Lediga jobb som Ekonomiassistent i Sollefteå

Se lediga jobb som Ekonomiassistent i Sollefteå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sollefteå som finns hos arbetsgivaren.

Kundtjänsthandläggare till Sollefteå kommun

Ansök    Dec 20    Sollefteå kommun    Ekonomiassistent
Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv. För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro! Tjänsten som K... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro!

Tjänsten som Kundtjänsthandläggare är placerad inom kommunens tekniska verksamhet. Här jobbar ett 60-tal medarbetare inom gata/park, VA och avfall. Vårt arbetsområde är hela kommunen och vi svarar för några av samhällets mest grundläggande funktioner. Verksamheten är indelad i fyra enheter vilka samarbetar med varandra i den dagliga driften. Enheterna stöds av ett antal ingenjörer, utredare och handläggare.

Nu söker vi en driven kundtjänsthandläggare till avfallsenheten, är du den vi söker?

Välkommen till oss!


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kundtjänsthandläggare kommer du att arbeta i en bred roll som erbjuder stor variation. Du kommer främst att arbeta med arbetsuppgifter som rör ekonomi bokföring och fakturering. Du kommer även att arbeta med löpande kundkontakter via telefon, brev och e-post från kund, samt inkommande ärenden via e-tjänster. Frågorna kan bland annat kan röra abonnemang, fakturafrågor, felanmälan och taxefrågor inom VA-området.

Arbetet innebär också:
• Kontakter och samordning med personal och arbetsledare inom VA-området.
• Arbeta i datasystem för abonnemang och debitering. Vi använder idag EDP Future, som du även kommer att vara systemförvaltare för.
• Utredningar och inventeringar för abonnemang.
• Fakturering och bokföring.
• Kontrollera och kontera leverantörsfakturor.
• Delta i budgetarbete, uppföljningar samt bokslut.
• Framtagande av uppgifter för statistik.
• Administera byten och avläsningar av vattenmätare i READy Manager.
• Ansvara för kravverksamheten - påminnelser, inkasso, betalningsförelägganden, vattenavstängning hos kund.

Du kommer även att få möjligheten att driva vårt arbete med kommunikation och information inom VA-området med speciellt fokus på aktuella frågor. Utformning av information (annonser, tryckt information, Facebook). Du kommer också att vara webbredaktör för området Vatten och Avlopp.


KVALIFIKATIONER
För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du har gymnasieutbildning inom ekonomi och bokföring, administration eller kommunikation. Det är önskvärt, men inget krav, om du även har eftergymnasial utbildning inom ekonomi.

Vi söker dig som har minst ett par års erfarenhet av att arbeta med ekonomi och bokföring samt med kundbemötande, gärna från kundtjänst eller liknande. Du har ett stort kundfokus och känner dig bekväm med att prata med och vägleda personer via telefon och e-post samt kan hantera ett snabbt informationsflöde. Du har bra förmåga att självständigt söka den information du behöver i arbetet och en drivkraft att lära dig mer.

Mycket god datorvana och kunskap inom Officepaketet och administrativa program är en självklarhet, du har lätt för att sätta dig in i nya datorprogram och system. Tidigare erfarenhet av ärendesystem som kundsystemet EDP Future och bokföringssystem är meriterande. Även tidigare erfarenhet av muntligt och skriftligt informationsarbete och att administrera hemsidor är meriterande.

Som person är du positiv och engagerad, du har ett genuint intresse av att leverera god service. Du är lyhörd och skapar förtroendeingivande relationer. För att lyckas i arbetet är du strukturerad, noggrann och tar stort ansvar för ditt uppdrag. Du har alltid kunden i fokus och drivs av att hitta lösningar på problem.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

Mycket goda kunskaper i svenska är en förutsättning för att fungera i rollen, du är duktig på att uttrycka dig både i tal och skrift. Engelskkunskaper samt kunskap inom VA-branschen är meriterande.


ÖVRIGT
I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag. Visa mindre

Är du vår nya Ekonomiassistent/administratör?

Vi söker - ekonomiassistent/administratör för att komplettera vår organisation. Vi erbjuder dig - En varierande vardag inom Borrentreprenadbranschen på en arbetsplats där det svänger snabbt och den ena dagen inte är den andra lik. Din uppgift - Som ekonomiassistent på TSB har du hand om löpande bokföring, momsrapportering, rapportering & månadsavstämningar. Du är även den administrativa spindeln i nätet på vårt kontor och löser löpande uppgifter i samspel ... Visa mer
Vi söker - ekonomiassistent/administratör för att komplettera vår organisation.
Vi erbjuder dig - En varierande vardag inom Borrentreprenadbranschen på en arbetsplats där det svänger snabbt och den ena dagen inte är den andra lik.
Din uppgift - Som ekonomiassistent på TSB har du hand om löpande bokföring, momsrapportering, rapportering & månadsavstämningar. Du är även den administrativa spindeln i nätet på vårt kontor och löser löpande uppgifter i samspel med dina kollegor.
TSB Borrentreprenad är ISO-certifierat (45001, 9001, 14001) och en del i dina arbetsuppgifter blir även att administrera de aktiviteter som är kopplade till vår certifiering inom dokumentaion och utbildning.
Vem tror vi att du är? - Vi tror att du gillar både siffror och bokstäver, men även människor, då du kommer ha löpande kontakt med alla i bolaget samt våra samarbetspartners. Du trivs med att jobba strukturerat och drivs av att lära dig nya saker.
Vi värdesätter erfarenheter inom - Fortnox/Visma, administration, miljöcertifiering, office-paketet och allmän datakunskap.
Tillsvidareanställning 100% med en provanställning om 6 månader, månadslön.
Vi kallar löpande till intervju och anställning kan komma att ske inom kort. Har du frågor om tjänsten, kontakta Caroline Edberg, [email protected]
Välkommen att skicka din ansökan till [email protected] med personligt brev och CV där du motiverar varför just du söker denna tjänst. Vi är tacksamma över att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi kan! Visa mindre

Ekonomiadministratör till Redovisningsenheten

Ansök    Dec 30    Sollefteå kommun    Ekonomiassistent
Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv. För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro! Ekonomiavdeln... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro!

Ekonomiavdelningens redovisningsenhet är en del av Sollefteå kommuns ekonomiprocess och ansvarar för en rättvisande redovisning, för att redogöra för kommunens ekonomi i enlighet med lagkrav och för en effektiv hantering av kommunens in- och utbetalningar. Enheten ansvarar också för bolags- och ägarfrågor. Redovisningsenheten består i dagsläget av en grupp om sju personer och nu söker vi en kollega till vårt team!

Välkommen till oss!


ARBETSUPPGIFTER
Som ekonomiadministratör ingår du i redovisningsenheten vars huvudsakliga uppgift är att sköta kommunens ekonomiadministration, upprätta månatliga avstämningar och bistå verksamheterna i redovisningsfrågor.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att bestå av löpande bokföring samt avstämningsarbete. Du har även ansvar för redovisning av kassa och banktransaktioner och är stöd för övriga verksamheter när det gäller nya betalrutiner.

Du kommer även att till viss del handlägga, utreda, beräkna och ta beslut om avgifter för omsorgens verksamheter med utgångspunkt i socialtjänstlagen samt att du svarar på frågor om avgifter och fakturor från enskilda. Då det finns en till kollega hos oss som jobbar med avgiftshandläggning ställer denna tjänst krav på stor samarbetsförmåga och tydlighet.

I rollen som ekonomiadministratör kommer du även att få möjlighet att arbeta med andra administrativa uppgifter. Tillsammans med de övriga på avdelningen arbetar du fortlöpande med utveckling och effektivisering av kommunens ekonomiadministration.


KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som har studerat ekonomi, kanske gick du ekonomiprogrammet under gymnasiet? Eller läst en yrkesutbildning med inriktning ekonomi? Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med ekonomiadministration och i ekonomisystem (Vi arbetar i Visma samt Procapita, har du arbetat i dessa är det en fördel). Det är meriterande och önskvärt, men inget krav, om du har arbetat inom offentlig förvaltning tidigare.

För att trivas i rollen är det av stor vikt att du har ett vänligt bemötande, är serviceinriktad och uppskattar goda samarbeten. Du har såväl interna som externa kontakter, det är därför viktigt att du är kommunikativ och lyhörd. Arbetsuppgifterna kräver att du tycker om siffror, har sinne för ordning och reda samt att du självständigt kan planera ditt arbete.

Även om det mesta av arbetet genomförs självständigt så kommer du att ingå i en arbetsgrupp där man inte tvekar inför att hjälpas åt och stötta upp varandra. Vi ser därför att du är prestigelös, villig att be om hjälp och att hjälpa andra, att du gillar att ta ansvar och drivs av att lära dig mer.

Du har grundläggande datakunskaper och är en van användare av dator och telefon, vilka är dina främsta arbetsverktyg. Du behärskar svenska i tal och skrift.

Vi ser fram emot din ansökan!


ÖVRIGT
I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag. Visa mindre

Avgiftshandläggare till ekonomienheten

Ansök    Nov 12    Sollefteå kommun    Ekonomiassistent
Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv. För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro! Välkommen til... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun.

Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål.

Här bor människor med stark framtidstro! Välkommen till oss!ARBETSUPPGIFTER
Med utgångspunkt i socialtjänstlagen kommer du att handlägga, utreda, beräkna och ta beslut om avgifter för omsorgens verksamheter. I dina arbetsuppgifter kan ingå att hantera beslut som överklagas. I arbetet ingår även att du dagligen svara på frågor om avgifter och fakturor från enskilda.

I dina arbetsuppgifter kommer också andra administrativa uppgifter att ingå samt uppgifter som du bedöms ha särskild lämplighet för utifrån din kompetens och dina personliga egenskaper.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning eller utbildning inom socialt arbete, administration eller ekonomi på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.

Du har ett vänligt bemötande, är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta. Arbetsuppgifterna kräver att du tycker om siffror, har sinne för ordning samt att du självständigt kan planera ditt arbete.

Om du har erfarenhet från arbete med verksamhetssystemet Procapita är det en fördel.

Tidigare erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet är meriterande.

ÖVRIGT
I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag. Visa mindre

Är du vår nya Koordinator/administratör?

Vi söker - En strukturerad problemlösare med bokföringsvana, till vår tjänst som Koordinator/administratör. Vi erbjuder dig - En varierande vardag inom Borrentreprenadbranschen på en arbetsplats där det svänger snabbt och den ena dagen inte är den andra lik. Din uppgift - I tjänsten hanterar du vår dagliga bokföring, administration av löner, löpande ISO-certifieringsarbete, statistik, följer upp vår pågående digitalisering samt fungerar som spindeln i näte... Visa mer
Vi söker - En strukturerad problemlösare med bokföringsvana, till vår tjänst som Koordinator/administratör.
Vi erbjuder dig - En varierande vardag inom Borrentreprenadbranschen på en arbetsplats där det svänger snabbt och den ena dagen inte är den andra lik.
Din uppgift - I tjänsten hanterar du vår dagliga bokföring, administration av löner, löpande ISO-certifieringsarbete, statistik, följer upp vår pågående digitalisering samt fungerar som spindeln i nätet och teknisk support gentemot dina kollegor.
Vem tror vi att du är? - Vi tror att du gillar både siffror och bokstäver, men även människor, då du kommer ha löpande kontakt med alla i bolaget samt våra samarbetspartners. Du trivs med att jobba strukturerat och drivs av att lära dig nya saker.
Vi värdesätter erfarenheter inom - Bokföring i Fortnox, löner ink. kollektivavtal, administration, miljöcertifiering, digitalisering, office-paketet och övrig datakunskap.
Tillsvidareanställning 100% med en provanställning om 6 månader, månadslön.
Vi kallar löpande till intervju och anställning kan komma att ske inom kort. Har du frågor om tjänsten, kontakta Caroline Edberg, [email protected]
Välkommen att skicka din ansökan till [email protected] med personligt brev och CV där du motiverar varför just du söker denna tjänst. Vi är tacksamma över att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi kan! Visa mindre

Ekonomiadministratör

Ansök    Okt 20    Sollefteå kommun    Ekonomiassistent
Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv. För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro! Välkommen t... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun.

Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål.

Här bor människor med stark framtidstro!

Välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som ekonomiadministratör ingår du i redovisningsenheten som har som uppgift att sköta kommunens ekonomiadministration, upprätta bokslut och bistå verksamheterna i redovisningsfrågor.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av löpande redovisning och bokföring samt systemarbete. Du har ett delat ansvar för fakturahantering både internt och externt samt sköta utbetalningar.
Tillsammans med de övriga på avdelningen arbetar du fortlöpande med utveckling och effektivisering av kommunens ekonomiadministration.

I tillägg till ovan har du ett särskilt ansvar att stödja kommunens tekniska verksamhet med löpande administration av ekonomisk karaktär.

KVALIFIKATIONER
Gymnasieekonom eller motsvarande utbildning. Du har erfarenhet av ekonomiadministration och att arbeta i ekonomisystem.

Du kan arbeta självständigt och initiativrikt, är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta.

ÖVRIGT
I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag. Visa mindre