krävs att du en föregångsperson och äger en god samarbetsförmåga. Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare anställning, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas
Arbetsort: Sollefteå
Tillträdesdatum: Tillträde och lön enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Planeringschef - Paul Sandin, 073-83 09155

Information om rekryteringsprocessen
HR-chef - Helén Almroth, 070-569 69 83

Fackliga företrädare
OF Bothnia – [email protected]

OF – Patrik Eriksson, 072-557 33 37

SEKO – Martin sivertsson, 070-629 06 51

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-09-19. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning, samt Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar, eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten och eventuella intyg om genomförd internationell tjänst.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Utbildningsbefäl till stab och trosspluton vid Anundsjö kompani

Ansök    Aug 31    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag. Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår har verksamhet på två orter och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Här råder nybyggaranda och tjänsten kommer att kräva att du är lösningsfokuserad och har en räv bakom örat.  Det fin... Visa mer
Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag. Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår har verksamhet på två orter och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Här råder nybyggaranda och tjänsten kommer att kräva att du är lösningsfokuserad och har en räv bakom örat.  Det finns goda möjligheter till utveckling i takt med att förbandet växer.

Du får även tid för regelbunden fysisk träning på arbetstid.

Arbetsbeskrivning
Du är placerad vid Anundsjö kompani i Sollefteå. Som utbildningsbefäl genomför du grundutbildningen av värnpliktiga. 

Vi söker dig som vill vara med och bygga upp vår stab och trosspluton. Antingen har du tidigare erfarenhet av liknande tjänst eller så är du sugen på att pröva på något nytt och bredda din kompetens. Befattningen kan innebära utbildning på annan ort men din arbetsort kommer att vara i Sollefteå.

KRAV
Kvalifikationer
För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.


• Yrkesofficer, OR 6B/OR 7 alt OF 1/OF 2
• Körkort B

Till dina personliga egenskaper hör att du:


• Är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Har god ledarskapsförmåga
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men kan genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen.

MERITERANDE


• Tidigare tjänstgjort vid logistikförband
• Tidigare tjänstgjort vid manöverförband.
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning.
• Förarbevis på bandvagn, lastbil och minibuss.
• Instruktörskompetens

• Bandvagn 206/208/309/410
• Fordonsinstruktör
• SUSA/FUSA
• Understödsvapen Ksp/grg/Rb
• SERE
• Sjukvård/CLS/TOS
• Pistol
• Skyddsvakt
• Drivmedel
• Närkamp
• Eldledningstjänst
• Samband/ledningssystemI ansökan ska följande handlingar bifogas:


• CV
• Personligt brev
• Officersexamen/anställningsbevis

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som yrkesofficer och innebär krigsplacering.

En anställning i Försvarsmakten innebär skyldighet att tjänstgöra i internationell tjänst.

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Provanställning 6 månader.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Arbetsort: Sollefteå

Frågor angående befattningen besvaras av:

Fj Patrik Eriksson, 072-557 33 37

Fackliga företrädare:

Följande kontaktpersoner kan nås via Försvarsmaktens växel – 08-788 75 00

OF I 21 – Fredrik Markgren

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-20.

 

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Utbildningsbefäl

Ansök    Jul 1    Försvarsmakten    Specialistofficer
Västernorrlands regemente söker utbildningsbefäl till skyttepluton vid Anundsjö kompani   Om förbandet Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag för att specifikt möjliggöra arméns tillväxt. Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår har verksamhet på två orter och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Din arbetsplats kommer att vara Anundsjö kompani vid grundutbildningsbataljon... Visa mer
Västernorrlands regemente söker utbildningsbefäl till skyttepluton vid Anundsjö kompani
 
Om förbandet
Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag för att specifikt möjliggöra arméns tillväxt. Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår har verksamhet på två orter och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Din arbetsplats kommer att vara Anundsjö kompani vid grundutbildningsbataljonen i Sollefteå.

Om dig
Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del av något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att pröva nytt om så önskas, inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att få goda möjligheter att utvecklas i takt med att förbandet växer och du kommer att utmanas.

Vid vårt förband är det centrala vilken kompetens du innehar samt att du anstränger dig till det yttersta i lösandet av kompaniets uppgift, att förbereda bygdens ungdom för kriget, detta med tanke på att förbandet befinner sig i en etableringsfas och mycket av det stöd som finns på plats i storgarnisonerna här saknas. En 01:a inom rikets gränser där vi bryter ny mark utan något som sitter i väggarna.

Välkommen till Norrlands enda infanteriregemente.

Arbetsbeskrivning
Befattningens huvudsakliga uppgift är att planera och genomföra utbildning av värnpliktiga under grundutbildning. Du ansvarar för att själv planera, förbereda och genomföra de utbildningspass och de övningar som du blir tilldelad. Beroende på erfarenhetsnivå kan du komma att ges ansvar för planering och genomförande av projekt såsom vapenskolor, utbildningslinjer och skeden.
Tjänsten kan innefatta både att gå i befattning samt att agera förbands/specialinstruktör.
Tjänsteresor samt oregelbundna arbetstider kan förekomma.

Kvalifikationer
För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.

Yrkesofficer OR 6/OF 1
Körkort B

Meriterande
Militär bakgrund vid skytte eller mekskytteförband
Tidigare erfarenhet av liknande befattning
Förarbevis på bandvagn, tung terrängbil,lastbil samt minibuss.
Instruktörskompetens
- Bandvagn 206/208/309/410
- Fordonsinstruktör

- SUSA/FUSA

- Understödsvapen Ksp/Grg/Rb 57

- SERE

- Sjukvård/TOS/CLS

- Pistol

- Grk

- Skyddsvakt

- Närkamp

- Eldledning

- Närkamp

- Skyddsvakt

- RPAS

- Rb 55/56

 

Till dina personliga egenskaper hör att du;


Är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
Har ett högt säkerhetsmedvetande
Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
Besitter hög integritet..
Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I ansökan ska följande handlingar bifogas:
CV
Personligt brev
Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar
Referenser
Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst
Eventuella löneanspråk
 
Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning (som yrkesofficer) och innebär krigsplacering.

En anställning i Försvarsmakten innebär skyldighet att tjänstgöra i internationell tjänst.

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Provanställning sex månader. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

 

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

 

Arbetsort: Sollefteå

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse


Frågor angående befattningen besvaras av:

 Fj Patrik Eriksson, 072-557 33 37

Fackliga företrädare:

Följande kontaktpersoner kan nås via Försvarsmaktens växel – 08-788 75 00

OF I 21 – Mikael Jonsson


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Chef till granatkastarpluton vid Anundsjö kompani

Ansök    Jul 1    Försvarsmakten    Specialistofficer
Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag. Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår har verksamhet på två orter och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Här råder nybyggaranda och tjänsten kommer att kräva att du är lösningsfokuserad och har en räv bakom örat.  Det fin... Visa mer
Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag. Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår har verksamhet på två orter och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Här råder nybyggaranda och tjänsten kommer att kräva att du är lösningsfokuserad och har en räv bakom örat.  Det finns goda möjligheter till utveckling i takt med att förbandet växer.

Du får även tid för regelbunden fysisk träning på arbetstid.

Arbetsbeskrivning
Du är placerad vid Anundsjö kompani i Sollefteå. Som plutonchef leder du grundutbildningen av värnpliktiga. Du är direkt underställd kompanichefen.

Vi söker dig som vill vara med och återuppbygga funktionen indirekt eld vid I 21. Antingen har du tidigare erfarenhet av granatkastar/eldledningstjänst eller så är du sugen på att pröva på något nytt och bredda din kompetens. Befattningen kan innebära utbildning på annan ort men din arbetsort kommer att vara i Sollefteå.

Kvalifikationer
För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.

Yrkesofficer, OR 6B/OR 7 alt OF 1/OF 2
Körkort B

Meriterande
Tidigare tjänstgjort vid skjutande förband.
Tidigare tjänstgjort vid manöverförband.
Tidigare erfarenhet i liknande befattning.
Förarbevis på bandvagn, lastbil och minibuss.


Instruktörskompetens:
- Bandvagn 206/208/309/410.
- Fordonsinstruktör.

- SUSA/FUSA.

- Understödsvapen Ksp/grg/Rb.

- SERE.

- Sjukvård/CLS/TOS.

- Pistol.

- Skyddsvakt.

- 81/120mm granatkastare.

- Närkamp.

- Eldledningstjänst.

- Skjutledare indirekt eld.


Till dina personliga egenskaper hör att du:
Är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
Har god ledarskapsförmåga
Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
Har ett högt säkerhetsmedvetande
Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker
 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 
I ansökan ska följande handlingar bifogas:
CV
Personligt brev
Officersexamen/anställningsbevis
Referenser
Eventuella löneanspråk
 
Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som yrkesofficer och innebär krigsplacering.

En anställning i Försvarsmakten innebär skyldighet att tjänstgöra i internationell tjänst.

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Provanställning sex månader.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.


Arbetsort: Sollefteå

Frågor angående befattningen besvaras av:
 
Fj Patrik Eriksson, 072-557 33 37, [email protected]

Fj Fredrik Nyberg: 070-240 92 47, [email protected]

Fackliga företrädare:

Följande kontaktpersoner kan nås via Försvarsmaktens växel – 08-788 75 00

OF I 21 – Mikael Jonsson


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Teknisk chef till utbildningsbataljonen

Ansök    Jun 30    Försvarsmakten    Officer
Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår söker teknisk chef till utbildningsbataljonen i Sollefteå Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebatal... Visa mer
Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår söker teknisk chef till utbildningsbataljonen i Sollefteå

Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa  teknisk personal till I 21.

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden.

Om detta låter som en spännande utmaning är du välkommen att skicka in din ansökan till oss senast 20220801.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker en teknisk chef till utbildningsbataljonen i Sollefteå. Du kommer att tjänstgöra vid staben med huvudsaklig uppgift att stödja bataljonchefen med underhålls- och  teknisk tjänst. Du kommer att krigsplaceras vid I 21.

För att kunna söka krävs det att du har eller tidigare har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.

KRAV

Kvalifikationer


• Officersexamen.
• Officer i Teknisk Tjänst, nivå OF2/OR7.
• Kunskaper i system LIFT och PRIO, personal- och logistikmoduler.
• Körkort B.

Personliga egenskaper
• Är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna.
• Har ett högt säkerhetsmedvetande.
• Är flexibel och beredd att arbeta under tillfälliga förhållanden.
• Är en föregångsperson och äger en god samarbetsförmåga.
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet.
• Har fåmåga att arbeta självständigt och förmåga att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja.
• Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen

MERITERANDE
• Förarbevis på bandvagn, buss och lastbil.
• Körkort C/CE.
• Kunskaper i materialanskaffningsprocessen.
• Elsäkerhetsutbildning.

Övrigt:
Tillsvidareanställning (som yrkesofficer) och innebär krigsplacering.
Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.
Provanställning 6 månader.
Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.
Arbetsort: Sollefteå.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Enheten består till stor del av män och eftersom vi eftersträvar en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande.

Frågor angående befattningen besvaras av:
Tomas Persson, Logistikchef, tfn. 073-852 44 70.    

Frågor angående rekryteringsprocessen besvaras av:
Helén Almroth, HR-chef, tfn. 0730-824 728.

Fackliga företrädare:
OF Patrik Andersson, tfn. 072-557 33 37,
OF Bothnia: [email protected] ,
SEKO: Martin Sivertsson, tfn. 070-629 06 51. 

I ansökan ska följande handlingar bifogas:
• CV.
• Ansökningsbrev.
• Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar.
• Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten.
• Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst.

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-01. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Utbildningsbefäl till granatkastarpluton vid Anundsjö kompani

Ansök    Jul 1    Försvarsmakten    Specialistofficer
Om förbandet Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag. Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår har verksamhet på två orter och ansvarar bland annat för att utbilda två skyttebataljoner och en militärbas. Din arbetsplats kommer att vara Anundsjö kompani vid grundutbildningsbataljonen i Sollefteå. Om dig Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del av något större. Vi kommer att erbjuda di... Visa mer
Om förbandet
Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag. Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår har verksamhet på två orter och ansvarar bland annat för att utbilda två skyttebataljoner och en militärbas.

Din arbetsplats kommer att vara Anundsjö kompani vid grundutbildningsbataljonen i Sollefteå.

Om dig
Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del av något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att pröva nytt om så önskas, inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att få goda möjligheter att utvecklas i takt med att förbandet växer och du kommer att utmanas.

Du vill vara med och återuppbygga funktionen indirekt eld vid I 21. Antingen har du tidigare erfarenhet av granatkastar/eldledningstjänst eller så är du sugen på att pröva på något nytt och bredda din kompetens. Befattningen kan initialt innebära utbildning/växeltjänstgöring på annan ort men din arbetsort kommer att vara i Sollefteå.

Välkommen till Norrlands enda infanteriregemente.

Arbetsbeskrivning
Befattningens huvudsakliga uppgift är att planera och genomföra utbildning av värnpliktiga under grundutbildning. Du ansvarar för att själv planera, förbereda och genomföra de utbildningspass och de övningar som du blir tilldelad. Beroende på erfarenhetsnivå kan du komma att ges ansvar för planering och genomförande av projekt såsom vapenskolor, utbildningslinjer och skeden.
Tjänsten kan innefatta både att gå i befattning samt att agera förbands/specialinstruktör.

Tjänsteresor samt oregelbundna arbetstider kan förekomma.

 
Kvalifikationer
För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.

Yrkesofficer OR 6/OF 1.
Körkort B

Meriterande
Militär bakgrund inom indirekt eld.
Tidigare erfarenhet av liknande befattning.
Förarbevis på bandvagn, tung terrängbil,lastbil samt minibuss.


Instruktörskompetens:
- Bandvagn 206/208/309/410
- Fordonsinstruktör

- SUSA/FUSA

- Understödsvapen Ksp/Grg/Rb 57

- SERE

- Sjukvård/TOS/CLS

- Pistol

- 81/120mm granatkastare

- Skyddsvakt

- Närkamp

- Eldledning

- Närkamp

- Skyddsvakt

- RPAS

- Rb 55/56

- Skjutledare indirekt eld

 

Till dina personliga egenskaper hör att du:
Är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
Har ett högt säkerhetsmedvetande
Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
Besitter hög integritet
Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker.
 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 
I ansökan ska följande handlingar bifogas:
CV
Personligt brev
Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar
Referenser
Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst
Eventuella löneanspråk
 
Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning (som yrkesofficer) och innebär krigsplacering.

En anställning i Försvarsmakten innebär skyldighet att tjänstgöra i internationell tjänst.

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Provanställning sex månader. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Arbetsort: Sollefteå

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse


Frågor angående befattningen besvaras av:

Fj Patrik Eriksson, 072-557 33 37, [email protected]

Fj Fredrik Nyberg: 070-240 92 47, [email protected]
 

Fackliga företrädare:

Följande kontaktpersoner kan nås via Försvarsmaktens växel – 08-788 75 00

OF I 21 – Mikael Jonsson


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Närskyddssoldater (GSS/K) till Västernorrlands regemente, Sollefteå

Ansök    Jun 29    Försvarsmakten    Soldat/Sjöman
Västernorrlands regemente är under konstant utveckling och nu söker vi personal till vad som på sikt skall utvecklas till närskyddsplutonen i Sollefteå garnison. Arbetsbeskrivning Inledningsvis kan din kompetens komma att användas till att lösa uppgifter som syftar till att stödja grundutbildningen av värnpliktiga vid Anundsjö kompani men på sikt kommer du att ingå i närskyddsplutonen vars huvuduppgift är att lösa bevakningsuppgifter inom garnisonen.  På... Visa mer
Västernorrlands regemente är under konstant utveckling och nu söker vi personal till vad som på sikt skall utvecklas till närskyddsplutonen i Sollefteå garnison.

Arbetsbeskrivning
Inledningsvis kan din kompetens komma att användas till att lösa uppgifter som syftar till att stödja grundutbildningen av värnpliktiga vid Anundsjö kompani men på sikt kommer du att ingå i närskyddsplutonen vars huvuduppgift är att lösa bevakningsuppgifter inom garnisonen. 

På grund av ovanstående kan även arbetstiderna komma att ändras från att huvudsakligen omfatta dagtid med inslag av kvällar och helger till mer koncentrerad form.

Kvalifikationer


• Genomfört militär grundutbildning med godkänt betyg
• Militär skyddsvakt
• Körkort B 

Meriterande


• Bakgrund vid skytteförband
• Gruppchefsutbildad
• Tidigare erfarenhet av liknande befattning
• Förarbevis på bandvagn, lastbil, minibuss samt tung personterrängbil.
• Insatschefsutbildad
• Tjänstgjort som kulspruteskytt/skarpskytt/grgservis alt bandvagns eller fordonsförare.
• RAKEL-operatör
• Närkampsinstruktör
• Skyddsvaktsinstruktör
• SYSOP/T
• Militärpolisutbildad

Till dina personliga egenskaper hör att du:


• Är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen.

Till ansökan ska följande handlingar bifogas:


• CV
• Personligt brev
• Värnpliktsbetyg/anställningsbevis för militära befattningar
• Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
• Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst

Övrigt
Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Anställningsform: Heltid

Anställning enligt Försvarsmaktens avtal för kontinuerligt tjänstgörande gruppchefer, soldater och sjömän. Provanställning 6 månader.

Arbetsort: Sollefteå

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Frågor angående befattningen besvaras av:
Fj Patrik Eriksson, 072-557 33 37, [email protected]

Fackliga företrädare
Följande kontaktpersoner kan nås via Försvarsmaktens växel – 08-788 75 00


• OF I 21 – Fredrik Markgren

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Chef Utbildningsstödsavdelningen vid Västernorrlands regemente

Ansök    Apr 27    Försvarsmakten    Officer
Är du intresserad av ett omväxlande arbete med stor bredd i såväl verksamhets- som kompetensområden? Då har vi en plats för dig som chef för Utbildningsstödsavdelningen (I 21/Utbstödavd) vid Västernorrlands regemente med Jämtlands Fältjägarkår, I 21. Regementet återetablerades den 16 januari 2022 och kommer inledningsvis att verka från tillfälliga grupperingar i Sollefteå och Östersund, för att i senare delen av 20-talet flytta till nya regementsområden på... Visa mer
Är du intresserad av ett omväxlande arbete med stor bredd i såväl verksamhets- som kompetensområden? Då har vi en plats för dig som chef för Utbildningsstödsavdelningen (I 21/Utbstödavd) vid Västernorrlands regemente med Jämtlands Fältjägarkår, I 21. Regementet återetablerades den 16 januari 2022 och kommer inledningsvis att verka från tillfälliga grupperingar i Sollefteå och Östersund, för att i senare delen av 20-talet flytta till nya regementsområden på respektive verksamhetsställe.

Avdelningen kommer under din ledning att utvecklas till I 21 Garnisonsstödsenhet (I 21/GarnsE) inför att C I 21 tar garnisonchefsansvar i Nedre Norrland (Sollefteå, Östersund, Härnösand). I 21/Utbstödavd har till uppgift att stödja FM etablering av I 21 i Sollefteå/Östersund och kommer för dessa uppgifter utveckla resurser för I 21/GarnsE, organiserade enligt följande:


• En Ledningsavdelning i Sollefteå som leder garnisonsstödet för FM verksamhet i Nedre Norrland.
• En Kundmottagning i Sollefteå/Östersund som bl.a. ansvarar för bokning och utlåning av utbildningslokaler och utbildningsanordningar, utfärdande av passerbevis och Id-kort, administration av inpasseringssystem, fördelning av motorvärmare, m.m.
• En Övnings- och skjutfältsavdelning som ansvarar för driften av våra 5 skjutfält, m.m. inom Västernorrlands - och Jämtlands län.
• En Mark- och Miljöavdelning som stödjer C I 21 i rollen som CMA bl.a. genom att ansvara för yttre miljö, miljötillstånd, stöd vid övningsplanering och genomförande av övningar utanför skjutfält, delegerat ansvar för BVKF, Elsäkerhet och Brandskydd.
• En Idrotts- och friskvårdsavdelning som inom sitt område ansvarar för utbildning och utbildningsanordningar inom friskvård och fysisk träning, arrangemang och genomförande av tävlingar, m.m.
• En Simulatoravdelning som stödjer med utbildning på, samt tillhandahållande och underhåll av simulatormateriel.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:


• Leder verksamheten vid I 21/Utbstödavd samt utvecklar I 21/GarnsE.
• Ansvarar under I 19/GarnsE för dialoger/skjutfältsutvecklingsmöten med brukarna av övnings- och skjutfält i Sollefteå, Östersund och Härnösand.
• Ansvarar för I 21/Utbstödavd kontakter med externa myndigheter/organisationer såsom Länsstyrelser, Samebyar, Skogsbolag, privata markägare, m.fl.
• Leder personaltjänsten vid I 21/Utbstödavd.
• Ansvarar för I 21/Utbstödavd periodiska rapportering.
• Företräder I 21/Utbstödavd vid planering och möten på OrgE nivå.
• Deltar i övningar och olika typer av insatser.

KRAV

För en fullständig annons, vänligen klicka på länken nedan:

Chef Utbildningsstödsavdelningen vid Västernorrlands regemente - Försvarsmakten (forsvarsmakten.se)

Övrigt:

Arbetsorten är Sollefteå men befattningen innebär också resor i tjänsten i Nedre Norrland, samt i viss omfattning arbete på andra orter som exempelvis Boden och Enköping. Anställningsformen är tillsvidare på heltid och provanställning kommer att tillämpas. Tillträde 2022-08-01 eller enligt överenskommelse.

 Upplysningar om befattningen/rekryteringsprocessen:

Frågor om befattningen kan ställas till Stabschef I 21, Urban Häggström, 070-288 07 56

Frågor om rekryteringsprocessen kan ställas till HR chef I 21, Helén Almroth, 070-569 69 83.

Fackliga representanter – Nås via FM växel 0921-34 80 00

Officersförbundet, Per Davidsson

Försvarsförbundet, Annelie Forshage

SEKO-F, Ann-Charlotte Aittamaa

Ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.

 

Vi ser framemot din ansökan!


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Instruktörer (GSS/K) sökes till I 21

Ansök    Maj 6    Försvarsmakten    Soldat/Sjöman
Arbetsbeskrivning Du skall ingå i ett plutonslag som bedriver utbildning av värnpliktiga vid Västernorrlands Regemente I21 i Sollefteå. Arbetsuppgifterna är i huvudsak i grupp samt självständigt planera-genomföra-utvärdera övningar från soldatnivå till plutonsnivå. Du skall vara beredd att under pluton – kompaniövningar gå i befattning vid kompaniet. I huvudsak bedrivs utbildningen vid regementets två orter i Sollefteå och Östersund. Tjänsten innebär til... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Du skall ingå i ett plutonslag som bedriver utbildning av värnpliktiga vid Västernorrlands Regemente I21 i Sollefteå.

Arbetsuppgifterna är i huvudsak i grupp samt självständigt planera-genomföra-utvärdera övningar från soldatnivå till plutonsnivå. Du skall vara beredd att under pluton – kompaniövningar gå i befattning vid kompaniet. I huvudsak bedrivs utbildningen vid regementets två orter i Sollefteå och Östersund. Tjänsten innebär till del helg och kvällstjänstgöring. Du skall vara beredd att stödja övriga delar vid kompaniet i Sollefteå. Tjänsten är till del fysiskt krävande under vissa perioder av utbildningen.

KRAV

Kvalifikationer


• Genomfört militär grundutbildning med godkänt betyg
• Körkort B

Till dina personliga egenskaper hör att du:


• Är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker
• Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen

Meriterande


• Bakgrund vid skytte- eller mek-skytteförband
• Gruppchefsutbildad
• Tidigare erfarenhet av liknande befattning
• Förarbevis på bandvagn, lastbil och minibuss

I ansökan ska följande handlingar bifogas:


• CV
• Personligt brev
• Värnpliktsbetyg/anställningsbevis för militära befattningar
• Referenser
• Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
• Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst
• Eventuella löneanspråk

Övrigt


• Rekrytering kommer att ske löpande.
• Anställningsform: Heltid
• Anställning enligt FM avtal för kontinuerligt tjänstgörande gruppchefer, soldater och sjömän.
• Arbetsort: Sollefteå
• Tillträdesdatum: Snarast, enligt överenskommelse.

Frågor angående befattningen besvaras av:
Fj. Fredrik Markgren 076-1281917, [email protected].

Fackliga företrädare:
OF Bothnia – Patrik Eriksson
Följande kontaktpersoner kan nås via Försvarsmaktens växel – 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 31/5

 

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Teknisk chef till Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår

Ansök    Jun 2    Försvarsmakten    Officer
Du som är intresserad ska vara flexibel, se lösningar i stället för problem och vilja vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och under tillfälliga förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara Sollefteå. Om dett... Visa mer
Du som är intresserad ska vara flexibel, se lösningar i stället för problem och vilja vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och under tillfälliga förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara Sollefteå.

Om detta låter som en spännande utmaning är du välkommen att skicka in din ansökan till oss senast 2022-08-01

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Logistikavdelningen tillhör regementsstaben, och avdelningens uppgifter är bland annat, att under stabschef inrikta och leda logistiken inom garnisonen och regementet. Avdelningen ansvarar för funktionen teknisk tjänst och förnödenhetsförsörjning, upprättar och följer upp verksamhetsöverenskommelser, svarar upp för logistik funktionen i staben, leder inventering samt materiel- och ammunitionsbeställningsprocessen inom regementet.

Vid avdelning arbetar såväl militär- som civilpersonal. Avdelningen är verksam inom både planeringsprocessen som i genomförande processen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer främst att vara inom teknisk tjänst. Du kommer att bl.a. ansvara för funktionen teknisk tjänst vid I 21, upprätta systemsäkerhetsplan, ställa uppgifter och funktionsmålsättningar till DUC avseende teknisk tjänst samt stödja infraprocessen med behovsunderlag för garage, utbildningsgarage, vård-, spol- och smörjhallar.

Kvalifikationer


• Officersexamen, OR8/OF 3
• Officer i teknisk tjänst
• B-körkort
• Goda kunskaper i system LIFT, PRIO 5/6 och VIDAR

Till dina personliga egenskaper hör att du


• Är en stark individ med hög integritet, social kompetens och fingertoppskänsla.
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under tillfälliga förhållanden
• Har en gedigen militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Är en föregångsperson och äger en god samarbetsförmåga
• Har förmåga att arbeta självständigt och förmåga att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs
• Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen

Meriterande


• Erfarenhet från liknande tjänst
• Erfarenhet av tjänstgöring i högre stab
• Logistikutbildad
• Körkort/förarbevis i FM (lastbil, buss, bandvagn)
• Kunskap i materielanskaffningsprocessen
• El-säkerhetsutbildning

 Till ansökan ska följande handlingar bifogas:


• CV
• Personligt brev
• Officersexamen för militära befattningar
• Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
• Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst
• Eventuella löneanspråk

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning (som yrkesofficer).

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten. Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Provanställning 6 månader.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Arbetsort: Sollefteå

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Frågor angående befattningen besvaras av:
Tomas Persson, 073-852 44 70     Chef G 4

Frågor angående rekryteringsprocessen besvaras av:
Helén Almroth, HR-chef  0730-824 728

Fackliga företrädare:

OF Patrik Andersson 072-557 33 37

OF Bothnia:, [email protected]

SEKO: Martin Sivertsson, 070-629 06 51 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-01

 

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Plutonchef och stf plutonchef stab- och trosspluton

Ansök    Apr 4    Försvarsmakten    Officer
Befattningen erbjuder Vi erbjuder dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet även att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara Östersund. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och a... Visa mer
Befattningen erbjuder

Vi erbjuder dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet även att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara Östersund. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Du får arbeta med personal både lokalt i Östersund - Sollefteå men även gentemot andra förband i Sverige och Högkvarteret. Det finns goda möjligheter till utveckling i takt med att förbandet växer.

Du får även tid för regelbunden fysisk träning på arbetstid.

Om enheten

Du kommer att vara med från början då stab- och trosskompaniet ska utvecklas i Östersund. Du har en viktig funktion för nyetableringen av I21 i Östersund och kommer att arbeta i nära samarbete med övriga funktioner i Östersund och Sollefteå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Befattningens huvudsakliga uppgift är att planera och genomföra utbildning för rekryter vid deras grundutbildning. Plutonchefen för stab och tross ansvarar för plutonens personal och verksamhet och stödjer andra delar inom kompaniet. Som plutonchef deltar du i förbandets övnings- och insatsverksamhet.


• Kvalifikationer
För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten
• Officersexamen, OF1
• Körkort B
• Att du har dokumenterat god vana av arbete som instruktör på kompani och/eller plutonsnivå, t.ex. granatkastar- och/eller sjukvårdsinstruktör

Meriterande:


• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
• Militära förarbevis
• Utbildning i teknisk tjänst, utbildning i försörjning, utbildning i ledningssystem, eldledning av indirekt eld.

Personliga egenskaper: · Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga, du sätter gruppens resultat före dina egna. Du visar respekt för din omgivning, är prestigelös och välkomnar olikhet. Du har ett högt säkerhetsmedvetande, är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden. Du har gott omdöme och förmåga att fatta egna beslut.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och dina ledar- och chefsegenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform:  Tillsvidareanställning, provanställning kommer att tillämpas
Sysselsättningsgrad:  Heltid
Arbetsort: Östersund
Tillträdesdatum: Så snart som möjligt enlig ök.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Utbildningskompanichef Martin Öhagen, 070-662 63 52

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-chef Helén Almroth, 070-569 69 83


Följande kontaktpersoner kan nås via Försvarsmaktens växel – 08-788 75 00


• OF Bothnia – Per Davidsson
• SEKO – Ann-Charlotte Aittamaa
• Försvarsförbundet - Per Eriksson


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 24 april, 2022.  I ansökan ska följande handlingar bifogas: CV, personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning, referenser, Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar, eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten, eventuella löneanspråk.

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Stabsofficer till Västernorrlands regemente Sollefteå

Ansök    Apr 8    Försvarsmakten    Specialistofficer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del... Visa mer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara Sollefteå.


Befattningen erbjuder
Befattningens huvudsakliga uppgift är att planera och stabsbereda verksamheten vid  Regementstaben I 21 Genomförande sektion. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och ställer stora krav på flexibilitet och personligt ansvarstagande. Vi på sektionen är ansvariga för verksamheten som skall genomföras det gällande verksamhetsåret. En av dina arbetsuppifter är planering och genomförande av ledning vid kriser.

Arbetet innebär självständigt arbete, att leda arbetsgrupper samt stödja andra genom att ingå i arbetsgrupper under annan ledning. Det innebär även återkommande resor inom Sverige och att delta i övningar. Främst inom Sverige, men kan även förekomma utlandsresor/-övningar.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och operativa sinnelag. Du får arbeta med personal både lokalt i Sollefteå-Östersund men även gentemot andra förband i Sverige och Högkvarteret. Det finns goda möjligheter till utveckling i takt med att förbandet  växer.

Du får även tid för regelbunden fysisk träning på arbetstid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av Genomförandesektion och kommer att få bidra med din del i att hantera genomförandesektionens arbete vid I21. Du förväntas utgöra ställföreträdare till genomförandeschefen


Kvalifikationer


• För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten
• Officersexamen, OR7-8 Fanjunkare/Förvaltare
• Körkort BPersonliga egenskaper


• Du är en stark individ med hög integritet, social kompetens och fingertoppskänsla
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är en föregångsperson och äger en god samarbetsförmåga
• Har förmåga att arbeta självständigt och förmåga att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Meriterande


• Bakgrund vid jägar-/skytte- eller mekaniserat skytteförband
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning från bataljon/regementsstab
• God kännedom om genomförandearbetet inom armén och Försvarsmakten.
• Dokumenterad erfarenhet av krisledning
• Kunskap om office-paketets ingående program

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform:  tillsvidareanställning med eventuell provanställning
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Sollefteå
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse


För upplysningar om befattningen kontakta:
Genomförandechef (G3) Roger Pettersson, 073-4478035

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-chef Helén Almroth, 070-569 69 83

Fackliga företrädare:
Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-451000:
OF Bothnia – Per Davidsson
SEKO – Ann-Charlotte Aittamaa
Försvarsförbundet - Per Eriksson
SACO – Jan B Johansson

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-06. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Ställföreträdande Kompanichef till Västernorrlands regemente Sollefteå

Ansök    Mar 25    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Vi söker dig som ... Visa mer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du är placerad vid GU-kompaniet i Sollefteå. Som ställföreträdande kompanichef leder du grundutbildningen av värnpliktiga. Du är direkt underställd kompanichefen.

Du ansvarar för att leda ditt arbetslag och värnpliktiga. Du har såväl personal- som materielansvar och redovisar till kompanichefen. Utöver det kommer du att krigsplaceras och ingå i krigsorganisationen vid I 21.

Vi söker en ställföreträdande kompanichef för att inledningsvis planera för, utbilda gruppbefälsrekryter och därefter en skyttepluton.

Kvalifikationer
För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.
• Officersexamen, OF 2
• Körkort B

Meriterande
• Bakgrund vid skytte- eller mekskytteförband
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning
• Lokal kännedom om utbildningsanordningar och skjutfält

Personliga egenskaper
• Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Har ett gott ledarskap
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen.

I ansökan ska följande handlingar bifogas:
• CV
• Personligt brev
• Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar
• Referenser
• Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
• Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst
• Eventuella löneanspråk

Övrigt
• Anställningsform: Tillsvidare, inleds med sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten
• Sysselsättningsgrad: Heltid
• Arbetsort: Sollefteå
• Tillträdesdatum: enligt ök

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Frågor angående befattningen besvaras av:
Stabschef Urban Häggström, 070-288 07 56

Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-451000:
OF Bothnia – Per Davidsson
SEKO – Ann-Charlotte Aittamaa
Försvarsförbundet - Per Eriksson
SACO – Jan B Johansson

Välkommen med din ansökan senast 15 april 2022. 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Plutonchef

Ansök    Mar 25    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Försvarsmakten har etablerat 6 st. nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet har verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och ansvarar för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Du som är intresserad ska vara flexibel, se lösningar i stället för problem och vilja vara en del i något större. Vi kommer ... Visa mer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Försvarsmakten har etablerat 6 st. nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet har verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och ansvarar för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Du som är intresserad ska vara flexibel, se lösningar i stället för problem och vilja vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och under tillfälliga förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden), men din arbetsort kommer att vara Sollefteå.

Om detta låter som en spännande utmaning är du välkommen att skicka in din ansökan till oss!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du är placerad vid Anundsjö kompani i Sollefteå. Som plutonchef leder du grundutbildningen av rekryter. Du är direkt underställd kompanichefen.

Du ansvarar för att leda ditt arbetslag och rekryterna. Du har såväl personal- som materielansvar och redovisar till kompanichefen. Utöver det kommer du att krigsplaceras och ingå i krigsorganisationen vid I 21, lokalförsvarsskyttebataljon.

KRAV

Kvalifikationer

För att kunna söka krävs det att du har en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten och att du arbetar kontinuerligt inom Försvarsmakten idag.


• Officersexamen, OF2 / OR7.
• Körkort B.

Personliga egenskaper


• Är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna.
• Har god ledarskapsförmåga.
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet.
• Har ett högt säkerhetsmedvetande.
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden.
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar.
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja.
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs.
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.Meriterande


• Bakgrund vid skytte- eller mek-skytteförband.
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning.
• Förarbevis på bandvagn, lastbil och minibuss.
• Instruktörskompetens.
- Bandvagn 206-208/309/410.
- Fordonsinstruktör.
- SUSA/FUSA.
- Understödsvapen KSP/GRG/RB.
- SERE.
- SJUKVÅRD.
- GRK.
- Pistol.
- Närkamp.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillsvidareanställning som yrkesofficer, vilket innebär krigsplacering.
En anställning i Försvarsmakten innebär skyldighet att tjänstgöra i internationell tjänst.
Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.
Provanställning på 6 månader kan tillämpas.
Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse
Enheten består till stor del av män och eftersom vi eftersträvar en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande.

Frågor angående befattningen besvaras av:
Kompanifanjunkare Fredrik Nyberg, tfn. 073 – 679 87 85.

Fackliga företrädare:

Följande kontaktpersoner kan nås via Försvarsmaktens växel – 08-788 75 00.


• OF Bothnia – Per Davidsson.
• SEKO – Ann-Charlotte Aittamaa.
• Försvarsförbundet - Per Eriksson.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Helén Almroth, HR-chef, tfn. 070-569 69 83.

Välkommen med din ansökan senast 2022-04-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Ställföreträdande Plutonchef

Ansök    Mar 25    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Försvarsmakten har etablerat 6 st. nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet har verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och ansvarar för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Du som är intresserad ska vara flexibel, se lösningar i stället för problem och vilja vara en del i något större. Vi kommer ... Visa mer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Försvarsmakten har etablerat 6 st. nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet har verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och ansvarar för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Du som är intresserad ska vara flexibel, se lösningar i stället för problem och vilja vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och under tillfälliga förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden), men din arbetsort kommer att vara Sollefteå.

Om detta låter som en spännande utmaning är du välkommen att skicka in din ansökan till oss!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du är placerad vid Anundsjö kompani i Sollefteå. Som plutonchef leder du grundutbildningen av rekryter. Du är direkt underställd kompanichefen.

Du ansvarar för att leda ditt arbetslag och rekryterna. Du har såväl personal- som materielansvar och redovisar till kompanichefen. Utöver det kommer du att krigsplaceras och ingå i krigsorganisationen vid I 21, lokalförsvarsskyttebataljon.

KRAV

Kvalifikationer

För att kunna söka krävs det att du har en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten och att du arbetar kontinuerligt inom Försvarsmakten idag.


• Officersexamen, OF 1 / OR 6.
• Körkort B.

Personliga egenskaper


• Är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna.
• Har god ledarskapsförmåga.
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet.
• Har ett högt säkerhetsmedvetande.
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden.
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar.
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja.
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs.
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.Meriterande


• Bakgrund vid skytte- eller mek-skytteförband.
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning.
• Förarbevis på bandvagn, lastbil och minibuss.
• Instruktörskompetens.
- Bandvagn 206-208/309/410.
- Fordonsinstruktör.
- SUSA/FUSA.
- Understödsvapen KSP/GRG/RB.
- SERE.
- SJUKVÅRD.
- GRK.
- Pistol.
- Närkamp.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillsvidareanställning som yrkesofficer, vilket innebär krigsplacering.
En anställning i Försvarsmakten innebär skyldighet att tjänstgöra i internationell tjänst.
Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.
Provanställning på 6 månader kan tillämpas.
Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse
Enheten består till stor del av män och eftersom vi eftersträvar en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande.

Frågor angående befattningen besvaras av:
Kompanifanjunkare Fredrik Nyberg, tfn. 073 – 679 87 85.

Fackliga företrädare:

Följande kontaktpersoner kan nås via Försvarsmaktens växel – 08-788 75 00.


• OF Bothnia – Per Davidsson.
• SEKO – Ann-Charlotte Aittamaa.
• Försvarsförbundet - Per Eriksson.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Helén Almroth, HR-chef, tfn. 070-569 69 83.

Välkommen med din ansökan senast 2022-04-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Utbildningskompanichef sökes till till Västernorrlands regemente I21

Ansök    Mar 25    Försvarsmakten    Officer
Befattningen erbjuder Vi erbjuder dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet även att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara Sollefteå. Om enheten Du är placerad på GU-kompaniet i Sollefteå. Som kompanichef leder du grundut... Visa mer
Befattningen erbjuder
Vi erbjuder dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet även att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara Sollefteå.

Om enheten
Du är placerad på GU-kompaniet i Sollefteå. Som kompanichef leder du grundutbildningen av värnpliktiga. Du är direkt underställd chefen för  GU-bataljonen i Sollefteå. Du ansvarar för att leda ditt  arbetslag och värnpliktiga. Du har  såväl personal- som materialansvar. Utöver det kommer du att krigsplaceras och ingå i krigsorganisationen vid I21.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Du får arbeta med personal både lokalt i Sollefteå-Östersund men även gentemot andra förband i Sverige och Högkvarteret. Det finns goda möjligheter till utveckling i takt med att förbandet  växer.

Du får även tid för regelbunden fysisk träning på arbetstid.

KRAV

Kvalifikationer


• Du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten
• Officersexamen
• OF2
• Körkort B
• Kunnig i office-paketets ingående program

Personliga egenskaper
Du bu bör vara flexibel, kunna hantera flera arbetsuppgifter, samt ha en utvecklad förmåga att kommunicera, strukturera och leda andras arbete. Du är prestigelös och har en förmåga att se helheten i de problemställningar du ställs inför.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Bakgrund vid skytte- eller mekaniserat skytteförband
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning från bataljon/regementsstab
• Lokal kännedom om utbildningsanordningar och skjutfält

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform:  TSv-anställning, provanställning kommer att tillämpas
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Sollefteå
Tillträdesdatum: Så snart som möjligt enlig ök.

Upplysningar om befattningen
Stabschef, Urban Häggström 070-288 07 56.

Information om rekryteringsprocessen
HR-chef Helén Almroth, 070-569 69 83.

Facklinga företrädare
OF Bothnia – Per Davidsson
SEKO – Ann-Charlotte Aittamaa
Försvarsförbundet - Per Eriksson
Följande kontaktpersoner kan nås via Försvarsmaktens växel – 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-04-10. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Ledningssystemchef till Västernorrlands regemente

Ansök    Jul 7    Försvarsmakten    Officer
Om enheten Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Befat... Visa mer
Om enheten
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Befattningen erbjuder
Du som är intresserad ska vara flexibel, se lösningar i stället för problem och vilja vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och under tillfälliga förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara antingen Sollefteå eller Östersund. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras till I 21 då förbandet återetableras.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ledningssystemchef arbetar du som avdelningschef i Regementsstaben under Stabschefen. Du deltar som en resurs i alla inom förbandets stab förekommande arbetsuppgifter, ibland som ansvarig, även utanför ledningssystemområdet. Som ledningssystemchef leder och samordnar du ledningssystemfunktionen på ditt förband inklusive nyttjandet av FM ledningssystem/IT-system. Du leder regementets signalskyddstjänst genom signalskyddschefen på din avdelning, samt  även informationshanteringen genom IL (informationsledare)/ IMO (engelsk benämning; Information Management Officer) som också finns på din avdelning.  I rollen ingår personalansvar för underställda på ledningssystemavdelningen samt budgetansvar för avdelningens ekonomi.

Kvalifikationer


• Yrkesofficer OR 8 eller OF 2-3
• Lednings-/Sambandsutbildad officer/specialistofficer
• Erfarenhet av stabsarbete inom sambands - och ledningssystemområdet på lägst bataljonsnivå
• God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska
• B körkort

Meriterande


• Genomgången sambandskurs grunder eller motsvarande
• Goda kunskaper i systemen VIDAR, EMILIA samt PRIO
• Kunskap om FM IT-styrmodell, FM IT-process/ITIL, FM IT-tjänster och FM Teletjänster
• RAKEL-instruktörs- och/eller handläggarutbildning
• God pedagogisk förmåga/erfarenhet av att utbilda
• Genomgången grundläggande signalskyddsutbildning eller signalskyddschefsutbildning
• Vana att jobba i förekommande ledningsstödsystem, driftledning och/eller planering av ledningssystem
• God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på engelska

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen krävs det att du är en stark individ med hög integritet, social kompetens och fingertoppskänsla. Du har ett högt säkerhetsmedvetande och äger en god samarbetsförmåga. Du har förmåga att arbeta självständigt och förmåga att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja. Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, inleds med 6 månaders provanställning om du inte är anställd inom Försvarsmakten
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Sollefteå
Tillträdesdatum: 2021-10-01 eller enligt överenskommelse
Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas
Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Upplysningar om befattningen
Du är välkommen att kontakta Överstelöjtnant, Jerker Persson, projektledare vid I 19, tel: 0768-782 225, [email protected]

Fackliga företrädare
OF Bothnia – Per Davidsson
SEKO F– Ann-Charlotte Aittamaa
Försvarsförbundet - Per Eriksson
SACO- Jan B Johansson
Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00

Sista ansökningsdag
Du är välkommen med din ansökan senast 2021-08-22. Bifoga följande handlingar, CV,  personligt brev, officersexamen för militära befattningar, eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten, eventuella intyg om genomförd internationell tjänst samt eventuella löneanspråk.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Informationsledare till Västernorrlands regemente

Ansök    Jul 7    Försvarsmakten    Officer
(Engelsk benämning; Information Management Officer, IMO) Om enheten Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och v... Visa mer
(Engelsk benämning; Information Management Officer, IMO)

Om enheten
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Befattningen erbjuder
Du som är intresserad ska vara flexibel, se lösningar i stället för problem och vilja vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och under tillfälliga förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara antingen Sollefteå eller Östersund. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras till I 21 då förbandet återetableras.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Informationsledare (IL) arbetar du på ledningssystemavdelningen under C G 6/ Ledningssystemchefen. Ledningssystemavdelningen ingår i Regementsstaben som leds av Stabschefen.

Du ansvarar för regementets informationshantering i aktuella ledningsstödsystem/IT-system, detta som stöd till de i staben förekommande ledningsprocesserna. Du deltar som en resurs i alla inom förbandets stab förekommande arbetsuppgifter, ibland som ansvarig, även utanför ditt ansvarsområde. Du stödjer din chef, C G 6, i samordningen av ledningssystemfunktionen på ditt förband inklusive nyttjandet av FM Ledningssystem/IT-system.

Kvalifikationer


• Yrkesofficer OR 7 eller OF 2
• Erfarenhet av stabsarbete på lägst bataljonsnivå
• Erfarenhet av informationshantering och IT-system, inklusive hantering av sekretessbelagd information
• Goda och aktuella datakunskaper
• God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska
• B körkort

Meriterande


• Ledning-/sambandsutbildad officer/specialistofficer
• Genomförd kurs IMO eller motsvarande
• Kunskap om Försvarsmaktens system; VIDAR, PRIO, EMILIA, och ISUS
• God pedagogisk förmåga/erfarenhet av att utbilda

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen krävs det att du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna. Du visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet. Vidare har du ett högt säkerhetsmedvetande samt har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja.  Du kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, inleds med 6 månaders prövotid om du inte är anställd inom Försvarsmakten
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Sollefteå
Tillträdesdatum: 2022-07-01 eller enligt överenskommelse
Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Upplysningar om befattningen
Du är välkommen att kontakta Överstelöjtnant, Jerker Persson, projektledare vid I 19, tel: 0768-782 225, [email protected].

Fackliga representanter
OF Bothnia – Per Davidsson
SEKO F – Ann-Charlotte Aittamaa
Försvarsförbundet - Per Eriksson
SACO – Jan B Johansson
Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00

Sista ansökningsdag
Du är välkommen med din ansökan senast 2021-08-22. Bifoga följande handlingar, CV,  personligt brev, officersexamen för militära befattningar, eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten, eventuella intyg om genomförd internationell tjänst samt eventuella löneanspråk.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Planeringsofficer

Ansök    Mar 8    Försvarsmakten    Officer
Befattningen erbjuder I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Du får arbeta med personal både lokalt i Sollefteå-Öste... Visa mer
Befattningen erbjuder
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet.
Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan utveckla ditt ledarskap, samarbetsförmåga och analytiska sinnelag. Du får arbeta med personal både lokalt i Sollefteå-Östersund men även gentemot andra förband i Sverige och Högkvarteret. Det finns goda möjligheter till utveckling i takt med att förbandet  växer.
Du får även tid för fysisk träning tre timmar i veckan på arbetstid.

Om enheten
Försvarsmakten växer och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Du kommer att vara en del av planeringsavdelningen och kommer att få bidra med din del i att bygga upp planverken och strukturen för planeringsprocessen vid I21. Du förväntas utgöra ställföreträdare till planeringschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara Sollefteå.
Som planeringsofficer deltar du i planering av regementets verksamhet under planeringschefen. Du kommer bland annat att leda och stödja planering i den årliga Verksamhetsuppdragsprocessen (VU), krigsplanläggning och mobilisering. Utöver det kommer du att krigsplaceras och ingå i krigsorganisationen vid I 21.
Arbetet innebär självständigt arbete, att leda arbetsgrupper samt stödja andra genom att ingå i arbetsgrupper under annan ledning. Det innebär även återkommande resor inom Sverige och att delta i övningar främst inom Sverige, men kan även förekomma utlandsresor/-övningar.

Kvalifikationer


• Genomförd officersexamen – OF 3
• B-körkort
• Har en gedigen militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar

Meriterande


• Bakgrund vid jägar-/skytte- eller mekaniserat skytteförband
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning från bataljon/regementsstab
• God kännedom om VU-processen inom armén och Försvarsmakten
• God kännedom om planeringsprocessen enligt COPD

Personliga egenskaper
Du är en stark individ med hög integritet, social kompetens och fingertoppskänsla. Rollen kräver att du har ett högt säkerhetsmedvetande, harr förmåga att arbeta självständigt och förmåga att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja. Som person är du flexibel och beredd att arbeta under tillfälliga förhållanden. För att lyckas i rollen krävs att du en föregångsperson och äger en god samarbetsförmåga. Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare anställning, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas
Arbetsort: Sollefteå
Tillträdesdatum: Tillträde och lön enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Planeringschef - Paul Sandin, 073-83 09155

Information om rekryteringsprocessen
HR-chef - Helén Almroth, 070-569 69 83

Fackliga företrädare
OF Bothnia – Per Davidsson
SEKO – Ann-Charlotte Aittamaa
Försvarsförbundet – Per Eriksson
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel på 0505-45 10 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-03-23. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning, samt Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar, eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten och eventuella intyg om genomförd internationell tjänst.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Teknisk chef, Västernorrlands regemente

Ansök    Jul 6    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Du som är intress... Visa mer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Du som är intresserad ska vara flexibel, se lösningar i stället för problem och vilja vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och under tillfälliga förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara antingen Sollefteå eller Östersund. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras till I 21 då förbandet återetableras.

Arbetsbeskrivning:
Logistikavdelningen tillhör regementsstaben, och avdelningens uppgifter är bland annat, att under SC inrikta och leda logistiken inom garnisonen och regementet. Avdelningen ansvarar för funktionen teknisk tjänst och förnödenhetsförsörjning, upprättar och följer upp verksamhetsöverenskommelser, svarar upp för logistik funktionen i staben, leder inventering samt materiel- och ammunitionsbeställningsprocessen inom regementet.

Vid avdelning arbetar såväl militär- som civilpersonal. Avdelningen är verksam inom både planeringsprocessen som i genomförande processen. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer främst att vara inom teknisk tjänst. Du kommer att bl.a. ansvara för funktionen teknisk tjänst vid I 21, upprätta systemsäkerhetsplan, ställa uppgifter och funktionsmålsättningar till DUC avseende teknisk tjänst samt stödja infraprocessen med behovsunderlag för garage, utbildningsgarage, vård-, spol- och smörjhallar. 

Kvalifikationer:

• Officerexamen, OR8/OF 3
• Officer i teknisk tjänst
• B-körkort

Meriterande:

• Goda kunskaper i system LIFT, PRIO 5/6 och VIDAR
• Erfarenhet från liknande tjänst
• Erfarenhet av tjänstgöring i högre stab
• Logistikutbildad
• Körkort/förarbevis i FM (lastbil, buss, bandvagn)
• Kunskap i materielanskaffningsprocessen
• El-säkerhetsutbildning

Personliga egenskaper:

• Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
• Kunna säga ifrån om du tycker att något är fel, men ändå ha förmågaatt genomdriva chefens beslut, även om du inte samtycker  

Övrigt:

• Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.
• Sysselsättningsgrad: Heltid
• Arbetsort: Sollefteå
• Tillträdesdatum: Preliminärt 2022-01-01 eller enligt överenskommelse 

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas. 

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande. 

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

I ansökan ska följande handlingar bifogas:

· CV

· Personligt brev

· Referenser

· Officersexamen för militära befattningar

· Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten

· Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst

· Eventuella löneanspråk

Frågor angående befattningen besvaras av:
Övlt Jerker Persson, projektledare vid I 19, 0768-782 225, [email protected]

Mj Jörgen Nilsson, Teknisk chef I 19, 0921-34 82 64, [email protected] 

Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-451000:

• OF Bothnia – Per Davidsson
• SEKO – Ann-Charlotte Aittamaa
• Försvarsförbundet - Per Eriksson
• SACO – Jan B Johansson 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Kompanifanjunkare till Västernorrlands regemente

Ansök    Jul 6    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Vi söker dig som ... Visa mer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara antingen Sollefteå eller Östersund beroende på vilken befattning du söker. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras till I 21 då förbandet återetableras.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker en kompanifanjunkare till utbildningsbataljonen i Sollefteå. Du kommer att tjänstgöra vid kompanistaben med huvudsaklig uppgift att stödja kompanichefen och plutonerna, främst med utbildningsfrågor. Du kommer att krigsplaceras vid I 21.

För att kunna söka krävs det att du har eller tidigare har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.

Kvalifikationer
• Officersexamen, OF 1/2 eller OR 7
• Körkort B

Meriterande
• Bakgrund vid skytte- eller mekskytteförband
• Tidigare erfarenhet av liknande befattning
• Lokal kännedom om utbildningsanordningar och skjutfält
• Förarbevis på bandvagn och lastbil
• Har genomfört godkänt språktest

Personliga egenskaper
• Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen.

Övrigt
• Anställningsform: Tillsvidare, inleds med sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten
• Sysselsättningsgrad: Heltid
• Arbetsort: Sollefteå
• Tillträdesdatum: Preliminärt 2022-04-01

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

I ansökan ska följande handlingar bifogas:
• CV
• Personligt brev
• Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar
• Referenser
• Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
• Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst
• Eventuella löneanspråk

Frågor angående befattningen besvaras av:
Övlt Jerker Persson, projektledare vid I 19, 0768-782 225, [email protected]

Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-451000:
OF Bothnia: Per Davidsson
SEKO F: Ann-Charlotte Aittamaa
Försvarsförbundet: Per Eriksson
SACO: Jan B Johansson

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Planeringschef, Västernorrlands regemente

Ansök    Jul 6    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.  Vi söker dig som... Visa mer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. 

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara antingen Sollefteå eller Östersund beroende på vilken befattning du söker. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras till I 21 då förbandet återetableras.

Arbetsbeskrivning:
Du är placerad vid regementsstaben i Sollefteå. Som planeringschef ansvarar du för planering av regementets verksamhet. Du är direkt underställd stabschefen. Utöver det kommer du att krigsplaceras och ingå i krigsorganisationen vid I 21. 

Kvalifikationer:
För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.


• Officersexamen, OF 3
• Körkort B

Meriterande:

• Bakgrund vid skytte- eller mek-skytteförband
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning
• God kännedom om VU-processen inom armén och Försvarsmakten 

Personliga egenskaper:

• Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker
• Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen 

I ansökan ska följande handlingar bifogas:

• CV
• Personligt brev
• Referenser
• Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar
• Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
• Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst
• Eventuella löneanspråk 

Övrigt:

• Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.
• Sysselsättningsgrad: Heltid
• Arbetsort: Sollefteå
• Tillträdesdatum: Preliminärt 2021-10-01 

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas. 

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande. 

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid. 

Frågor angående befattningen besvaras av:
Övlt Jerker Persson, projektledare vid I 19, 0768-782 225, [email protected] 

Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-451000:

• OF Bothnia – Per Davidsson
• SEKO F – Ann-Charlotte Aittamaa
• Försvarsförbundet - Per Eriksson
• SACO – Jan B Johansson 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Verksamhetssäkerhetsofficer till Västernorrlands regemente

Ansök    Jul 6    Försvarsmakten    Officer
Om förbandet Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Huv... Visa mer
Om förbandet
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med
Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och
vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén
och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din
arbetsort kommer att vara antingen Sollefteå eller Östersund beroende på vilken befattning du söker. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras
till I 21 då förbandet återetableras.

Kvalifikationer
För att kunna söka krävs det att du har en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten och att du arbetar kontinuerligt inom Försvarsmakten idag.


• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Officersexamen, OR 8 eller OF 2/3
• Har genomfört godkänt språktest
• Körkort B

Meriterande


• Genomgått verksamhetssäkerhetskurserna bas- fortsättning- samt utredningsmetodik  vid MHS Karlberg.
• Genomgått kurs verksamhetssäkerhet övningsledning, SAFOC (FIN).
• Tjänstgöring på skola, central-, regionalstab eller genomfört militär internationell tjänstgöring.
• Flerårig erfarenhet av trupputbilding och övningsverkamhet inom Försvarvmakten
• Erfarenhet av tillståndspliktig verksamhet.
• Erfarenhet av arbetsmiljöarbete.
• Erfarenhet av avvikelsehanteringarbete i system i PRIO.

Personliga egenskaper:


• Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen

Frågor angående befattningen besvaras av
Övlt Jerker Persson, projektledare vid I 19, 0768-782 225, [email protected]
Övlt Anders Killmey, chef G3/I 19, 072-712 38 76; e-post: [email protected]

Fackliga företrädare


• OF Bothnia – Per Davidsson
• SEKO F – Ann-Charlotte Aittamaa
• Försvarsförbundet - Per Eriksson
• SACO – Jan B Johansson
Samtliga nås via Försvarmaktens växel, 0505-45 10 00

Övrigt


• Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning, för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten. 
• Sysselsättningsgrad: Heltid
• Placering: Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår
• Arbetsort: Sollefteå
• Tillträdesdatum: 2021-10-01

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs
under andra tider än ordinarie arbetstid.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22. I ansökan ska följande handlingar bifogas:

·         CV

·         Personligt brev

·         Officersexamen för militära befattningar

·         Referenser

·         Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten

·         Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst

·         Eventuella löneanspråk


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Säkerhetschef till Västernorrlands regemente

Ansök    Jul 6    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Vi söker dig som ... Visa mer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara antingen Sollefteå eller Östersund beroende på vilken befattning du söker. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras till I 21 då förbandet återetableras.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta på säkerhetsavdelningen, som tillhör regementsstaben och är placerad i Sollefteå. I din roll som säkerhetschef leder och samordnar du säkerhetsarbetet inom regementet I 21. Som säkerhetschef är du direkt underställd chefen för organisationsenheten vad gäller säkerhetsarbetet men lyder under stabschefen i övrigt stabsarbete.

Du ansvarar för att ett antal styrdokument såsom säkerhetsskyddsplanering och kontrollplaner med mera upprättas. Vidare så stödjer du förbandet i säkerhetsarbetet som innefattar bland annat fysisk säkerhet, personalsäkerhet, säkerhetsskyddade upphandlingar m.m.

Utbildning, uppföljning och stöd till regementet inom säkerhetstjänst är en del av vardagen och du kommer att samverka med andra organisationsenheter och förband.

Vid avdelningen, arbetar normalt såväl militär- som civil personal och arbetet sker inom både planeringsprocessen och genomförandeprocessen.

Tjänsten innefattar personalansvar beroende på hur avdelningen organiseras. Oavsett organisation så kommer du att samordna säkerhetsarbetet med övriga delar på regementet samt andra förband inom garnisonen och Försvarsmakten.

Kvalifikationer


• För att kunna söka krävs det att du har en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten och att du arbetar kontinuerligt inom Försvarsmakten idag
• Officersexamen, OF 2/3
• Har genomfört godkänt språktest
• Körkort B

Meriterande


• Ackrediterad säkerhetschef i Försvarsmakten
• Säkerhetsutbildad vid FM UndSäkC
• Militärpolisutbildad
• Tjänstgöring på skola, central-, regional stab eller genomfört militär internationell tjänstgöring
• Erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten på regional och/eller lokal nivå inom säkerhetstjänst
• Erfarenhet av arbete i ISUS

Personliga egenskaper


• Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

I ansökan ska följande handlingar bifogas:


• CV och personligt brev
• Officersexamen för militära befattningar
• Referenser
• Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
• Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Sollefteå

Tillträdesdatum: Preliminärt 2021-10-01 eller enligt överenskommelse.

Individuell lön samt flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Frågor angående befattningen besvaras av:

Övlt Jerker Persson, projektledare vid I 19, 0768-782 225, [email protected]

Mj Greger Lundkvist, chef I 19/G2, 070-526 83 82; e-post: [email protected]

Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-451000:

OF Bothnia – Per Davidsson

SEKO F– Ann-Charlotte Aittamaa

Försvarsförbundet - Per Eriksson

SACO – Jan B Johansson

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Genomförandechef till Västernorrlands regemente

Ansök    Jul 6    Försvarsmakten    Officer
Om förbandet    Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. ... Visa mer
Om förbandet   
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med
Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och
vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Huvusakliga arbetsuppifter 
Du är placerad vid regementsstaben i Sollefteå. Som genomförandechef ansvarar du för att under regementschefen leda  regementets verksamhet under aktuellt år.
Du är direkt underställd stabschefen. Du kommer även att krigsplaceras och ingå i krigsorganisationen vid I 21. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas
med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden.

Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben
eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara antingen Sollefteå eller Östersund beroende på vilken befattning du söker. Du kommer inledningsvis att
anställas vid I 19, men överföras till I 21 när förbandet återetableras.

Kvalifikationer
För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.


• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Officersexamen, lägst OF 3
• Körkort B

Meriterande


• Bakgrund vid skytte- eller mek-skytteförband
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning
• Erfarenhet från tjänstgöring i högre stab
• God kännedom om VU-processen inom armén och Försvarsmakten

 Personliga egenskaper


• Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen

Frågor angående befattningen besvaras av
Övlt Jerker Persson, projektledare vid I 19, 0768-782 225, [email protected]

Fackliga företrädare 


• OF Bothnia – Per Davidsson
• SEKO – Ann-Charlotte Aittamaa
• Försvarsförbundet - Per Eriksson
• SACO – Jan B Johansson
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 0505-451000

Övrigt


• Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning, för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten. 
• Sysselsättningsgrad: Heltid
• Tillträdesdatum: Preliminärt 2022-10-01
• Placering: Västernorrlands regement,  Jämtlands fältjägarkår, I 21
• Arbetsort: Sollefteå

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.
Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs
under andra tider än ordinarie arbetstid.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22. I ansökan ska följande handlingar bifogas:

·         CV

·         Personligt brev

·         Officersexamen för militära befattningar

·         Referenser

·         Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten

·         Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst

·         Eventuella löneanspråk


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Utbildningsbefäl till Västernorrlands regemente

Ansök    Jul 6    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Vi söker dig som ... Visa mer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara antingen Sollefteå eller Östersund beroende på vilken befattning du söker. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras till I 21 då förbandet återetableras.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker två utbildningsbefäl till utbildningsbataljonen i Sollefteå. Du kommer att tjänstgöra vid en skyttepluton med huvudsaklig uppgift att utbilda värnpliktiga. Du kommer att krigsplaceras vid I 21.

För att kunna söka krävs det att du har eller tidigare har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.

Kvalifikationer
• Officersexamen, OR 6/7 eller OF 1/2
• Har genomfört godkänt språktest
• Körkort B

Meriterande
• Bakgrund vid skytte- eller mekskytteförband
• Tidigare erfarenhet av liknande befattning
• Lokal kännedom om utbildningsanordningar och skjutfält
• Förarbevis på bandvagn och lastbil

Personliga egenskaper
• Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen.

Övrigt
• Anställningsform: Tillsvidare, inleds med sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten
• Sysselsättningsgrad: Heltid
• Arbetsort: Sollefteå
• Tillträdesdatum: Preliminärt 2022-04-01

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

I ansökan ska följande handlingar bifogas:
• CV
• Personligt brev
• Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar
• Referenser
• Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
• Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst
• Eventuella löneanspråk

Frågor angående befattningen besvaras av:
Övlt Jerker Persson, projektledare vid I 19, 0768-782 225, [email protected]

Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-451000:
• OF Bothnia – Per Davidsson
• SEKO – Ann-Charlotte Aittamaa
• Försvarsförbundet - Per Eriksson
• SACO – Jan B Johansson

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Kvartermästare till Västernorrlands regemente

Ansök    Jul 6    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Vi söker dig som ... Visa mer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara antingen Sollefteå eller Östersund beroende på vilken befattning du söker. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras till I 21 då förbandet återetableras.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker en kompanikvartermästare till utbildningsbataljonen i Sollefteå. Du kommer att tjänstgöra vid kompanistaben med huvudsaklig uppgift att stödja kompanichefen och plutonerna med underhålls- och personaltjänst. Du kommer att krigsplaceras vid I 21.

För att kunna söka krävs det att du har eller tidigare har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.

Kvalifikationer
• Officersexamen, OF 1/2 eller OR 7
• Körkort B

Meriterande
• Bakgrund vid skytte- eller mekskytteförband
• Tidigare erfarenhet av liknande befattning
• Kunskap i PRIO, personal- och logistikmoduler
• Lokal kännedom om utbildningsanordningar och skjutfält
• Förarbevis på bandvagn och lastbil
• Har genomfört godkänt språktest

Personliga egenskaper
• Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen

Övrigt
• Anställningsform: Tillsvidare, inleds med sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten
• Sysselsättningsgrad: Heltid
• Arbetsort: Sollefteå
• Tillträdesdatum: Preliminärt 2022-04-01

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

I ansökan ska följande handlingar bifogas:
• CV
• Personligt brev
• Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar
• Referenser
• Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
• Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst
• Eventuella löneanspråk

Frågor angående befattningen besvaras av:
Övlt Jerker Persson, projektledare vid I 19, 0768-782 225, [email protected]

Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-451000:
OF Bothnia: Per Davidsson
SEKO F: Ann-Charlotte Aittamaa
Försvarsförbundet: Per Eriksson
SACO: Jan B Johansson

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Ställföreträdande Kompanichef till Västernorrlands regemente

Ansök    Jul 6    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Vi söker dig som ... Visa mer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara antingen Sollefteå eller Östersund beroende på vilken befattning du söker. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras till I 21 då förbandet återetableras.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du är placerad vid GU-kompaniet i Sollefteå. Som ställföreträdande kompanichef leder du grundutbildningen av värnpliktiga. Du är direkt underställd kompanichefen.

Du ansvarar för att leda ditt arbetslag och värnpliktiga. Du har såväl personal- som materielansvar och redovisar till kompanichefen. Utöver det kommer du att krigsplaceras och ingå i krigsorganisationen vid I 21.

Vi söker en ställföreträdande kompanichef för att inledningsvis planera för, utbilda gruppbefälsrekryter och därefter en skyttepluton.

Kvalifikationer
För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.
• Officersexamen, OF 2
• Körkort B

Meriterande
• Bakgrund vid skytte- eller mekskytteförband
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning
• Lokal kännedom om utbildningsanordningar och skjutfält

Personliga egenskaper
• Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Har ett gott ledarskap
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
• Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen.

I ansökan ska följande handlingar bifogas:
• CV
• Personligt brev
• Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar
• Referenser
• Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
• Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst
• Eventuella löneanspråk

Övrigt
• Anställningsform: Tillsvidare, inleds med sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten
• Sysselsättningsgrad: Heltid
• Arbetsort: Sollefteå
• Tillträdesdatum: 2022-04-01

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Frågor angående befattningen besvaras av:
Övlt Jerker Persson, projektledare vid I 19, 0768-782 225, [email protected].

Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-451000:
OF Bothnia – Per Davidsson
SEKO – Ann-Charlotte Aittamaa
Försvarsförbundet - Per Eriksson
SACO – Jan B Johansson

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Skjutfältsofficer till Västernorrlands regemente

Ansök    Jul 6    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal. Vi söker dig som är flexibe... Visa mer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal.

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden och i Härnösand), men din arbetsort kommer att vara Sollefteå. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras till I 21 då förbandet återetableras.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som skjutfältofficer på skjutfält är i huvudsak att stödja skjutfältschefen för Östersund/Sollefteå/Härnösands skjutfält genom att praktiskt leda arbetet vid främst skjutfälten i Sollefteå och Härnösand. Detta innebär bland annat in- och utlämning av målmateriel. Planering och underhåll av skjutfältens arbetsmaskiner och fordon. Genomförande av tillträdesbegränsningsåtgärder enligt Skyddslagen samt drift- och underhållsåtgärder av skjutbanor, skjutfält och kvalificerad målmateriel samt betjäning av skjutsäkerhetscentral. I arbetet ingår även verksamhetssäkerhetsuppgifter (upprättande av tillträdesförbud och avlysning av luftrummet). Arbetet innefattar också svets- och träarbete samt körning av arbetsmaskiner.

Arbetet som skjutfältsofficer innebär att man under vissa tider är beredd att arbeta vid I 19 samtliga skjutfält belägna mellan Kiruna och Härnösand.

Med hänsyn till att befattningen innehåller stort inslag av praktiskt arbete i entreprenadmaskiner kommer den som får befattningen att erbjudas medicinsk kontroll gällande vibrationer.

Den sökande ska vara beredd att genomföra ammunitionsröjningsutbildning för skjutfältspersonal (röjningsledare skjutfält vid SWEDEC). Det förekommer ensamarbete samt arbete kvällar och helger.

Kvalifikationer


• OR 7 eller OF 1/2
• Körkort B

Meriterande


• C körkort och förarbevis på lastbil, bandvagn samt hjullastare med tilläggsutbildning för vinterväghållning
• Militärt förarbevis för motorhandsåg och röjmotorsåg, utbildning i snickeriarbeten och användning av snickerimaskiner och motordrivna handverktyg
• Ammunitionsröjningsutbildning (RöjL Ö/S)
• Brukarutbildning nivå A-C målsystem 2015, samt skjutgränsdator
• Militärt förarbevis på truck alt motsvarande civil behörighet

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarsfull, självständig, kreativ, samarbetsvillig och utåtriktad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och färdigheter inom aktuellt sakområde.

I ansökan ska följande handlingar bifogas


• CV och personligt brev
• Officersexamen för militära befattningar
• Referenser
• Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten
• Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd inom Försvarsmakten.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Sollefteå (inledningsvis Härnösand).

Tillträdesdatum: 2021-10-01 eller enligt överenskommelse.

Individuell lön och flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Frågor angående befattningen besvaras av:

Frågor om din ansökan och tjänsten besvaras av Per Olof Henriksson, chef för Östersund/Sollefteå/Härnösands skjutfält via växeln 0505-45 10 00.

Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-451000:

OF Bothnia – Per Davidsson

SEKO F – Ann-Charlotte Aittamaa

Försvarsförbundet - Per Eriksson

SACO – Jan B Johansson

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Planeringsofficer, Västernorrlands regemente

Ansök    Jul 6    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.  Vi söker dig som... Visa mer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. 

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara antingen Sollefteå eller Östersund beroende på vilken befattning du söker. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras till I 21 då förbandet återetableras.

Arbetsbeskrivning:
Du är placerad vid regementsstaben i Sollefteå. Som planeringsofficer deltar du i planering av regementets verksamhet under planeringschefen. Du kommer bland annat att stödja planering i VU-processen, krigsplanläggning och mobilisering. Utöver det kommer du att krigsplaceras och ingå i krigsorganisationen vid I 21. 

Kvalifikationer:
För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.

· Officersexamen, OR 7 eller OF 1/2

· Körkort B

Meriterande:
· Bakgrund vid skytte- eller mek-skytteförband

· Tidigare erfarenhet i liknande befattning

· God kännedom om VU-processen inom armén och Försvarsmakten

 Personliga egenskaper:
· Du är en stark individ med hög integritet, social kompetens och fingertoppskänsla.

· Har ett högt säkerhetsmedvetande

· Är flexibel och beredd att arbeta under tillfälliga förhållanden

· Har en gedigen militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar

· Är en föregångsperson och äger en god samarbetsförmåga

· Har förmåga att arbeta självständigt och förmåga att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja

· Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs

· Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen 

I ansökan ska följande handlingar bifogas:
· CV

· Personligt brev

· Referenser

· Officersexamen/anställningsbevis för militära befattningar

· Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten

· Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst

· Eventuella löneanspråk 

Övrigt:
· Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.

· Sysselsättningsgrad: Heltid

· Arbetsort: Sollefteå

· Tillträdesdatum: Preliminärt 2022-04-01 eller enligt överenskommelse 

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas. 

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande. 

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid. 

Frågor angående befattningen besvaras av:
Övlt Jerker Persson, projektledare vid I 19, 0768-782 225, [email protected] 

Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-451000:
· OF Bothnia – Per Davidsson

· SEKO F– Ann-Charlotte Aittamaa

· Försvarsförbundet - Per Eriksson

· SACO – Jan B Johansson 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Logistikchef, Västernorrlands regemente

Ansök    Jul 6    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Vi söker dig som ... Visa mer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet att kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara antingen Sollefteå eller Östersund beroende på vilken befattning du söker. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras till I 21 då förbandet återetableras.

Arbetsbeskrivning:
Som chef leder du logistikavdelningen som kommer att bestå av officerare och civilanställda. Ni svarar för materielplanering och vidmakthållande av materiel, fordon, hantering av kassuner, byggnader, budgetering och prognosarbete. Du skall även vara beredd att förstärka utbildningsverksamheten gällande logistik och materielhantering. Du är direkt underställd stabschefen. 

För att kunna söka krävs det att du har eller tidigare har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten. 

Kvalifikationer:

• Officerexamen, OF 3
• Logistikutbildning
• B-körkort

Meriterande:

• Goda kunskaper i system LIFT, PRIO 5/6 och VIDAR
• Erfarenhet från liknande tjänst
• Erfarenhet av tjänstgöring i högre stab
• Körkort/förarbevis i FM (lastbil, buss, bandvagn)
• Teknisk kunskap om Försvarsmaktens materiel
• Kunskap i materielanskaffningsprocessen
• El-säkerhetsutbildning
• BVFK/IFTEX-utbildad

Personliga egenskaper:

• Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
• Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
• Har ett gott ledarskap
• Har ett högt säkerhetsmedvetande
• Är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden
• Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
• Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
• Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
• Kunna säga ifrån om du tycker att något är fel, men har ändå förmåga att genomdriva chefens beslut, även om du inte samtycker 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen

 Övrigt:

• Anställningsform: Tillsvidareanställning, inleds med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.
• Sysselsättningsgrad: Heltid
• Arbetsort: Sollefteå
• Tillträdesdatum: 2021-10-01 eller enligt överenskommelse 

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas. 

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande. 

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid. 

I ansökan ska följande handlingar bifogas:

· CV

· Personligt brev

· Referenser

· Officersexamen för militära befattningar

· Eventuella intyg om genomförd utbildning både inom och utom Försvarsmakten

· Eventuella intyg om genomförd internationell tjänst

· Eventuella löneanspråk

Frågor angående befattningen besvaras av:
Övlt Jerker Persson, projektledare vid I 19, 0768-782 225, [email protected] 

Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00:

• OF Bothnia – Per Davidsson
• SEKO F– Ann-Charlotte Aittamaa
• Försvarsförbundet - Per Eriksson
• SACO – Jan B Johansson

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre