Lediga jobb som HR-specialist/HR-adviser i Sollefteå

Se lediga jobb som HR-specialist/HR-adviser i Sollefteå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sollefteå som finns hos arbetsgivaren.

HR-generalist till Västernorrlands regemente

Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Du som är intress... Visa mer
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas.

Du som är intresserad ska vara flexibel, se lösningar i stället för problem och vilja vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara antingen Sollefteå eller Östersund. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras till I 21 då förbandet återetableras.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tillsammans med övriga inom HR arbetar du inledningsvis med att starta upp och strukturera HR-arbetet med lokala styrningar, processer och målsättningar. Deltagande i de uppdrag som måste lösas för att få en fungerande organisation. På sikt verkar du också som stöd till chefer inom regementet inom de flesta HR områden t.ex. lönebildning, personalekonomi, rekrytering, bemanning och arbetsrätt men också inom andra områden inom HR.

Kvalifikationer


• Akademisk utbildning inom Human Resources Management eller annan utbildning/erfarenhet om arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Erfarenhet av kvalificerat HR-arbete i en konsultativ och utvecklande roll
• B-körkort

Meriterande


• Erfarenhet från liknande arbete
• Kunskap inom personalekonomi
• God kunskap inom det arbetsrättsliga området (personaljuridik)
• Reservofficer, hemvärnstjänst eller genomförd värnpliktsutbildning

Personliga egenskaper

Du är tydlig, driven och prestigelös. Vi ser också att du är ansvarsfull, noggrann, initiativrik, serviceinriktad med hög integritet och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska ha förmåga att arbeta både enskilt och i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Sollefteå

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Individuell lön tillämpas och flexibel arbetstid inom vissa ramar.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Frågor angående befattningen besvaras av:

Övlt Jerker Persson, projektledare vid I 19, 076-87 82 225, [email protected]

Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00:

OF Bothnia: Per Davidsson

Försvarsförbundet:  Per Eriksson

SEKO-F: Ann-Charlotte Aittamaa

SACO: Jan B Johansson

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

AT/BT-samordnare till Region Västernorrland

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalita... Visa mer
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Enheten för Läkares Utbildning och Fortbildning (ELUF) arbetar med kompetensförsörjning på läkarsidan i Region Västernorrland. Uppdraget innefattar att genom kompetensbaserad rekrytering tillsätta 70 AT- och BT-läkartjänster årligen, fortbildning av dessa läkare samt personalansvar under AT/BT-tjänstgöringen. Enheten, som ingår i område Forskning, utbildning och innovation, består av en enhetschef, två samordnare, en administratör och fyra studierektorer som tillsammans driver, samordnar och administrerar rekryteringen och den första tiden i yrkeslivet som AT- eller BT-läkare.

ROLLEN SOM AT/BT-SAMORDNARE

Som AT/BT-samordnare arbetar du länsövergripande med läkarförsörjning och har ett delat helhetsansvar tillsammans med samordnaren för Region Västernorrland södra. Arbetsuppgifterna omfattar rekrytering, marknadsföring, hantering av personalärenden och genomförande av avslutningssamtal. I rollen ingår även administrativa uppgifter såsom att upprätta anställningsavtal och att ansvara för upplägget av AT/BT-tjänstgöringen. Uppdraget innebär ett stort mått av samverkan, såväl internt inom våra egna verksamheter som externt mot tex. Socialstyrelsen, Försäkringskassan och andra aktörer. Du kommer primärt att arbeta med verksamheter och medarbetare på orterna Sollefteå och Örnsköldsvik där din placeringsort kommer vara. Vi erbjuder ett stimulerande och självständigt arbete under ansvar.

Tjänsten är ett vikariat på 6 månader med goda möjligheter till förlängning, start enl. överenskommelse.

Vi söker dig som har en akademisk utbildning med inriktning mot exempelvis HR, alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom HR-området eller att du tidigare har erfarenhet av arbetsgivarfrågor eller samordning. Har du tidigare arbetat med rekrytering är även det meriterande. Du har goda språkliga kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. I arbetet ingår resor, främst inom länet, varför B-körkort är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom offentlig verksamhet.

Viktigt för att trivas och lyckas i rollen är dina personliga egenskaper. Du utför ditt arbete självständigt och strukturerar och driver dina processer ansvarsfullt. Du är också utåtriktad, flexibel och har lätt för att samarbeta med olika typer av personer.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

HR-partner till Sollefteå kommun

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv. För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro! Välkommen til... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro!

Välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en HR-partner till Sollefteå kommuns HR-avdelning.

I rollen som HR-partner är du ett professionellt och konsultativt stöd till någon av kommunens verksamheter. Våra HR-partners jobbar verksamhetsinriktat, det vill säga att man har sina specifika verksamheter inom organisationen och hanterar alla förekommande frågor inom HR-området.

Du arbetar självständigt, brett, proaktivt och utvecklingsorienterat med HR-frågor, såsom kompetensförsörjning, rekrytering, arbetsmiljö, arbetsrättsliga frågor samt samverkan.

Du arbetar också övergripande med utvecklings- och förändringsarbete inom HR-området samt med att ta fram policydokument, riktlinjer och rutiner.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom HR eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst några års erfarenhet av att arbeta med HR-frågor.

Du har lätt för att skapa förtroende och samarbeta, är prestigelös och har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga i både tal och skrift.
Du arbetar i ett stödjande, lärande och konsultativt partnerskap som bygger på ett coachande förhållningssätt.
Du är strukturerad, arbetar självständigt samt har förmågan att se lösningar på problem.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av de personalsystem vi arbetar med; WinLas, och Vismas system.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag. Visa mindre