Lediga jobb som Driftmontör, elkraft i Sollefteå

Se lediga jobb som Driftmontör, elkraft i Sollefteå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sollefteå som finns hos arbetsgivaren.

Sommarjobb Produktionstekniker, Nämforsen / Forsmo

Ansök    Feb 2    Vattenfall AB    Driftmontör, elkraft
Är du student eller planerar du att ta din examen till sommaren?och vill använda dina kunskaper och idéer för att vara med och påverka utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle? Då borde du söka ett sommarjobb hos oss! Sommarjobben på Vattenfall är en möjlighet för dig som student att få erfarenhet och en inblick i hur det är att arbeta på ett stort svenskt energibolag. På Vattenfall jobbar vi för att alla ska kunna välja fossilfria sätt att transportera,... Visa mer
Är du student eller planerar du att ta din examen till sommaren?och vill använda dina kunskaper och idéer för att vara med och påverka utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle? Då borde du söka ett sommarjobb hos oss!
Sommarjobben på Vattenfall är en möjlighet för dig som student att få erfarenhet och en inblick i hur det är att arbeta på ett stort svenskt energibolag. På Vattenfall jobbar vi för att alla ska kunna välja fossilfria sätt att transportera, producera och leva. Du kommer få träffa människor med olika erfarenheter som kan bidra till din utveckling och ditt nätverk. Du som antingen har sommaruppehåll från studier, övergår till en ny utbildning till hösten eller som avslutar en utbildning under vårterminen kan söka ett sommarjobb hos oss. Vi ser fram emot din ansökan!

Vill du jobba som produktionstekniker i Nämforsen / Forsmo i sommar?
Du kommer att tillhöra vårt produktionsteam Nämforsen / Forsmo. Vi har ansvar för två vattenkraftanläggningar i Ångermanälven. Vi säkerställer en stabil produktion av fossilfri vattenkrafts-el till Sverige.
Arbetet som vikarierande produktionstekniker är praktiskt och operativt, du är på plats och arbetar ute i våra anläggningar. Du kommer exempelvis att jobba med produktionstekniskt underhåll, viss felavhjälpning och återkommande periodiska arbeten. Tillsammans säkerställer vi att vattenkraftanläggningarna är tillgängliga och säkra.


Din bakgrund
För sommarjobb som produktionstekniker krävs:
El-teknisk utbildning (exempelvis el- och energiprogrammet, vattenkraftsteknik)
Bra IT-vana, du talar och skriver svenska (gärna också engelska)
Att du är minst 18 år och att du har B-körkort.

Det är meriterande om du har:
Utbildat dig till vattenkraftstekniker via yrkeshögskola
Kommit i kontakt med drift och underhåll av vattenkraftanläggningar.För en säker arbetsmiljö är det mycket viktigt att vi har ett bra samarbete i teamet. Vi värdesätter att alla visar hänsyn, är lyhörda och låter alla komma till tals. Det är viktigt att också du vill bidra till vårt samarbete och vår teamkänsla.
Att arbeta i vattenkraftanläggningar ställer höga krav på att vi arbetar säkert, riskmedvetet och att vi tar hand om varandra. Som sommarjobbare är det viktigt att du vänder dig till dina kollegor om du känner dig osäker eller vill bolla en fundering, att du är medveten om hur du ska tänka och göra för att arbeta säkert, att du sätter fokus på att göra rätt saker i rätt ordning och att du behåller ett realistiskt perspektiv på uppkomma situationer. Ibland kan stressiga lägen uppstå, då är det viktigt att du kommer ihåg vad du lärt dig och inte tar några risker.


Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef. Olivera Golijanin, 070-229 31 09. Vill du veta mer om själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ida Fågelqvist 070-048 76 82.
Fackliga representanter för sommarjobbet är Anneli Jönsson Ledarna, Samuel Jernlif Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
Vi söker nu en vikarierande produktionstekniker till Nämforsen / Forsmo. Tjänsten kommer att pågå från 3 juni till 31 augusti.

Så här ansöker du
Förbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår utbildning, relevanta erfarenheter och bostadsort. Inga ansökningar tas emot via mail.

Låter detta som ett sommarjobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 22 februari 2024!

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, säkerhetsintervju och registerkontroll och genomföras innan anställning


Om oss
Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem.?Vår produktion motsvarar?ca 25 % av Sveriges totala?elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!


Följ oss gärna!
Linkedin: Vattenfall
Instagram: Vattenfall Visa mindre

Drifttekniker inom vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår pr... Visa mer
Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!
 
Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!
Som drifttekniker i Forsmo/Nämforsen kommer du att medverka i allt förekommande drift- och underhållsarbete vid vattenkraftsstationerna Forsmo och Nämforsen längs Ångermanälven. 
 
Du kommer att arbeta med felavhjälpning, förebyggande och tillståndsbaserat underhåll och vissa förbättringsprojekt. På sikt kommer du att ingå i beredskapsteamet. Vi kan vid tillfällen även räkna med arbete vid andra vattenkraftsstationer som Vattenfall Vattenkraft ansvarar för.
 
Kvalifikationer
Du har teknisk utbildning på gymnasienivå (gärna el- och energiprogram, inriktning vattenkraft) och stort intresse för elproduktion och vattenkraft. Vi söker dig som har arbetat som underhålls- eller drifttekniker inom till exempel industri eller elproduktion. Har du ansvarat för mindre projekt och planering kan det vara meriterande.
 
Du är en positiv och driven medarbetare som trivs med att ta ansvar. Dina erfarenheter har gjort dig mångsidig och du arbetar lösnings- och resultatinriktat. Du bidrar till ett gott samarbete och lägger stor vikt vid riskbedömning och säkerhet på arbetsplatsen. Arbetet kräver datorvana och goda kunskaper i svenska, gärna också engelska. Du har körkort (B), resor ingår i tjänsten.
 
Placering
Forsmo eller Nämforsen
 
Frågor
Rekryterande chef Ingrid Henriksson, 072- 506 26 55
Rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164.
 
Fackliga representanter
Carl Johansson, Unionen
Anneli Jönsson, Ledarna
Magnus Nilsson, Akademikerna
Jarmo Marjala, SEKO, alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
 
Välkommen med din ansökan senast den 23 februari, 2020!
 
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Visa mindre