Lediga jobb Sveaskog Förvaltnings AB i Sollefteå

Se alla lediga jobb från Sveaskog Förvaltnings AB i Sollefteå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Sollefteå som finns inom det yrket.

Plantskolearbetare till Kilåmons plantskola

Vill du vara med där framtiden växer? Då finns en grön värld av möjligheter hos oss. Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. För att lyckas behöver vi jobba med drivna och kompetenta människor som är nyfikna, har mod och är redo att ta ansvar - och som vill vara med oss och visa vägen till ett håll... Visa mer
Vill du vara med där framtiden växer? Då finns en grön värld av möjligheter hos oss. Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. För att lyckas behöver vi jobba med drivna och kompetenta människor som är nyfikna, har mod och är redo att ta ansvar - och som vill vara med oss och visa vägen till ett hållbart samhälle. Läs mer på www.skogsplantor.se

På Kilåmons plantskola strax utanför Näsåker utvecklas verksamheten ständigt. Vi odlar årligen 52 miljoner gran- och tallplantor. Vi söker nu en plantskolearbetare med fokus på odling. Detta är ett spännande och viktigt uppdrag.

Vi är en modern arbetsplats där den praktiska arbetsmiljön är prioriterad för oss men också samarbetet mellan oss som medarbetare.

Trivs du att följa årstiderna och längtar efter att kunna få jobba mer med händerna och vara ute mer – då är vi något för dig!

Välkommen till oss på Kilåmon!

Dina arbetsuppgifter och kompetenser

Du behöver tycka om att odla - Du kommer att ingå i vår odlingsgrupp som ansvarar för att ge frön de allra bästa förutsättningar att utvecklas till planta så att den sedan kan växa sig stark ute i skogen.

Du följer plantorna från groning i växthus via sommaren på friland fram till dess att de packas för att levereras till kunden. Vi söker dig som trivs med varierande arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta med daglig skötsel av plantor, bevattning, rensning av ogräs, behandlingar, uppföljningar och försök. Odlarens vardag är en kombination av praktiskt och teoretiskt arbete. Därför söker vi dig som både kan lösa praktiska problem och kan arbeta vid datorn.

Arbetet är till stora delar fritt, och jag som ledare uppskattar därför om du är självgående, grundlig och har god initiativförmåga. Våra plantor är det viktigaste i vår verksamhet, odlingsgruppen har ett stort ansvar för våra odlingar och du behöver trivas med det ansvaret.

Vi gillar att arbeta tillsammans och att utvecklas tillsammans. Vi arbetar tillsammans för att hela tiden hitta smartare lösningar på arbetssätt och problem.

Du jobbar i ett team där odlingsledaren samordnar arbetet och din chef kommer vara Sven-Erik Zimmer, platschef. Tjänsten är främst en dagtidstjänst men förskjuten arbetstid kan förekomma och beredskapstjänstgöring ingår.

B-körkort är ett krav och erfarenhet av skogsplantodling är meriterande.

Låter detta som något för dig? Perfekt – Sök!

Om oss

På plantskolan är vi ett litet arbetsteam med god sammanhållning som värderar varandras åsikter, och som vet att trivsel är grunden för att resultatet ska bli bra på jobbet. Vi arbetar utifrån våra gemensamma värderingar som innebär att vi visar varandra respekt, vi är positiva och försöker se det bästa i situationen. Vi pratar med varandra, inte om varandra och vi hjälps åt så att vi får en rättvis arbetsbelastning.

Vill du veta mer om tjänsten?

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta platschef Sven-Erik Zimmer, 072-205 75 32 eller odlingsledare Kristina Kondén, 070-139 49 88.

Facklig företrädare

GS-facket, Kenneth Andersson, 070-563 33 74.

Ansökan

Välkommen med cv och ett personligt brev senast den 8 december 2021.

Sveaskog eftersträvar etnisk mångfald samt en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget. Visa mindre

Odlingsledare till Kilåmons plantskola i Näsåker

Ansök    Jul 9    Sveaskog Förvaltnings AB    Hortonom
Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog med fokus på god skogsvård. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. I affärsområdet finns fem moderna produktionsanläggningar varav Kilåmon är en. Kilåmons plantskola ligger norr om Sollefteå i Västernorrlands län. Plantskolan producerar ca 49 miljoner gran och tallplantor årligen. På Kilåmons plan... Visa mer
Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog med fokus på god skogsvård. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. I affärsområdet finns fem moderna produktionsanläggningar varav Kilåmon är en. Kilåmons plantskola ligger norr om Sollefteå i Västernorrlands län. Plantskolan producerar ca 49 miljoner gran och tallplantor årligen.

På Kilåmons plantskola utvecklas verksamheten ständigt. Vi söker nu en skicklig odlare till ett spännande och viktigt uppdrag.

Kilåmons plantskola är i ett expansivt skede och har spännande utmaningar framöver. Vi vill utveckla verksamheten och fortsätta att sträva mot hög kvalitet Vi söker nu en skicklig odlare till ett spännande och viktigt uppdrag. På plantskolan är vi ett gäng med god sammanhållning som värderar varandras åsikter, och som vet att trivsel är grunden för att resultatet ska bli bra på jobbet. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att innebära planering och ledning av odlingen av gran och tall i växthus och på friland. Allt från planering av insådd, växthusodling, frilandsodling, rensning, behandlingar, uppföljningar och till sist packning ingår i arbetsuppgifterna.

I din roll som odlingsledare har du en viktig uppgift i att arbetsleda och coacha odlingspersonalen. Du ansvarar för ett odlingsteam som varierar i bemanning under en odlingssäsong, men alla medarbetare på plantskolan är involverade i odlingarna. Det kommer att vara platschefen som har personalansvaret. Du kommer att ingå i plantskolans ledningsgrupp och rapportera till platschefen. Beredskapstjänstgöring ingår. På plantskolan jobbar vi med ständiga förbättringar för att höja vår kvalitet och effektivitet.

Om dig och din kompetens

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning med ingående ämnen inom biologi och växtfysiologi, eller annan likvärdig erfarenhet. B-körkort är ett krav och erfarenhet av skogsplantodling är meriterande. Vi ser gärna att du har goda ledaregenskaper och är en duktig coach. Du är genuint intresserad av odling och får saker gjorda, men är också lyhörd och noggrann. Du har förutom odlingskunskap en mycket god samarbetsförmåga, kan planera men är flexibel och lösningsfokuserad utifrån situationer som kan uppstå. Du förväntas leva upp till våra ledord: kundfokus, innovation, enkelhet och öppenhet.

Vill du veta mer om tjänsten?

Du är välkommen att kontakta Resultatområdeschef Marcus Helletun, 010-544 9686

Akademikerföreningen, Erika Sparrman, tel. 010 – 544 95 78, Unionen, Bengt Svensson, tel. 070 – 572 00 53, Ledarna, Ingemar Karlsson, tel. 070 – 372 94 89, GS-facket, Kenneth Andersson, tel. 070 – 563 33 74.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 23 augusti.

Sveaskog eftersträvar mångfald samt en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget. Visa mindre

Platschef till Svenska Skogsplantors plantskola i Kilåmon

Är du en duktig ledare, öppen och innovativ med kunden i fokus? Då kan det här vara jobbet för dig. Vill du komma till en arbetsplats där du får arbeta med ett starkt varumärke i ryggen? Vill du jobba i ett gäng som har god sammanhållning, värderar varandras åsikter, och som vet att trivsel är grunden för att resultatet ska bli bra på jobbet? Då ska du söka jobbet som Platschef hos oss på Svenska Skogsplantor på Kilåmons plantskola i Näsåker. Vi erbjuder... Visa mer
Är du en duktig ledare, öppen och innovativ med kunden i fokus? Då kan det här vara jobbet för dig.

Vill du komma till en arbetsplats där du får arbeta med ett starkt varumärke i ryggen? Vill du jobba i ett gäng som har god sammanhållning, värderar varandras åsikter, och som vet att trivsel är grunden för att resultatet ska bli bra på jobbet? Då ska du söka jobbet som Platschef hos oss på Svenska Skogsplantor på Kilåmons plantskola i Näsåker.

Vi erbjuder
Hos oss erbjuds du ett spännande uppdrag där du får möjlighet att utveckla och driva plantskolan mot våra högt ställda mål och bidra till att koncernen Sveaskog är bäst i Sverige på skogsföryngring. Du kommer vara en viktig del i Sveaskogs vision om att odla en fossilfri livsstil!

Plantskolan står inför stora utvecklingsmöjligheter och många spännande projekt väntar. Du får ett omväxlande och utmanande arbete i en prestigelös organisation där kundfokus, innovation, enkelhet och öppenhet beskriver andan i vår organisation.

Vår plantskola i Kilåmon är långt ifrån hur en plantskola såg ut för bara några år sedan. Produktionen sker idag i en högteknologisk industrimiljö med robotar och linjer som utför många kritiska arbetsmoment under begränsade tidsfönster. I många fall handlar det om teknologi, utrustning och arbetssätt som ligger i absolut framkant i branschen. Som Platschef kommer du att leda och planera verksamheten på plantskolan. Plantskolan står inför en utvecklingsfas, med nya utmaningar och effektivitetsförbättringar. Du förväntas leda alla anställda till att upptäcka och skapa kreativa lösningar på uppkomna problem samt arbeta mot ständiga förbättringar.

Tjänsten är verksam inom resultatområde Nord, och är ett viktigt kugghjul i resultatområdet. Du kommer att rapportera till vår Resultatområdeschef.

Om dig och din kompetens

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är inkluderande och har mycket god ledarförmåga, är strukturerad och prestigelös samt bra på att engagera och motivera andra för att nå bästa resultat. Som person är du kommunikativ, tydlig och har en god förmåga till helhetssyn. Vi vill att du har erfarenhet av att leda och utveckla människor. Tidigare erfarenhet från industriell produktion eller industriell odling är meriterande. Likaså är tidigare erfarenhet av skoglig verksamhet meriterande.

Övrigt

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Resultatområdeschef Marcus Helletun, tel 070-266 55 45.

Fackliga företrädare

Akademikerföreningen, Erika Sparrman, tel. 010 – 544 95 78, Unionen, Bengt Svensson, tel. 070 – 572 00 53, Ledarna, Ingemar Karlsson, tel. 070 – 372 94 89, GS-facket, Kenneth Andersson, tel. 070 – 563 33 74.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 23 augusti. Välkommen med din ansökan.

Sveaskog eftersträvar mångfald samt en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget. Visa mindre